Niesmiertelny Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Ja z kolega tez używamy ich chyba 4sezon i sa naprawdę zajebiste .dwa rodzaje filtrow jeden bardzo cichy drugi troche głośniejszy .kazdy sobie dobierze co mu pasuje. Normalnie można rozmawiać bo wycinaja tak naprawdę tylko uciążliwy szum wiatru.Drogie fakt ale warte kazdej wydanej złotówki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Ja mam te Motosafe - dobre są ale po dłuższej jeździe zaczynają mnie boleć uszy i z dwojga złego wolę jechać bez zatyczek. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 kupiłem nieswiadomy takie krotko mowiac gowniane pare raze z nimi pojezdzilem. Ale jak ich mocno nie wkrece to na prawde slabo... deformuja mi sie w srodku i w sumie wychodza na zew nie dajac efektu. A przeciez nie bede stawac co kilkadziesiat km je poprawiac.Na dniach ide do apteki po te 3M choinkowe skoro tak chwalicie. Chetnie wyprobuje. Bo dzisiaj zrobilem 130km w mocnym wietrze i w koncowce jazdy halas zaczal mnie juz denerwowac Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruso Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Ja takich używam i nie narzekam. Zanim je włożę do ucha, wałkuje każdą zatyczkę aż się zrobi bardzo cienka i wtedy szybko wsadzam zanim się rozkurczy.Mi choinkowe nie "leżą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 właśnie odebrałem przesyłkę ... jutro testuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakers09 Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Używałem tylko z cichszymi zatyczkami i szału nie ma. Po jeździe w głowie nie szumi już, ale w czasie jazdy w kasku dalej, niemal tak samo, głośno. Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joinery Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 a ja jestem bardzo zadowolony i każdemu polecam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 (edytowane) Te pomaranczowe " Choinkowe " mielismy w wojsku. Po krotkim czasie zostaly one wycowane ( byly 4 rozne wielkosci ) Tlumia lepiej niz piankowe ale, no wlasnie, po wsadzeniu ich do kanalu sluchowego wytwarzaja nadcisnienie, nadmiar powietrza jest wycisniety. Przy wyciaganiu wytwarzaja podcisnienie ktore to jest szkodliwe dla uszu - z tego powodu w Niemczech sa one wycofane. Oczywiscie mozna je kupic ale zaden szanujacy sie pracodawca nie zakupi ich dla swoich pracownikow, co innego nieswiadome osoby prywatne. Osobiscie jezdze bez zatyczek i daje rade, tyle, ze nie uzywam akcesoryjnego komina. Tych z gabki uzywam na strzelnicach, na to jeszcze Pelthor. :crossy: Edytowane 18 Maja 2014 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanner Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Witajcie,w ostatnim czasie poświęciłem trochę czasu na test różnych stoperów do uszu dla motocyklistów. Testowałem zarówno jednorazówki, wielorazowe z apteki, wielorazowe firmy 3m oraz te dedykowane motocyklistą czyli Alpine MotoSafe. Zachęcam do zapoznania się z moimi obserwacjami:Test stoperów do uszu | MotocyklowyLifestyle.pl Cytuj Blog o motocyklach i motocyklizmieFacebook | Twitter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spaliniarz Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Stopery do uszu powodują raka kanału słuchowego i prowadzą do zmiejszenia mocy słuchu - nie polecam . Edytowane 13 Maja 2015 przez Spaliniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanner Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Skąd masz takie brutalne informacje? jakoś o tym jeszcze nie słyszałem Cytuj Blog o motocyklach i motocyklizmieFacebook | Twitter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_7 Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Słaby test, testowałem różne zatyczki i wg mnie właśnie te "jednorazowe" są najlepsze. I najbardziej poręczne :0 Cytuj Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koperta4514 Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Korzystam z stoperów Alpine i również mogę je polecić z tym że: na trasę nadają się idealnie (tłumią szum wiatru, mają "odpowietrzniki" dzięki którym nie zatyka nam się ucho) ale jadąc przez miasto zdejmuje je bo według mnie trochę za bardzo tłumią (korzystam z zielonych filtrów a kask to S600). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanner Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Słaby test, testowałem różne zatyczki i wg mnie właśnie te "jednorazowe" są najlepsze. I najbardziej poręczne :0Czemu uważasz, że test jest słaby? tylko dlatego, że Tobie najlepiej było w jednorazowych ? Cytuj Blog o motocyklach i motocyklizmieFacebook | Twitter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skilos Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Używałem rożnych , ale czułem dyskomfort . Najchętniej słucham muzyki w czasie jazdy . Cytuj "Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi