yuzzek Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Niedawno jadąc z Szanowną z Poznania nad morze do Niechorza "odkryłem" fajną traskę dla miłośników winkli (a tych chyba tu nie brakuje, hę?). Wczoraj postanowiłem obadać winkle na 2 kołach i niniejszym raportuję :(: odcinek ten znajduje się między dwoma miasteczkami Czaplinek i Połczyn Zdrój (chyba dawne koszalińskie), wijący się głownie lasami, między jeziorkami i innymi oczkami wodnymi; długość ok 25 km. Po drodze nie ma wiosek (!!!), jedynie pojedyncze zabudowania. Winkle jak na torze wyścigowym, asfalt idealny, profil jezdni taki jak powinien być na krętej drodze - powiadam Wam, że bajka, cud, miód i malyna!!! ;) Podsumowując - winkle prawie jak w Bieszczadach :D, ale asfalt o niebo lepszy! Definitywnie polecam! 8) pozdrawiamAndrzej ps.1 może ktoś chętny z Poznania lub okolic na wypad w któryś weekend jak wyżej?ps2. tak na marginesie, "niechcący" zajechałem wczoraj aż nad morze i po powrocie do Poznania okazało się, że "nakulało się" 620 km, hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrMax Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 tak... piekna trasa... nazywana przez wielu "trasa 100 zakretow" klimat swietny, asfalt tez bo i ruch umiarkowany polecam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Tak-pikna traska, ino uwazac trza na samochody. Nietrudno spotkac wlokace sie kampery i przyczepy kempingowe(wiadomo-teren mocno turystyczny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loluch Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 ganiałem tam dwa lata temu, co prawda samochodem bo z rodzinką ale pięne to one są :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 no traska git tylko jak by wypaśc z co poniektórych zakretów to laduje sie w jeziorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 naprawdę doba trasa - miałem okazję już tam swego wodza kłaść w zakręty - dodam że 2 krotnie jadąc tą trasą w tym roku stwierdziłem bardzo mały ruch. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 17 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2005 naprawdę doba trasa - miałem okazję już tam swego wodza kłaść w zakręty - dodam że 2 krotnie jadąc tą trasą w tym roku stwierdziłem bardzo mały ruch.z tym ruchem to zalezy jak trafisz - przy koncu weekendu (szczegolnie tych dluzszych) albo zmianie turnusow czesto jest tam spory ruch i trzeba sie nawachlowac przy wyprzedzaniu aby miec wolny tor i moc bez problemu pognoic. Poza tym po deszczach na winkle nanoszony jest zwir z pobocza, takze tez radze uwazac. A poza tym trasa cud miod, przez znajomych nie bez kozery nazywana "torem" ;-) Zawsze gdy lece nad morze to wlasnie tamtedy. W poniedzialek mialem okazje, za tydzien tez jade - zyc nie umierac ;-) Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Latam tam często, kilka - kilkanaście razy w roku. Trzeba uważać także na ti, że im późniejsza pora dnia, tym więcej mgły z jezior osadzającej się na zacienionych miejscach asfaltu. A tych jest sporo, bo to trasa przez las. Uważajcie, można wyglebić na mokrym na zakręcie. I zupelnie mokrego nie widać, ponieważ znajduje się w cieniu - wlatumemy z suchego prosto w mokre. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietra Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Trasa maprawde piekna, w zeszlym roku tam jechalem Pozdro Cytuj ------------------------------------------- Polfa Grodzisk 1% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2005 dzisiaj bede tamtedy jechał niestety puszką, a mianowicie seatem toledo wujka, może ktos akurat bedzie tamtedy jechał? Jeśli kogos spotkam to wystawię ręke i przygazuje, uraczycie mnie dźwiękiem waszych maszyn? Oczywiście jeśli kogos spotkam :) To będzie ok 17, 18 :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gitta Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2005 Niedawno jadąc z Szanowną z Poznania nad morze do Niechorza "odkryłem" fajną traskę dla miłośników winkli (a tych chyba tu nie brakuje, hę?). Wczoraj postanowiłem obadać winkle na 2 kołach i niniejszym raportuję :P: odcinek ten znajduje się między dwoma miasteczkami Czaplinek i Połczyn Zdrój (chyba dawne koszalińskie), wijący się głownie lasami, między jeziorkami i innymi oczkami wodnymi; długość ok 25 km. Po drodze nie ma wiosek (!!!), jedynie pojedyncze zabudowania. Winkle jak na torze wyścigowym, asfalt idealny, profil jezdni taki jak powinien być na krętej drodze - powiadam Wam, że bajka, cud, miód i malyna!!! :evil: Podsumowując - winkle prawie jak w Bieszczadach :D, ale asfalt o niebo lepszy! Definitywnie polecam! 8) pozdrawiamAndrzej ps.1 może ktoś chętny z Poznania lub okolic na wypad w któryś weekend jak wyżej?ps2. tak na marginesie, "niechcący" zajechałem wczoraj aż nad morze i po powrocie do Poznania okazało się, że "nakulało się" 620 km, hm... Jeśli tak się trasa wam podoba to zapraszam na Zlot do Złocieńca w najbliższy weekend(29-28 sierpnia).Zbierzcie ekipe chętnych na polatanie po tych winklach i tnijcie nad jeziorki w Złociencu(koło Drawska Pomorskiego). Zlot dopiero drugi ale w zeszłym roku tak się chłopak z klubu Hooplowców pokazali że cała ekipa HALO SZCZECIN z forum jedzie i nie tylko.W imieniu Hooplowców zapraszam Gitta ze Szczecina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi