Skocz do zawartości

,,Sportowy "tłumik

Breżniew
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy kioś z was ma w ogarze 200 lub jawce wstawiony tłumik pseudosportowy od simsona? http://www.agmot.strefa.pl/foto/2493.jpg Jak takie cudo sie sprawuje, czy silnik zyskał coś na mocy , czy wyzej się wkręca? Jak wygląda sprawa z głośnościa tego wydechu . Test zrobiony przez jaserodo czytałem ale wolałbym poznać zdanie innych urzytkowników. jaki jest dzwięk silnika z tym wynalazkiem ,moze ktos ma to nagrane- jakiś link do posłuchania? :)

http://www.forum.motocyklistow.pl/viewtopi...sportowy+tlumik

Moja wypowiedz >< Moze nie mialem go w Ogarze, a w Simsonie sr50, ale pisze tam ogolnie o tym "tlumiku"

Pzdr

Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1

ja mailem w simku i chodzil tak bardziej jak enduro( metalicznie) Co do dodania mocy to nieodczulem zadnych nadzwyczajnych osiagow.. Ja mailem ten nie chromowany tylko zwykly i "gruszka" opalila sie w pierwszy dzien na samym jej poczatku. Ogulem sadze ze ten tumik jest lepszy niz seryjny przynajmniej z wygladu.. No chyba ze ktos woli jak simek chodzi cichutko:)

Ja mialem taki tłumik w Simsonie dzwiek fajowy odczulem roznice przy wkrecaniu silnika na obroty kupilem ten nie chromowany ale odciolem ta koncowke dalem do pochromowania i przyspawalem na nowo efekt super polecam takie cudo chociaz by dla samego efektu wizualnego!!

Pozdrawiam

Breżniew pyta siie czy "czy ktoś z nas ma w ogarze 200 lub jawce wstawiony tłumik pseudosportowy od simsona", a wy piszecie jak zachowuje sie taki tłumik w simsonie.

Honda CBR F4 99

http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4

Nie szkodzi że posiadacze simków się odezwali :mrgreen: .Zawswze troche wiecej wiedzy na temat. Oglądałem na stronkach czeskich tłumiki tyningowe do jawki i mam kilka rysunków technicznych jak wykonać ,,vyfuk" . Chciałbym porównać dane z rysunków z ty czymś z simka.Czy ktoś mógłby pomierzyć ten simsonowski ? Chodzi o wymiar długiego stozka, jego srednicę w najgrubszym miejscu i długość małego stożka oraz długosć i srednicę rurki łączącej dyfuzor z tłumikiem.

Witam. Ja mam tego tłumika w swojej jawasze. Kupłem go ze względu na brak kompletnego oryginału, a tak poza tym kosztował "jedyne" 65zł no i był tjunink :lol: . Niewiem jak jest na oryginale, ale dolny zakres jest raczej średni, a potem idzie jak przecinak. Jak coć moge go pomierzyć, długości i średnice w kilku miejscach, tak ?