rider Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 No właśnie, tak myślałem. A w ogóle robili 6 do siamaka? P.S. Tak jakby ktoś był zainteresowany 5 biegową to na rzt jest za jedyne 119 i 224 euro :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 gdzieś w neci widziałem foty skrzyni 6 biegowej do sima.. ale za cholere nie pametam gdzie ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 ja widzialem na jakims filmie o simkach (oczywiscie z niemczech) i była wybita 6 na pokrywie i taki inny ksztalt miala ta pokrywa :D (oni maja taki tuning ze na 3 biegu podnosi kolo podczas jazdy. widzialem to na filmie ) :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Na rtzpower powinna byc 6- cio biegowa skrzynka. A wracając do osiągów to ja mam simka w 100% na oryginalnych niemieckich częściach a mój kolega po remoncie na polskich i ja go minimalnie biore na przyśpieszenie i na V -max choc mam 3 biegi a on 4 8) Może być że 4-ro biegowy ma lepsze przyśpieszenie ale to nieduża różnica. Więc jak jest 3 biegowy w dobrym stanie to kupuj. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Nie wiem po cholerę te 6 biegów, przecież 4 w zupełności wystarczają.... A co do różnicy między 3, a 4 biegową skrzynią to jest taka, że w 3 biegowej 2 zastępuje 2 i 3. CZyli pierwszy i ostatni bieg są takie same toteż nie ma różnicy w prędkości maksymalnej. Wiem to bo mam książkę z częściami i tam są dokładnie podane liczby zębów. Tak więc w 4 biegowej masz po prostu dodatkowe przełożenie w środku, które poprawia minimalnie przyspieszenie i zdolność pokonywania wzniesień lub ułatwia jazdę z pasażerem (tak jest napisane w książce o simsonie) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 A przed światłami takim 6-cio biegowym simkiem bawić się biegami.... :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 brak kontrolki luzu i 6 biegów :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cycu Opublikowano 19 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2005 Ja orginalnie miałem Simsona S 51 N (jeśli ktoś sie nieorientuje to najuborzsza wersja). A aktualnie wyposarzeniem mniej wiecej odpowiada modelowi S51 B1-3, czyli temu którego chcesz kupić. W swoim Simku domątowałem: akumulator, stacyjkę+cała elektryka, światła postojowe, kierunkowskazy, normalny przełacznik do swiateł i alarm, a skrzynie 4 biegową planuje zamatować po przyjeździe z kolonii czyli za jakieś 3 tygodnie, ale jeszcze zobacze co z tego wyjdzie bo narazie wystarczaja mi 3 biegi choć czasami brakuje mi czegos pomiędzy 1 a 2, szczególnie przy jeździe z pasażerem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Nie wiem po cholerę te 6 biegówPrzyda się po zmianie cylindra na jakaś 100cc :D brak kontrolki luzu i 6 biegów Ty - a Sławka sim to niemiał kontrolki czasem? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike16 Opublikowano 20 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Mind mozesz podac link do tego tematu bo ja szukam i szukam i..... znalezc nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukass102 Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Cycu ja też mam wersje N i nie narzekam na brak biegów nawet z pasażerem 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Nie rozumię was. Po co wam tyle biegów. W moim simku były 4 i była to liczba wystarczająca a 5 lub 6 to juz przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GT 80 Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 oj chyba nieemiał... [ Dopisane: 20-07-2005, 11:09 ]albo nie działała ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guzik_Darek Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Nie rozumię was. Po co wam tyle biegów. W moim simku były 4 i była to liczba wystarczająca a 5 lub 6 to juz przesada.Owszem w małym silniku to nie jest potrzebne ale jak ktoś chce się bawić biegami to czemu nie :D Mam pytanko. O Simsonach wiem bardzo mało wiem że były 3 i 4 biegowe, ale były też w orginale 5 lub 6 biegowe ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 20 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Oryginalnych 5 lub/i 6 nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi