Aśka Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 wczoraj podczas rozmowy przy piwku powstał drobny problem.mianowicie na kursie instruktor uczy mnie,że na ósemce,przed skrętem w prawo należy patrzeć w prawo(i jak najbardziej za siebie) a przed skrętem w lewo-patrzeć w lewo.z kolei kolega,który zdawał prawko jakiś czas temu stwierdził,że patrzeć ZAWSZE trzeba w prawo i na tyle,żeby się upewnić czy coś stamtąd nie nadjeżdża :D reszta znajomych niestety kurs ma już dawno zasobą i nie byli w stanie przypomnieć sobie jak to powinno być. więc pytanie do kogoś kto się zna-jak to w końcu jest? za konkretne odpowiedzi będę bardzo wdzięczna,bo niedługo koniec kursu i egzamin,a głupio byłoby nie zdać przez taką głupotę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielos Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Z tego co ja wiem i pamiętam to należy sie obrócić w ta strone w którą się skręca. Ma to na celu upewnienie się czy obok nas "w martwym polu" naszych lusterek nie porusza sie jakis inny pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Nie bez kozery powiada się, że oczy należy mieć dookoła głowy. :roll: A co do egzaminu, to mnie uczono, żeby podczas pokonywania ósemki oglądać się w prawo przy prawych zakrętach, a w lewo przy lewych. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 W Warszawie należy oglądać się w tą stronę w którą będziemy skręcać. Takie wymagania mają wszyscy stołeczni egzaminatorzy. Jednak niewielu z nich potrafi opowiedzieć o martwym polu lusterek które przeca posiada motocykl egzaminacyjny. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 qurcze, w Częstochowie jak zdawałem to trzeba było się skupić na ósemce, nie trzeba było sie oglądać... :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 dziękuję wszystkim za odpowiedzi.jak zwykle wyszło na moje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy369 Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Ja pamiętam że się trzeba było oglądać na slalomie, ale żeby na ósemce... Nic takiego nie robiłem. Ale to było jakiś czas temu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smooke Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 Ja pamiętam że się trzeba było oglądać na slalomie, ale żeby na ósemce... dokladnie tak samo bylo u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 dziś zdając w Krakowie nie trzeba było przy żadnym manewrze na placu ani sygnalizować, ani obracać się. zresztą nie wiem po co to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 7 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2005 dziś zdając w Krakowie nie trzeba było przy żadnym manewrze na placu ani sygnalizować, ani obracać się. zresztą nie wiem po co to?? Zeby wyrobic sobie własciwy odruch i sie go "nauczyc" Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniaczek Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 Ja sie nie ogladalem. nawet typ mnie uprzedzil, ze nie musze sie tym rozpraszac tylko chodzi o to by przejechac 8 bezblednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loluch Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 ja zdawałem w pażdzierniku i nie musiałem się oglądać ani na 8 ani na slalomie, machać łapkami i sygnalizować kirunkami. to była bułka z masłem :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 no tak jak mówiłem, ja zdawałem maj/czerwiec i miałem tak samo jak Loluch :-) w MORDzie w Cz-wie :-) :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 Ja w drudniu mam urodziny wiec zaczac zdawac juz moge we wrzesniu bo 3 miesiace przed. Troche sie lekam tego ze w zime ale to jest silniejsze :twisted: i tak pojde i tak, oczywiscie jezeli egzaminator pozwoli. A jak w zime dostane prawko to bede jezdzil, dobrze ze kupuje motor enduro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2005 nie wiem jak w innych miastach ale sezon na kat. A w Częstochowie trwa od marca/kwietnia do listopada i w tylko w tych terminach można zdawać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi