Barnaby Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 WitamMojemu kumplowi pękł wczoraj łańcuch rozrządu. Prawdopodobnie był źle zakuty. Typowy błąd serwisu - nawet nie zaprzeczali.Efekt: dwa zawory (ssące) do wymiany. Tłok wygląda na cały. Ale: serwis twierdzi, że nie trzeba dalej sprawdzać. Zawory do wymiany i po krzyku. Powiedzcie mi, czy w takim wypadku mógł uszkodzić się tłok, korbowód albo wał? Zawory walnęły w tłok i nie domykają się. Czy serwis ma rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Zapomniałeś napisać w jakim motocyklu doszło do awarii? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 23 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 SorryCB 750 K z '80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiano Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 lipa, pozwol ze dolacze sie do pytania, nie chodzi mi tu o zle zakucie czy tez nie, chodzi mi o zuzywanie sie lancuszka. czy daje on jakies slyszalne dzwieki informujace o swoim zuzyciu? taki metaliczny szmer? trudno mowic bo kazdy sprzet pracuje inaczej itp.ps. uwazam ze tlok jest caly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaby Opublikowano 24 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 To jak? Mogło rozwalić korbowód albo tłok?Dajcie znać, bo gość chce składać motocykl, a kumpel go wstrzymuje....Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 oczxywiście że mogło. zawór spotkał się z tłokiem i mógł także wygiąć nie tylko zawór ale nawet korbowód, częste w samochodach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 W przypadku tego modelu krzywią się tylko zawory. Niestety głowicę trzeba zrzucić i wymienić te pokrzywione na dobre z podobnym przebiegiem aby nie wpadać w koszty. W tym modelu zawory są praktycznie niezniszczalne ( poza krzywymi ).Remont krótki i niezbyt drogi tylko martwi mnie zębatka rozrządu na wale, czy przypadkiem nie pogubiła zębów? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 Dorabiane zawory u Paradowskich w Ursusie kupowałem po 48 zł sztuka do XT350. Trzeba pogóglać i stronkę wspomnianej firmy znajdziesz szybko. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 częste w samochodach. Akurat jestem w temacie. Dwa tygodnie temu pękł mi pasek rozrządu (po zaledwie 12 tyś km od wymiany) silnik 1.4 16VPoleciały wszystkie zawory wydechowe i prowadnice, tłoką sie nic nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 24 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2005 mógł także wygiąć nie tylko zawór ale nawet korbowód, częste w samochodach. Sorry, ale z tym się nie spotkałem. Z pękniętym wałkiem rozrządu owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 mógł także wygiąć nie tylko zawór ale nawet korbowód, częste w samochodach. Sorry, ale z tym się nie spotkałem. Z pękniętym wałkiem rozrządu owszem.a ja widziałem :)- sąsiad jest mechanikiem i kolo przyprowadził poloneza z silnikiem 1.4 gdzie pourywały sie zawory na jednym tłoku :). Wyszło na to ze korbowód tez był krzywy :P. Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 spotkałem już kilka razy skręcony wał w silniku motocyklowym i skrzywione korbowody. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 http://www.paradowscy.pl/ Tu masz link do zaworów ,decyzja należy do ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Mogę polecić firmę Paradowscy, wielokrotnie zakładałem i nie było żadnych problemów a np. do ZXR750 ich zawory są o wiele lepsze niż oryginały.Problem polega tylko na konieczności wymiany kompletu a nie jednego czy dwóch zaworów. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salata123 Opublikowano 25 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2005 Co do katamaranow to kupuije sie suke SJ 410 i nie ma sie problemu z peknieciem paska/lancucha 8) Tam zawory z tłokami sie nie spotkaja bo w tłokach jest "miejsce na zawory" :D Ciekawe kiedy ktoś na to wpadnie w motocyklach - a może juz było ale za drogie albo obnizało osiągi... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi