krzysiek_1234 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 witam Mój koleś ma simka ,i pare dni temu stracił moc nagle ,troch takj jeździł bez mocy ,aż wkońcu przestał w ogóle ciągnąć i coś zaczeło piszczeć w silniku tak że aż uszy bolom.Okazało sie że klin na magnecie był spłaszczony, a więc założyliśmy nowy.Odpalamy a tu nic dalej piszczy troszke pierdzi i to wszystko, a to nie są pierścienie ani tłok bo sprawdziliśmy.Co to może być ???? Jestem troche wku**wiony bo miałem z nim i jeszcze z jednym kolesiem jechać pod namiot na wakacje ,a tu taka kicha. :banghead: :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 łożyska na wale korbowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 cos czuje ze bedzie musial rozpolawiac silnik. a wlasnie czy jak sie rusza walem to piszczy? albo jak na niezapalonym silniku i na biegu popcha sie to moze wtedy piszczy? trzeba sprawdzic mniejwiecej gdzie piszczy i dopiero gdybac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_1234 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 najbardziej piszczy jak sie na pych go bierze ,a jak sie kopie to troszke mniej<ciszej>. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Może po prostu uszczelek pod głowicą wydmuchało? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 uszczelka tam jest metalowa. a do pchania na pych to dlatego bo podczas pchania sa wieksze obroty i jeszcze kopka nie zagłusza tego dzwieku:) szczeze muwiac nei mam pojecia co to moze byc ale gdybam ze wał korbowy albo magneto o cewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 uszczelka tam jest metalowa.I co z tego? Nieszczelnosc moze być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
młodymz Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 jak klin scieło to mogło pokrzywić wał lub korbowódzdejmij głowice z cylindrem i posłuchaj teraza może magneto przyciera o cewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 W sumie umnie w ogarze jest to samo tyle że najpierw było cicho i teraz coraz głośniej nie mam czasu żeby to sprawdzić ale teraz zobacze co jest 5 a zrobie to tak zdejme tłok cylinder i głowice i go przez chwile popcham jesli bedzie piszczeć zmieniam wał i łożyska jęsli nie to będzie zonk i będe musiał zmienić tłok i pierscienie:/ dodam że ogar jest po zmianie tłoka i pierscieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 u mnie w simsonie był kiedyś taki pisk jakies 2-3km i simson stracił biegi. Okazało sie że odkręciła sie nakrętka trzymająca zebatke która napedza kosz.Poluzniła sie i zeby krzywo wspólpracowały az sie wszytkie poscinały. Piszczło to tak jakby ktoś metal o metal tarł lub jakby paznokciem po tablicy przejechał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 23 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2005 Ja stawiam na wał a w szczególności na łozyska korbowodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi