Adam Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Ostatnio za okazyjne 50 zł kupiłem rame do simsona s51 z 86roku i wymyslilem ze co ma stac jak moze jezdzic ;). I wpadla mi myśl żeby wpasować tam silnik 125 od jakiejś WSK czy coś w tym stylu. Czy ktoś robił juz takie coś i jakie są efekty? Na co mam zwracac uwage?? Dużo jest do przerabiania?? Piszcie bo mam zamiar sie za to wziąć jeszcze przed wakacjami. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 zostaw silniki od wsk w spokoju !! lepiej wsadź silnik od simka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 15 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 ta nie wiem po co :] tym przynajmniej pojezdze ;) a sa jakies silniki typu wsk z 4/5 biegami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Widziałem cos takiego masakra :!: Niewarto ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Silnik od ciągnika Zetor będzie się nadawał bez przeróbek a mocowania na pewno wytrzymają A tak poważnie pisząc, lepiej ją sprzedaj komuś mniej zidiociałemu od ciebie, moze zrobi z niej użytek Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 sa z 4 od wsk 175ale nie wystarczy sam silnik elektryka do dopiero jest problema rame od wsk to przy dobrym szczesciu na zlomie bys znalazl lub na wiosce za 2 piwa za 5 dych to masakra ktos sie cieszy ze naiwniaka ( SORY ) znalazl ;) Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 jak znajdziesz mi umnie rame od wsk za 2 piwa to ci dam te 50zł ;) z czesciami do tych motocykli jest coraz gorzej !! silnik wsk 175 rozerwie te rame :P ma 14KM :P jesli już chcesz coś robić to znajdz sobie silnik od simka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Mam filmik w którym koles popisuje sie jeżdżąc na Simsonie z silnikiem od MZ ETZ 150. Nie pamiętam skąd go ściągnąłem. Ale wrażenie ten Simek robi konkretne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Mam filmik w którym koles popisuje sie jeżdżąc na Simsonie z silnikiem od MZ ETZ 150. Nie pamiętam skąd go ściągnąłem. Ale wrażenie ten Simek robi konkretne. To moj znajomy z Warszawy, sprzedał juz chyba tego simsona. Z tym ze on rzeczywiscie ma pojecie o przerabianiu tego typu konstrukcji a nie jak dzieciak autor tematu Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Greedo, a ile leciał ten simson? I jak przedstawiało się jego przyspieszenie w konfrontacji z normalna ETZ-tą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 16 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Silnik od ciągnika Zetor będzie się nadawał bez przeróbek a mocowania na pewno wytrzymają A tak poważnie pisząc, lepiej ją sprzedaj komuś mniej zidiociałemu od ciebie, moze zrobi z niej użytek Człowieku jak nie masz co powiedziec tylko szczekaniem nabijasz sobie posty to jest dla ciebie dzial oczyszczalnia. ktos sie cieszy ze naiwniaka ( SORY ) znalazl Sory ale zle sie wyrazilem. To simson bez silnika bardziej :]. Wszystko jest procz silnika i przedniej lampy ale mam lampe od GS-a to żaden problem. Silnik od ciągnika Zetor będzie się nadawał bez przeróbek a mocowania na pewno wytrzymają Jeśli ja bez takich pomyslow jestem idiota to zastanow sie nad swoja osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaDR600 Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Mam filmik w którym koles popisuje sie jeżdżąc na Simsonie z silnikiem od MZ ETZ 150. Nie pamiętam skąd go ściągnąłem. Ale wrażenie ten Simek robi konkretne. To moj znajomy z Warszawy, sprzedał juz chyba tego simsona. Z tym ze on rzeczywiscie ma pojecie o przerabianiu tego typu konstrukcji a nie jak dzieciak autor tematu Greedo, gdzie nie zajrzeć pełno twoich wypowiedzi nie wnoszących zbyt wiele do tematu za to komentujacych inne osoby z forum.Proponuje się zastanowić troszke nad sobą DZIECIAKU! (ten koleś jest od ciebie młodszy raptem o trzy lata i nie sądzę aby był mniej dorosły od ciebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 ej, chlopak prosi was o pomoc a ty co? rame zawsze mozna przeciez wzmocnic a mocowania wstawic nowe. zauwazcie ze w niektorych wojewodztwach ceny za takie pojazdy sa kilkukrotnie wyzsze! ja sprzedalem ogara z 89 roku za 750 zlotych a w Slaskim nie daliby mi wiecej niz 300! za zwykle odrapane motorynki wolaja u nas na gieldzie(w lodzi) po 800-900 zlotych. wiec nie dziwcie sie ze juz ze on za rame dal 5 dych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomaszek Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Ostatnio na allegro widzialem simsona z silnikiem wlasnie od wsk 125. Jechal nawet podobno 140 kmh ;D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 16 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2005 Ja widziałem (osobiście) charta z silnikiem od mz es 250 masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi