dudek Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Witam!Nie mogę odkręcić przedniej zębatki w Kawie ZX9R. Używam przedłużki do klucza o długości około 1 metra i nic. Czy możliwe, że byłaby tak mocno zakręcona?Tak na wszelki wypadek zapytam w którą stronę należy kręcić klucz. Czy spotkaliscie się kiedyś z sytuacją, że ktoś przyspawał zębatkę przednią?Proszę pomożcie!DUDEK ZX9R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Nie sadze zeby ktos to zrobil w ZX9 :P)), chociaz w Polsce wszystko jest mozliwe. Zadzwon do autoryzowanego serwisu i zapytaj sie czy to nie jest lewy gwint w tym miejscu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Witam!Nie mogę odkręcić przedniej zębatki w Kawie ZX9R. Używam przedłużki do klucza o długości około 1 metra i nic. Czy możliwe, że byłaby tak mocno zakręcona? mozliwe, ja uzywalem w sprzetach nawet i 2m przedluzek (rura nasadzona na klucz, najgorzej utrzymac moto z zablokowanym kolem) 8) , dopoki na wyposazenie warsztatu nie trafil klucz pneumatyczny - czyni cuda :mrgreen: p.s. podjedz gdzies na wulkanizacje, niech Ci zluzuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 pewnie dano loctide przeciw samoodkreceniu teraz troszke sily bedziez mucial uzyc zeby to ruszyc :mrgreen: Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 21 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2005 Zamiast używać przedłużek, lepiej użyć klucza pneumatycznego. Istnieje mniejsze prawdopodobieństwo uszkodzenia czegokolwiek, bo działamy udarowo... inna sprawa, że niezawsze jest dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 A wlasnie ze kluczem wysokiej klasy nieraz tez probowalismy - i d ... wtedy pozostal dobry nasadowy np. kraftsmana i dobra przedluzka- tylko uwaga- ma to odkrecac ktos doswiadczony- latwo mozna cos spierd... .Janek.P.S. jak to nie pomaga- zostaje "ruski klucz"- tylko potem wymieniamy nakretke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 W ZX7 jest normalny prawy gwint, tak więc w 9tce też taki być powninen. Na 100% ktoś wcześniej dokonał wklejenia. Plan działania - markowa nakładka na nakrętkę, przedłużka - my mieliśmy taką ok. 120 cm i skakanie na nią z wieżowca - pneumat nic nie dał. Druga osoba siedzi na motocyklu, "hebluje" , zapiera się nogami i trzyma się zębami futryny bramy garażu. PS Tak to już jest, że w Polsce zrobione jest coś dobrze, jak jest zaj**ane na maxa - po co wkleja się nakrętkę skoro zębatka jest na wieloklinie zabezpieczona nakrętką, która z kolei zabezpieczona jest przed odkręceniem :?: :? :? ** wstawiaj ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlaad Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 jak to nie pomaga- zostaje "ruski klucz"- To ja tylko z ciekawości zapytam: A palenie ogniem? (nie chodzi o Okocim :P tylko palnik...). Tyle, że miejsce na to niezbyt szczęśliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Niezbyt szczęśliwe, zwłaszcza że pod zębatką zdawczą jest semmering, który napewno ulegnie uszkodzeniu podczas grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Moznaby palnikiem loctita wypalic, ale nie robimy tego ze wzgledu na simmering- i jeszcze mozna przeholowac i blok straci wytrzymalosc- ruski klucz zawsze pomaga-a z nowymi nakretkami nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Serwisowka zaleca wklejanie - moja nowa oryginalna nakretka do Zuki jest pociagnieta wewnatrz klejem fabrycznie.Koledze z precli niewklejona nakretka w ZX10 wykrecila sie mimo zabezpieczen, mnie tez. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a!ntek Opublikowano 22 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2005 Koledze z precli niewklejona nakretka w ZX10 wykrecila sie mimo zabezpieczen, mnie tez. Niebywałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Mnie nie wykrecila sie calkowicie ale poluzowala i wylapalem to przy regulacji lancucha - kupilem nowa i wkleilem.Koledze ( KJ z precli ) odkrecila sie w czasie jazdy po Wwie i zabrala ze soba dekielek, na szczescie nic wiecej sie nie stalo. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sql Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Serwisowka zaleca wklejanieserwisówka do czego?tutaj masz serwisówkę do ZX-9R ;)' date='[img']http://www.puchaczy.waw.pl/~squall/tmp/new-2.jpg[/img]jak na moje oko, to słowa o loctite nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 23 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2005 Kurde Janek wytłumacz ludziom młodszym stażem i wiekiem co to do ch**ry jest "ruski klucz" :?: :mrgreen: 8) Qrde nie wystarczy kawał dobrej blachy jako podkładka i zaklepanie jej na nakrętkę :?: U mnie w moto działa skutecznie bez innych pierdół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi