Wazzabii Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 takie 500 to chyba maja z 3 kraniki zeby benzyna nadazala dolatywac :notworthy:no chyba ze waz o srednicy 3cm :buttrock: istrny wir w baku, karnistry trzeba na zawodach wozic ze soba hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 co wy gadacie ze taka Cr 500 duzo pali, np. 125 crossowka moze wiecej spalic niz 250 czy 500,bo setke krecisz na wysokich, a 500 tak nie przesilasz jak np. 125. Wiec nie wiem skad takie zdania ze "pięćseta" pali kosmicznie duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Jednak to tez kreci wysokie obroty, jak to 2t nie spala wszytskiego i w dodatku potrzebuje wiecej sily aby to wszystko rozruszac :notworthy:To tak jakby powiedziec ze 8litrovy v8 bedzie palil mniej od 2,0 turbo bo osiaga duzo wyzsza moc przy duzo nizszych obrotach. Ale tak niestety nie jest i np cz 380 pali podobno spokojnie ponda 12l Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 EnduroMax: np. w ostatni weekend jezdzilem swoja setka i kumpel cwiartka, to u mnie wiecej paliwa poszlo niz u niego w 250.No ale to tez zalezy kto jak krecic bedzie danego sprzeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Masz racje Moto_boY ze wszystko zalezy od stylu jazdy.....Ale pojemnosc i moc tez ma swoje prawa i poprostu wieksza pojemnosc=potrzeba wiecej paliwa. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 cz 380 pali podobno spokojnie ponda 12l To napewno nie będzie spokojna jazda :notworthy: Jak ktoś się uczy jeździć na takim motorze to cięzko mu będzie przekroczyć 6 litrów. To samo w innych motocyklach. Ale jak już ktoś się nauczł to musi mieć pieniążki na wachę :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 co wy gadacie ze taka Cr 500 duzo pali, np. 125 crossowka moze wiecej spalic niz 250 czy 500,bo setke krecisz na wysokich, a 500 tak nie przesilasz jak np. 125. Wiec nie wiem skad takie zdania ze "pięćseta" pali kosmicznie duzo.Popieram... SIlnik ma tu charakterystyke praktycznie 4 suwa i nie wkreca sie na takie obroty jak 125cc. To nie jest takie proste ze wieksza pojemnosc=wieksze spalanie! Czasem mala DR'ka czy TW potrafi spalic tyle co dorosla 600cm3 :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 Komu dr 125 potrafi spalic tyle co dr600?? Zapytaj sie wazzabi-ego jego dr chyba nigdy nie przekroczyla 4l. Gdyby to nie bylo tak proste to po co produkowaliby male silniki skoro moznaby je zablokowac, miec moc i moment na samym dole a w razie czego jeszcze duzo w zanadzu?? Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Wszytsko zależy od stylu jazdy.Cr 125 też może spalić 2l na godzine jeżdżąć na wyższym biegu na 1/4manetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Jednak i tak wszystko zalezy od stylu jazdy(wiec 600 moze spalic mniej niz setka lub odwrotna moze byc sytuacja)... i koniec rozmowy na temat spalania... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Komu dr 125 potrafi spalic tyle co dr600?? Zapytaj sie wazzabi-ego jego dr chyba nigdy nie przekroczyla 4l. Gdyby to nie bylo tak proste to po co produkowaliby male silniki skoro moznaby je zablokowac, miec moc i moment na samym dole a w razie czego jeszcze duzo w zanadzu??Ja sie nie musze pytac Wazzabiego bo przeciez wiesz ze Fronco ma TW'tke, a z nim kilka razy mialem jezdzic i w terenie to chleje napewno wiecej niz 4 litryJednak i tak wszystko zalezy od stylu jazdy(wiec 600 moze spalic mniej niz setka lub odwrotna moze byc sytuacja)... Seta wyczynowa to chyba zawsze wiecej spali od 600cc 4t :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Seta wyczynowa to chyba zawsze wiecej spali od 600cc 4t Smile Jak objezdzaliśmy trase rajdu to chłopaki setami mieli pełen bak i bańke 5 litów w plecaku. Ja do Drki za 20zł zatankowałem i jezdziłem jescze następnego dnia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 no u mnie DRka pali 4 literki, kiedys wiecej ale przez nieszczelnosc pod kranikiem, a co do 600... to u mnie goscie mowili ze zadko ponizej 10 schodzi, a DT125 to z 7-8 literek i MTX125 podobnie, wiem bo ja tankuje raz a kumple 2 za ta sama kase :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 No jak 600 moze duzo palic?? Pali w granicach 5-7... nie wierzycie?? Sprawdzcie dane serwisowe np. KTM EXC 525. 8 litrow to max!! A TM 80?? Pali min 10 :lol:.. Tm ma masakryczne obroty.. cos go musi smarowac, ma masakryczna moc.. cos go musi zasilac.. a 525 sobie leciutko pyka... w porownaniu z TM. Z reszta zapytajcie Darka Habrata.. On troche tych moto ma ;) Teraz ma Transalpa 05' i pali mu okolo 4 litrow mniej niz KTM 125. Ma KTMa 400 i tak samo pali mniej.. To co wy mowicie mija sie z prawda.. A w 600 odkrecenie manetki do oporu = wystrzal kola w gore albo piekny uslizg, wiec nie trzeba tak ładowac.. Zastanowcie sie nad tym jeszcze raz i nie zasmiecajcie profesjonalnego 4um.. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 No jak 600 moze duzo palic?? Pali w granicach 5-7... nie wierzycie?? Sprawdzcie dane serwisowe np. KTM EXC 525. 8 litrow to max!! A TM 80?? Pali min 10 :lol:.. Tm ma masakryczne obroty.. cos go musi smarowac, ma masakryczna moc.. cos go musi zasilac.. a 525 sobie leciutko pyka... w porownaniu z TM. Z reszta zapytajcie Darka Habrata.. On troche tych moto ma ;) Teraz ma Transalpa 05' i pali mu okolo 4 litrow mniej niz KTM 125. Ma KTMa 400 i tak samo pali mniej.. To co wy mowicie mija sie z prawda.. A w 600 odkrecenie manetki do oporu = wystrzal kola w gore albo piekny uslizg, wiec nie trzeba tak ładowac.. Zastanowcie sie nad tym jeszcze raz i nie zasmiecajcie profesjonalnego 4um.. PozdroTobie proponuję nie zaśmiecać forum bo z tego co widzę to opierasz się na opiniach innych ale przekręcasz i przejaskrawiasz...TM 80 10 litrów? To ile niby ma palić setka albo ćwiartka? I co masz na myśli pisząc "masakryczna moc?"Mi SX przez 4 miechy jazdy średnio raz w tygodniu spalił ok. 90 litrów wachy. Jeździłem łącznie ok. 18 godzin. Wychodzi równiótkie 5 litrów na godzine (+- jeden litr błędu). A kręcę go tak samo jak inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi