kamis-a Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Słyszałem że w Formach Terrain nie dość że mokro to do tego potrafią po jakimś czasie klamry strzelać. Czy ktoś może to potwierdzić??? ja mam formy i jedyne co mnie w nich denerwuje to to ze kupiłem za mały rozmiar i troche mnie stopa boli :rolleyes: :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 kazdy but puszcza wode. Polecam formy dominator comp. Wygodny z kapciem i zawiasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) Jeszcze jedno pytanko. Na akcji jest podany nr. 42 i długość wkładki: 27,3 cm. Ja mam stope ok 25cm czy buty będą pasowały. :notworthy:. Luz jest wskazany ale tutaj masz ponad 2 cm :icon_rolleyes: . W sumie ja jeździłem w butach dużo wiekszych niż na rozmiar mojej stopy i mi to nie przeszkadzało bo i tak łydkę miałem opiętą cholewą więc but nie latał. Najlepiej jakbyś przymierzył jakiś but w tym rozmiarze w sklepie i zdecydował. EDIT: Przez kłopoty z serwerem niechcący zdublowałem posta, sorry Edytowane 25 Marca 2009 przez rispekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemnocichy Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Szukam butów do enduro w przedziale cenowym 400-600 zł, biorę pod uwagę kilka modeli: W2, Forma Terrain lub Raptor, O'neal Element 2, Axo Boxer, No Fear Attack. Jeżeli znacie jakieś inne w tym przedziale cenowym to też dajcie znać. I jeszcze jedno pytanie - jaki rozmiar buta nosicie na codzień a jaki buta do enduro?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Szukam butów do enduro w przedziale cenowym 400-600 zł, biorę pod uwagę kilka modeli: W2, Forma Terrain lub Raptor, O'neal Element 2, Axo Boxer, No Fear Attack. Jeżeli znacie jakieś inne w tym przedziale cenowym to też dajcie znać. I jeszcze jedno pytanie - jaki rozmiar buta nosicie na codzień a jaki buta do enduro?? na codzien 40-42 a na moto 44 co do butów w/w ,każdy ceni sobie swoje,ktoś kto ma boxery powie że one są najlepsze,ktoś kto ma formy powie ze formy najlepsze itd ,na dzień dzisiejszy brał bym pod uwagę formy/w2/oneal ,nie mówie że formy sa lepsze od oneal czy no fear bo nie miałem okazji porównanć,moim zdaniem sa lepsze od axo,lepsze wykonanie,przy tym samym rozmiarze formy są sporo wyższe i są ogólnie ,,sztywniejsze" w tym wypadku stawiam na formy,oczywiście ktoś może powiedzieć że to g.prawda,ale cóż mam jakieś porównanie Inna propozycja w tej kasie to ACERBIS PROFILE Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 a co sadzicie o oxtar ? warto brac takie za ok 500 zl Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coco27 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 (edytowane) Hej!W tym przedziale cenowym polecilbym buty firmy FORMA.ps ja mam o numer wieksze swoje buty do jazdy. Edytowane 8 Maja 2009 przez coco27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stoźu Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Jeśli nr. odpowiedni to mogę polecić te http://moto.allegro.pl/item628160965_nowe_...a_scott_fv.html buty są świetnie wykonane i przede wszystkim wygodne. Możesz ewentualnie napisać do gościa czy ci nie załatwi innego numeru. Zawsze kupuj buty o jeden numer większy niż nosisz. Kumpel ostatnio kupił oxtary combat i też sobie chwali. Też są wygodne ale jakością materiałów odstają od 661 flight. Mierzyłem też formy terrain i moim zdaniem są takie strasznie plastikowe jeśli chodzi o wygodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemnocichy Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Dzięki za wszystkie wskazówki, sporo mi pomogły. Mam jeszcze jedno pytanie: macie może jakieś doświadczenia z butami Yamahy? Myślałem że są w cenie wyjątkowo-niedostępnej a okazało się, że przekraczają mój plan finansowy tylko o jakieś 20% :wink: a wygląd odpowiada mi w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski_01 Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Dzięki za wszystkie wskazówki, sporo mi pomogły. Mam jeszcze jedno pytanie: macie może jakieś doświadczenia z butami Yamahy? Myślałem że są w cenie wyjątkowo-niedostępnej a okazało się, że przekraczają mój plan finansowy tylko o jakieś 20% :wink: a wygląd odpowiada mi w 100%. Nie wiem jak te nowsze kolekcje yamahy, ale te starsze to byla półka Formy terrain. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Hej!W tym przedziale cenowym polecilbym buty firmy FORMA.ps ja mam o numer wieksze swoje buty do jazdy. mam formy raptor , ale po 2 latach strasznie sie rozwalaja i pekaja wszedzie szwy , ze o przeciekaniu po napluciu nie wspomne . Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciemnocichy Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 No i w końcu kupiłem buciki. :wink: Padło na Formę Terrain (w sumie zdecydowała dostępność tego modelu) chociaż wydaje mi się, że jakościowo są zupełnie wystarczające biorąc pod uwagę to, że nie jeżdżę w bardzo trudnym/wymagającym terenie. Mierzyłem jeszcze Axo w podobnej cenie ale były nieco gorsze według mnie a na pewno gorzej wyglądały. Jedyny minus jaki zauważyłem to trudności ze zmianą biegów (szczególnie przy jeździe na stojąco) ale domyślam się, że to po prostu kwestia przyzwyczajenia się do takich butów. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruso13 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) ..... Jedyny minus jaki zauważyłem to trudności ze zmianą biegów (szczególnie przy jeździe na stojąco) ale domyślam się, że to po prostu kwestia przyzwyczajenia się do takich butów. :wink: i kwestia "rozbicia się" samych butów. Poza tym faktycznie formy terrain w porównaniu do innych wydają się bardzo sztywne... Przy okazji używał ktoś takie buty foxa?: http://moto.allegro.pl/item631185333_buty_..._42_8_nowe.html Edytowane 19 Maja 2009 przez jaruso13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartekp Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Ja mam te foxy forma pro,to moje pierwsze buty wiec nie mam do czego porownac,smigam w nich od tego sezonu i jestem bardzo! z nich zadowolony.piekne wykonanie,wygoda i bezpieczenstwo to wlasnie te buty ;] nie widzac na nich jeszcze zadnych sladow zuzycia.polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pro. Opublikowano 23 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Ja jeżdżę w Fox Comp 5 i nie narzekam. Zajebiste buciki, no i tanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi