tom7 Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Motorek stał parte miesięcy w garażu i teraz jest poblem z uruchomieniem. Motorek to Kawasaki EL 250 z 1995 roku. Przed odstawieniem motorka do garażu był w serwisie i wszystko hulało tip top . Obecnie motor kręci ale nie chce zapalic zapalił 2 razy przy bardzo niskich obrotach i gasł. Poradźcie prosze co to może byc zezon w pełni a motor stoi w garazu az sie serce kraje. Z góry dzięki za wszelkie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DzikoExtrem Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Witam!!!Najpierw sprawdz czy masz paliwo :lol: Jak jet to juz jest polowa sukcesu potem naladuj dobrze aku i krec az odpali ale tak zeby jej nie zalac. Powinna zaskoczyc !!Jezeli odstawiales ja po sezonie i wszystko gralo to musi palic. Moja tez nie chciala ruszyc ale pochodzila na rozruszniku troche dostala paliwa i poszla jak burza!!! Ale przedewszystkim dobry akumulator musi byc zeby porzadnie krecil a nie jak anemik, mozesz jescze wykrecic swiece i je przeczyscic.Pozdrawiam!!!I udanego sezonu po obpaleniu az do konca !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom7 Opublikowano 7 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 Paliwo jest problem tylko ze udało mi sie tylko dwa razy zapalic i silnik zaraz zgasł mimo że ssanie było na maxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrDredd Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 z tego co wiem to po zimie jak sie nie odpala motorka conjmniej raz na 5-6tygodni to swiece sa do wyrzucenia. radze zakupic nowe, zamontowac i zobaczyc. jak nie to to dalej dzialac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 1. naładuj akumulator, pomocny czasami jest prostownik z funkcja rozruchową. 2. spuść paliwo z komory pływakowej gażnika (gaźników), na chwilę ustaw kranik na PRI. 3. wykręć świece zapłonowe i opal nad maszynką gazową, wkreć jeszcze ciepłe 4. odpali silnik i zrób rundke, by go dobrze wygrzać. Pozdro, Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Lepiej od razu zapobiegawczo oddaj gazniki do czyszczenia i regulacji(moto ma 10-lat). Jesli zas chodzi o przepalanie zima to nie ma takiej potrzeby(jak moto przygotowane do postoju zimowego), jesli ktos sie uprze to niech pamieta ze musi zrobic rundke co najmniej 20 km. Palenia i gaszenia-po krotkim rozgrzaniu- w cieplym garazu nie polecam- chyba ze ktos chce dac zarobic mechanikom:-))) . Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Jeżeli nadal masz problemy z uruchomieniem to skontaktuj się z Bronxem lub wymontuj gaźniki i podrzuć do mnie. Będzie zrobione na poczekaniu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 8 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 z tego co wiem to po zimie jak sie nie odpala motorka conjmniej raz na 5-6tygodni to swiece sa do wyrzucenia. radze zakupic nowe, zamontowac i zobaczyc. jak nie to to dalej dzialac.. :? :? :? :? ja bym zalał świeżym paliwem, stare spuścił z gaźników i wyczyścił świece, zawsze starczało po dłuższym postoju, a na naprawde uparte sprzęty mam rozpałkę do diesli (w spreju, lub cokolwiek palnego) nie ma bata musi zadziałać :!: :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom7 Opublikowano 8 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2005 Dzięki za uwagi bede próbował dalej co do gaźników to były czyszczone przed zimą więc powinny by ok. Najgorzej że nie mam serwisówki do moto wiec musze wszystkiego szukac. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi