kornol Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Przy ruszaniu na ziemi motor stawal na gumeoo to fakt, jak zalozylem nowe oponki to bylo to samo, przedtem mialem "kostki z żużla", niestety te ktore mam ani te ktore mialem nie sa za wysokiej klasy bo mnie nie stać, ale za 230 na tyl i 180 na przod , no to nie jest znowu tak duzo, a zmiana byla duza, ruszanie wiecej gazu, czesi podrywa przod, np. dla kogos kto nie ma duzo pieniedzy to jest dobry wybur, musze zajrzec puzniej do garazu i zobacze jakiej to firmy gumy.mam nadzieje ze nie obrzucicie mnie miesem za ten post. PozdrawiamPokoj koledzy 8) 8) , nie kłóćmy sie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 bo mnie nie stać, ale za 230 na tyl i 180 na przod No myślę że nie jest to tak niska cena. Enduroguy zawsze kupował gumy użwyane za 25 zł :D. Słyszałem ostatnio rozmowę człowiekia jeżdżacego na mz sx 125 sm i za komplet opon heidenau (jakos tak) zaplacil 400zł. Co do kostek ładną oponke na tył oferuje filu (jeździłem na niej) i naprawde jazda nie sprawia wysiłku. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 ja od Enduroguy'a zakupilem ladnego Michelinka 21" 90/90 z bieznikiem 9/13mm a roznica z opony enduro z 3/5mm bieznikiem jest ogromna, tak dobrze mi sie jeszcze nie jezdzilo w terenie, na takiej enduro to znosi i mozna glebic,co do jezdzenia po blocku a pozniej wjazdu na asfalt to powiem ze kumpel na DT125 obryzgal nam cala przednia szybe w TRANSIT'cie gdy nas wyprzedzal przy 100+, a wiecie jaki bieznik ma na srodku ? :Dod 0 do 2mm kostka:P ostatnio szorowal dobre 40m heblujac z gorki bo jakies panienki mu wyskoczyly i zamiast spie***ac to sobie normalnie szly, a kumpel latal na boki i gleba bylo blisko, wiec jak rajdowac to najlepiej w terenie zeby jak cos to tylko sobie krzywde zrobic (odpukac),przypomnialo mi sie tez jak kiedys jechalismy juz bylismy jakies 100m od garazu i jakis pijak na rowerze wrabal sie nam na droge to tylko widzialem jak kolo kumpla sie zatrzymuje, wiury ktore zaczely leciec i motor jak w poprzek leci, nikomu sie nic nie stalo ale jakby na klienta wpadl chociaz z predkoscia 20km/h to by go wciagnal na tym rowerze pod kola DTtki i klienta by polapalowiec radze po prostu ostroznie i wolno jezdzic po miescie nawet jak sie nam spieszy i fajne panienki stoja na przystanku bo mozemy tego zalowac, ja tam w miescie to ciagne max 50 a w swojej okolicy to nawet mniej, zbyt duzo filmikow z glebami sie naogladalem zeby jezdzic szybciej :Dwww.uponone.com a no i polecam kursy pierwszej pomocy organizowane przez Maltańska Służbe Medyczna, ja osobiscie jestem po takim kursie i woze ze soba apteczke i telefon, nigdy nie wiadomo co sie stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 wiec radze po prostu ostroznie i wolno jezdzic po miescie nawet jak sie nam spieszy i fajne panienki stoja na przystanku bo mozemy tego zalowac, ja tam w miescie to ciagne max 50 a w swojej okolicy to nawet mniejfajne laseczki to dla mnie wieksze zagrozenie niz samochody=> czlowiek sie na taką zapatrzy i ..... ehhh :buttrock: ;) :oops: Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 90/90 z bieznikiem 9/13mm a roznica z opony enduro z 3/5mm bieznikiem jest ogromna, tak dobrze mi sie jeszcze nie jezdzilo w terenie, na takiej enduro to znosi i mozna glebic, co do jezdzenia po blocku a pozniej wjazdu na asfalt to powiem ze kumpel na DT125 obryzgal nam cala przednia szybe w TRANSIT'cie gdy nas wyprzedzal przy 100+, a wiecie jaki bieznik ma na srodku ? od 0 do 2mm kostka:P ostatnio szorowal dobre 40m heblujac z gorki bo jakies panienki mu wyskoczyly i zamiast spie***ac to sobie normalnie szly, a kumpel latal na boki i gleba bylo blisko, wiec jak rajdowac to najlepiej w terenie zeby jak cos to tylko sobie krzywde zrobic (odpukac), przypomnialo mi sie tez jak kiedys jechalismy juz bylismy jakies 100m od garazu i jakis pijak na rowerze wrabal sie nam na droge to tylko widzialem jak kolo kumpla sie zatrzymuje, wiury ktore zaczely leciec i motor jak w poprzek leci, nikomu sie nic nie stalo ale jakby na klienta wpadl chociaz z predkoscia 20km/h to by go wciagnal na tym rowerze pod kola DTtki i klienta by polapalo wiec radze po prostu ostroznie i wolno jezdzic po miescie nawet jak sie nam spieszy i fajne panienki stoja na przystanku bo mozemy tego zalowac, ja tam w miescie to ciagne max 50 a w swojej okolicy to nawet mniej, zbyt duzo filmikow z glebami sie naogladalem zeby jezdzic szybciej www.uponone.com a no i polecam kursy pierwszej pomocy organizowane przez Maltańska Służbe Medyczna, ja osobiscie jestem po takim kursie i woze ze soba apteczke i telefon, nigdy nie wiadomo co sie stanie Hehehe. Ja narazie nie mam gogli bo mi ktos z placu podpier***** 8O . Kiedys jechalem za Plochem (kostki po 15mm), piach caly czas mi w oczy lecial, ale trzeba byc twardym. Patrze a tam szklo ktos rozsypal :lol: . Ojjjj mokro w gaciach bylo . Jakbym dostal po oczkach to kiepsko. No myślę że nie jest to tak niska cena. Enduroguy zawsze kupował gumy użwyane za 25 zł Nowy motor to zainwestowalem w Mitaska z 10mm bieznikiem na tyl- 55zl, nie wiem tylko skad wezme na chleb :buttrock: . Nie no musze w koncu sezon na jednej oponce przelatac i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek DT Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Ja mam z tyłu Dunlop Sports a z przodu Kende. Musze powiedziec ze główną wadą kostki jest jej budowa (mówie o jeździe na asfalcie). Kwadratowa budowa, duzo trudniej wejsc w zakręt przy większej prędkości bo po prostu opona ma płaski profil i ciężko wyczuć granice przyczepności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Jazda bez gogli za kimś kto ma kastke to samobójstwo, odradzam :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Jazda bez gogli za kimś kto ma kastke to samobójstwo, odradzam Popieram. Kiedys dostałem tak mocno kamieniami , że aż szybka popekała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Jazda bez gogli za kimś kto ma kastke to samobójstwo, odradzam Dlatego jak jezdze z kims staram sie zachowac duzy odstep. Gogle w tym sezonie bede musial zakupic bo to jednak bardzo potrzebna rzecz :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Jazda bez gogli za kimś kto ma kastke to samobójstwo, odradzam Dlatego jak jezdze z kims staram sie zachowac duzy odstep. Gogle w tym sezonie bede musial zakupic bo to jednak bardzo potrzebna rzecz :buttrock: Mam dobre - wojskowe na sprzedaz ... SZYBKA NA 100% NIE PEKNIE (balistyczna) ... 3 kolory szybki. Zolty (na noc), przezroczysty i przyciemniany. Reszta na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 Sorki za drobne odswiezenie tematu, ale czuje potrzebe wypowiedzenia sie :P. Dzis bylem na zawodach supermoto na Bemowie. Wsrod sprzetow profesjonalnie przygotowanych do tej dyscypliny byly rowniez enduraski w stylu EXC czy jakies Husqvarny z kolami 18/21 na oponach kostkowych. Wydawalo mi sie ze taki sprzet nie poradzi sobie na zakretach, a tu co?? 2 pierwsze miejsca w klasie OPEN wlasnie typowe endurka na trzecim SM przygotowane do zawodow. Przewazaly odcinki szosowe, ale terenu oczywiscie takze troche bylo. w tym drugim wiadomo: kostki trzymaly gora, natomiast na asfalcie supermoto wcale nie doganialy sprzetow na oponach crossowych. Aha- wsyzstkie sprzety kladly sie tak ze tarly podnozkiem o ziemie :P, takze prosze mi nie mowic ze kostka na asfalcie nie trzyma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 Chcial bym to zobaczyc jak sie klada na aswalcie na tych kostkach :twisted: Pewnie sie ostro enduroguy zdziwiles ;) Tak samo jak ja czytajac twojego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Niestety mam tylko jedna fotke, gdzie koles kladzie sie na enduro (glownie skupilem sie na zdjeciach i filmikcach z odcinku terenowego :lol: ). Na niej akurat nie lezy ostro, ale mozecie mi zaufac ze tarli podnozkiem o ziemie a kostka trzymala jak na prostej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hormon Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Jak bedzesz mial czas to mozesz wrzucic filmiki i fotki na serwerek , chetnie kazdy sobie oglądnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Ja po ostatnich dwóch wyprawkach zadecydowałem że zmieniam oponki na crossowe, najlepiej różnicę można odczuć jeżdząc z kimś kto właśnie na takich oponach jeździ. Moje kostki enduro (uniwersalne) po przejeździe przez błoto tak się zalepiły że wyglądały jak sliki ze ściga i miały zero przyczepności.Dzisiaj pośmigałem trochę DRZ-tem Marcina z nowymi kostkami i muszę przyznać że rewelka. :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi