Skocz do zawartości

PROBLEM Z ZAREJESTROWANIEM

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Mam problem z zarejestrowaniem mojego bzyka 8) A więc sytuacja wygląda tak:

Kupiłem sobie bzyka w 2003r. No i spisalismy umowe kupna-sprzedazy dostałem dowód. Komarek nie jest zarejestrowany. No ale żeby nie bylo tak prosto to koles mi dal 2 silniki. Jeden orginalny od pegaza (w wiaderku rozebrany) a drugi elegancki zalozony i na chodzie. No i to jest tak ze na ten nowy silnik nei mam zadnych papierow. No i czy teraz istnieje taka mozliwosc zebym zarejestrowal bzyka z tym nowym silnikiem??????

PS. Kupilem komarka od takiego ,,dziadka" wiec silnik nei jest chyba kradziony :)

Dzieki z gory! 8)

Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :)

hmmm - jeżeli nie masz żadnych papierów na ten silnik no to przykro mi, ale zapomnij o legalnym załatwieniu tej sprawy. Bedz papirów do urzędu nie masz co iść bo cie opierdaczą i tyle z tego będziesz miał. Spytaj się dziadka skąd ma ten silnik, a nuż jakieś dokumenty będzie miał.

Spytaj się dziadka skąd ma ten silnik, a nuż jakieś dokumenty będzie miał.

Dokladnie - a jesli okaze sie, ze nie ma to jest jeszcze jedno rozwiazanie :twisted:

Ma te plusy, ze wychodzi taniej, nie trza robic przegladu itp... :twisted:

No sory za to ze to wklepalem do PRZY PIWIE ale jakos tak wyszlo :)

Chcialem tylko powiedziec ze na umowie pisze: POJAZD WYREJESTROWANO 73r. , SILNIK ZAPASOWY: [i NUNER SILNIKA TEGO ,,NOWEGO"]

8) 8) 8)

Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :)

Wszystko zalezy w ktorym roku byl wyrejestrowany :) Dybcio pewnie wie. :twisted: Ja moge sie jedynie domyslec (probowac sobie przypomniec), ale nie bede strzelac, wprowadzajac tym niektorych w blad,a w tym mego kuzyna ;))

Pzdr :)

Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1

Wszystko zalezy w ktorym roku byl wyrejestrowany :) Dybcio pewnie wie. :twisted: Ja moge sie jedynie domyslec (probowac sobie przypomniec)' date=' ale nie bede strzelac, wprowadzajac tym niektorych w blad,a w tym mego kuzyna ;))

Pzdr :)[/quote']

pojazd wyrejestrowany przed końcem 1997 roku może zostać przywrócony do ruchu :twisted: Niestety nie wszyscy o tym wiedzą - także w wydziałach komunikacji ;) Ale oczywiście można ich o tym poinformować :) :D

Pozdro :!:

• 5 miesięcy temu...