Skocz do zawartości

Wszystko o Yamaha DT 50, 80 i 125

Rekomendowane odpowiedzi

a ile pali dt 125 2t !! prosze o szybka odpowiedz

moja pali 4 litry przy umiejetnym obslugiwaniem sie manetka.

Nie wierze w to ze Dt 80 lc2 idzie 120. Moja 125 idzie 130 po prostej.

Jak to mozliwe ze dt 80 ma takie osiagi ?

Musi sie bardzo dlugo rozpedzac :clap:

Pozdrawiam

moja pali 4 litry przy umiejetnym obslugiwaniem sie manetka.

Nie wierze w to ze Dt 80 lc2 idzie 120. Moja 125 idzie 130 po prostej.

Jak to mozliwe ze dt 80 ma takie osiagi ?

Musi sie bardzo dlugo rozpedzac :)

Pozdrawiam

Jak ja kiedyś miałem przerobiona Suzuki TS 50 na 80 to szla mi 110 km/h... Myślę że jak by sie Yamaha DT 80 przerobiło na 110 napewno zamkneła by 120km/h Bynajmniej ja tak myślę jak coś to proszę mnie poprawić.

Pozdrawiam

Witam. Jak odkręcić śrubę mocującą przednią zębatkę? Próbowałem już na biegu i na hamulcu ale i tak obraca tłok przy odkręcaniu śruby... Może coś źle robię???

pzdr.

coś słabo te hamulce trzymasz trzeba oba do oporu i ma iść

Witam. Jak odkręcić śrubę mocującą przednią zębatkę? Próbowałem już na biegu i na hamulcu ale i tak obraca tłok przy odkręcaniu śruby... Może coś źle robię???

pzdr.

Też miałem ten sam problem... Musisz wrzucić na bieg i jakiś pręcik wsadzić przez lańcuch (przez dzórki na zębatkę) tak aby blokował gore i dol wtedy lancuch jest bez ruchu i możesz spokojnie odkręcić.

Pozdro

mogę powiedzieć tu i teraz że to 125 a nie 200 moja ma 6.6sec do 100km/h sam mierzyłem :buttrock: CR 250 ma napewno mniej niż 6sec:D gdzie tu porównywać CR 250 do DT 125 2x więcej koni ma Cr i to full :P

Przecież DT to nie ścigacz i czas do setki nie ma najmniejszego znaczenia :notworthy:

Ostatnio odebrałem swoją DT z przeglądu i wymiany tłoka. Przy okazji mechanior wyczyścił mi wydech, który teraz głośno grzmi (przy wyższych obrotach głośny jak cross) - mam wydech tuningowy z kwasówki (z tego co zauważyłem to jego charakterystyka jest taka, że daje naprawdę mocnego kopa od 6000 obrotów - na pierwszych trzech biegach stawia na koło!). Jeżeli ktoś chciałby się zamienić na inny tłumik (też tuningowy, ale cichszy) to proszę o kontakt. Ponadto jeżeli ktoś ma wydech do DT 125 na sprzedaż to też niech da znać...

Witam. Dawno mnie tu nie pisałem :icon_rolleyes: ale do rzeczy. Czy ktoś może mni podesłać na meila fotki, jak ma zamontowaną linkę gazu od WSK 125 w DT 80? Bo nie mogę nigdzie dostać linki do DT, nawet zwykłej, pojedyńczej. z góry dzięki i proszę o jaknajszybsze podesłanie fotek, bo już 3 tydzień nie jeżdżę, a mam takąochotę. Lato w pełni i w ogóle. Mój e-mail [email protected]

jeszcze raz dzięki i pozdrawiam

PS: Czy do DT 80 pasuje linka od wsk 175? bo od 125-tki może byćza krótka, co nie?

Edytowane przez krystian_9

ma ktoś może na zbyciu kosz sprzęgłowy do dt 80lc2???

Na Allegro jest teraz masa DT 80 na części - sprawdź.

Ja natomiast szukam cały czas tłumika końcowego do DT 125 (w najgorszym razie może być nawet ori - podrasuję go sobie i będzie git).