Jabud Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 MATI ja mam cały kompletny wydech od DT 50, ale potrzebna mi końcówka od 80-tki. Gonzo na Allegro jest tłok Prox-a za 350zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider123 Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 czy ma ktoś do sprzedania oryginalny zestaw podwyższający do DT (kielichy i kostke). Kupiłem kostke na allegro i musi byc zle zrobiona bo lancuch mi obciera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 przy zalozeniu kostki podwyzszajacej tyl jest to norma, ze lancuch obciera o wahacz ...taki tego urok.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 6 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Witam! chcicąłbym kupić fajne endurko i wszyscy doradzają dt ale: 1.moim zdaniem jest troche ciężka i moje pytanie czy da się ją jakoś odciążyć?? żeyby jeździć coś na wzór tego Co w niej jest takiego ciężkiego? 2. czy da się ją trohe przerobić żeby taka http://www.bikepics.com/pictures/319606/ wyglądała mniej więcej tak: http://moto.allegro.pl/item191251312_yamah...rn_1999_r_.html. tu chodzi dokłądnie o założenie tylniego błotnika ( w tylnych, świateł i kierunków) , bocznych owiewek tył i przedniej owiewki z lampą! czy pasowyały by takie plastiki od 125r?? ile by to mogło kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoki Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 siema,Panowie pilnie poszukuję wymiarów łożysk tylnego koła w DT125. Moja jest z 2002 ale myślę, że wymiary się przez te wszystkie lata nie zmieniły. Nie piszczcie bym sobie wyjął stare i sprawdził oznaczenia bo moto nie stoi w wawce. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morooseck Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 dzisiaj dzwoniłem do serwisu i gościu powiedział mi ze moja dt była robiona od 1987 do 1990r. a ja mam dt 80 lc2 53v z 95r... wiecie o co chodzi?? pytałem o iglice...55zł...moglibyście podac mi jej wymiary do tego moto...bo za 50zł to na allegro moge kupic cały gaźnik....a moze ma ktoś taką zbędną...?? z góry dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 (edytowane) Witam. CO do przerobiania DT 80 LC/2 na wygląd DT125R to może być pewien problem bo są inne mocowania ale jak sie uprze to się da. Tylko zastanów się po co kupować Dtke 80, dokupywać do niej części za niewiadomo jakie kwoty(mało nie będzie) jak możesz kupić DT125 i będzie ok.. Ja Swoją kupiłem za 3700 i jestem zadowolony. Mam takie pytanie do was. Czy ślimak licznika od Yamahy TDR125 lub DT80LC/2 będzie pasował do DT125R?? A może ktoś ma taki ślimak bo DTki?? Edytowane 7 Maja 2007 przez qciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 wszystko fajnie tylko bym sie troche strachał 125 na 50ccm jeździć. pozatym nie mam takiej kasy. ale dzeiki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stowa86 Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Siema. Wie ktoś jaki tłok jest najlepszy? ( DT 80 LC2 96r.)-------- Jak odblokować dyfuzor?------- Jak przerobic na 110cm3. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyniu Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Siemka. Ma ktoś na sprzedaż cewke od świateł do Dt80 lc2. Rok to 86 ale chyba nic sie nie zmieniało w dalszych rocznikach :D . Jak coś to dajcie znac. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabud Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Stowa86ajlepszy tłok to byłby jakiś Vertex albo Prox ale DT 80 nigdzie takich nie można znaleźć. Co do odblokowywania dyfuzora to musisz go przeciąć cieniutką tarczą na fabrycznych spawach i wywalić wszystko ze środka.Jak najlepiej przerobić na 110ccm? Najlepiej to kupić taki cylinder i go założyć, lecz to nie tak prosta sprawa, żeby założyć cylinder i palić odrazu gume z cholera wie jakiego biegu. Trzeba dopasować inne części(większy gaźnik itd). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 witam, kilka dni temu kupilem TDR 125. Przeczytalem wiekszosc postow na forum i doszlem do wniosku ze nie jest zablokowana, kreci do 12 tys (moze dlatego ze to wersja na italie) motorek jest chyba orginalny nic nie bylo wybebeszane żaden dyfuzor nic nie bylo przerabiane. Mam jednak problem normalnie idzie do5tys potem dlawi sie krztusi i dopiero przy 7000 obrotow ciagnie super. Wyczyscilem gaznik, wymienilem swiece, urwalem gume w airboxie. I nic dalej to samo.... Gaznik regulowalem juz na 1000 sposobow i ciagle ta dzióra w obrotach... I jeszcze jedno.. na 5 biegu idzie do 120km/h jak wrzuce 6 to slabnie bu bu bu i 70Poradźcie cos!!! HELP!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litrus Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Witam.Wyglada mi to na zle wyregulowany gaznik, lub blokada jakas ... np na zaworze wydechowym .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 7 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 co do tłoków to tu robią na zamówienie. moze i do dt dorobią www.martinmotocykle.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo2110 Opublikowano 8 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 ja właśnie wczoraj popsułem moje dt.... nie ma kompresji a jak juz odpali na popych to w silnik bardzo słychać, są to chyba pierścienie....przejechane ma okolo 20 tys....ostatnio grzebalem coś w gażniku <drobna regulacja>iii przesatwiłem ten zawór wydechu(troszke przesatwiłem te linki co biegną od silniczka) czy to może być przyczyna tej usterki??????? jaka moze być przyczyna???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi