konrad1f Opublikowano wczoraj o 00:06 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 00:06 pytanko o łańcuchy marki JT - ma ktoś jakieś doświadczenia? jak w porównaniu do DID czy RK? koła łańcuchowe tej firmy często montowałem ale z samymi łańcuchami nie mam żadnego doświadczenia :/ Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano wczoraj o 17:58 Administrator Udostępnij Opublikowano wczoraj o 17:58 Montowałem kiedyś tego sporo. Reklamacji nie było. Ale sam u siebie nigdy nie miałem. Duża to oszczędność teraz w stosunku do dida czy rk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano wczoraj o 18:17 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:17 (edytowane) z grubsza o 1/3 tańszy Edytowane wczoraj o 18:20 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu To oni jeszcze oferują łańcuchy? Myślałem, że chwilowo to oferowali. Podejrzewam, że sami ich nie robią tylko pakują cholera wie co do pudełek sygnowanych swoim logo. Ze 12 lat temu dostałem taki nowy w gratisie do zakupionej RF900 więc założyłem. Jezu, ile ja razy to naciągałem to się w pale nie mieści. Już po pierwszej przejażdżce wymagał naciągu. Mimo czyszczenia i smarowania skończył na złomie jakoś po 5000 km bo się strasznie nierówno wyciągnął (ale to naprawdę bardzo nierówno). Jeszcze gorszym dziadostwem są Bonyfish, to już w ogóle chinol pełną gębą, jak najdalej od tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 9 godzin temu Administrator Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu 12 godzin temu, Qadrat napisał: To oni jeszcze oferują łańcuchy? Myślałem, że chwilowo to oferowali. Podejrzewam, że sami ich nie robią tylko pakują cholera wie co do pudełek sygnowanych swoim logo. Ze 12 lat temu dostałem taki nowy w gratisie do zakupionej RF900 więc założyłem. Jezu, ile ja razy to naciągałem to się w pale nie mieści. Już po pierwszej przejażdżce wymagał naciągu. Mimo czyszczenia i smarowania skończył na złomie jakoś po 5000 km bo się strasznie nierówno wyciągnął (ale to naprawdę bardzo nierówno). Jeszcze gorszym dziadostwem są Bonyfish, to już w ogóle chinol pełną gębą, jak najdalej od tego. Dobrze wiedzieć, ja to zakładałem ludziom z 15 lat temu, wtedy wydawało się w miarę OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu Koleżka na pojechał na Cagivie Gran Canyon 900 za Murmańsk, tam i z powrotem, na najdroższym i najmocniejszym DID-u, nie smarował i nie naciągał łańcucha, a jeździli i po szutrach...a ja parę lat wcześniej ( w 2013) "porzydziłem" i zakupiłem tańszy łańcuch innej japońskiej firmy miał oznaczenie 100KM ( wg. katalogu), założyłem do Elefanta na silniku Monstera M600, a stary co miałem did-a wyrzuciłem na złom... Prawidłowo naciągnięty, rozszedł się dosłownie, przy jeździe po szybkim szutrze, z hopkami, po której hopce, sruuu i dziurka w bloku... to byłe jedyny raz, gdy Ducati było wożone pick-upem... Po 4 godzinnej walce z TIG-iem i obróbce specjalistycznym narzędzięm ręcznym w postaci zestawu pilników różnego kształtu, motocykl był znów na chodzie, poszedłem i poszukałem tego wyrzuconego DID-a , znalazłem i zamontowałem, dopiero 2 lata temu go wymieniałem, na też nowego DID-a najmocniejszego...stary zmęczony DID wytrzymał od 2013 ( już miał zużycie), do 2023 - 10 lat i ok 25 tys km, z czego większość w terenie.... Od tamtej akcji tylko najmocniejsze DID-y zakładam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi