bronx Opublikowano 21 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 SZLAK MNIE TRAFI >>>>.....silnik caly zlozony , caly moto poskladany , zalewam plyn do chlodnicy i ...cieknie z silnika , mysalelem ze sie powiesze , o 5 rano wstalem aby sie wyrobic przed zajeciami a tu taki cyrk....z uruchomieniem czekam do jutro az uszczelnienie wyschnie (24h) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 Czolem! Spoko, cierpliwosci :P.Poskladasz na cacy i caly sezon bedziesz smigal bez klopotow :PTrzymam kciuki ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2005 No to dzieki za wyjasnienie samostartuPiotrek i do Bronxa - pospiech jest dobry tylko przy lapaniu pchel - spokojnie i sprawdzaj wszystko 2x. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 22 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Na poczatku trafilo mnie jak zaczol ciec , ale po chwili zastanowienia , lepiej aby to sie teraz stalo , niz w marcu , kiedy czlowiek bedzie chcial smigac :P , ide wlasnie sprawdzic szczelnosc :Phttp://www.bikepics.com/pictures/277113/http://www.bikepics.com/pictures/277114/ - no i ja we wlasnej osobysiedze dumnie jak paw na mojej nowej cbr ( z nowym sercem i cialem :P ) moze ktos ma pomysl jak , lub jakie naklejki poodoklejac by podniesc wizualna wartosc motorku? niechece na sportowa, z tylu beda 3 kufry , to ma byc tusystyk :Pp.s to pedalskie siedzenie , niebieskie bede wymieniac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 Bronx, no to masz cacy sprzecik, nie musisz się martwic ze Cie zawiedzie na trasie. a siedzenie nie jest takie najgorsze, przynajmniej nie wyglada najgorzej na fotach (chyba że ja tez jestem spedalony :P ) Piotr Dudek napisał:prawie wszystkie motocykle po szlifie w pierwszej kolejności powinny mieć rozbierany silnik. Niekoniecznie cały do ostatniej śrubki, ale napewno pokrywa głowicy i wałki rozrządu a po stwierdzeniu najmniejszego śladu przytarcia dół silnika i kontrola wału ( panewek ). Powód jest zawsze ten sam - w momencie ślizgania silnik pracował bez oleju z zasady na wysokich obrotach bo rzadko któremu udało się wywrócić na zamkniętym gazie i zdążyć wyłączyć zapłon przed upadkiema jak to jest w przypadku endurakow 4T, przeciez one po kazdej wyprawie powinny jechac do serwisu z podanych wyzej przyczyn :? ? bo bardzo czesto w terenie zdarza sie ziliczyc glebe, czy enduro sa jakos lepiej przed tym zabezpieczone?? Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 22 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 . a siedzenie nie jest takie najgorsze' date=' przynajmniej nie wyglada najgorzej na fotach (chyba że ja tez jestem spedalony ;) ) [/quote'] zerknij tu :http://www.bikepics.com/pictures/277734/na fotce yo niewyglada najgorzej , ale w rzeczywistosci to okropnosc ...ja tez na zdjeciu ladbniej wyszedlem niz w realu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 22 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 No no, Bronx, teraz jeszcze fele na czarno+polerowane ranty i normalnie rakieta na 5+:P Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 22 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2005 a przemysle przemysle :Pjestem otwarty na wszelkaie pomysly podnoszace wartosc wizualno motorka.Bo ja w takich sprawach to . hmm cianki jestem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Hmmm, no to na pierwszy ogień, czarne fele z rantami polerowanymi na wysoki połysk:D Myślałem nad jakimiś tribalami na Twój motocykl, bo do srebrnego lakieru, jakieś czarne motywy były by całkiem zjadliwe, ale chyba nieco dresiarskie i zbyt krzykliwe, a Ty chyba jakimś drechem nie jesteś:PDlatego tez proponuję jakies skromne naklejeczki informujące laików o marce i typie motocykla;) Hmm, może jakaś wyższa szyba turystyczna??8) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 23 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Z szyba trafiles , szukam wlasnie jakies kokretnej wysokiej , zastanawiam sie jeszcze nad wycieciem z plexi? Znasz moze kogos w okolicy co by takie zeczy robil ??Ja niechce sport maszyny lub jakiegos je... drecha...To ma byc turystyczny , z klasa:)Jak juz pisalem w przyszlosci na tyl 3 kufry ida:) dopisane:Ale czy czarne fele niebeda robily zlego kontastu z srebrnym?Moze jakis czarny w srebrny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Właśnie chodzi o to, zeby był jakiś kontrast, a nie zeby się wszystko w jedną całość zlewało;) Powinieneś mieć czarne fele i np. czarne lusterka, oczywiście siedzenie też czarne i naklejki również8) Co do szyby, to spróbuj zorientować się tutaj: http://mgg.motocyklisci.net/ Ponoć robią też na zamówienie, a ich produkty są dobrej jakości. Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 23 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zastanawiam sie czy niezalozyc nowego tematu :PAle do zeczy siedzenie chce zrobic troszke inne takie :http://forum.motocyklistow.pl/album_page.php?pic_id=82 zastanawiam sie nad kolorystyka siedzenia, muwisz ze lusterka czarne bede grac?? , nawed jesli kola jeszcze beda biale?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 23 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2005 No wiadomo bronx, że musisz dochodzić stopniowo do wszystkich zmian. Póki co z białymi felami nie wygląda źle, z czasem możesz je szprycnąć i spolerować ranty. Wydaje mi się, że do srebrnego lakieru właśnie pasują elementy w kolorze czarnym, żadne inne pstrokate i krzykliwe barwy nie nadają się do stonowanego, bronxowego,motocykla turystycznego8) Siedzenie mi się posoba;) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 26 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2005 Silnik odpalony dzis , tj 26.01.2005 , powiem odrazu ze niejest kolorowo....:cry:zaczynam litanie :naJPIER byl problem z ciaknaca rura od chlodzenia - naprawione , chyba , okaze sie po wiekszym obciszeniu silnikapotem jaja z dorwaniem klucza do swiec (sam se swoj musialem zrobic)a i jeszcze prawie wywrotka przy zalewaniu olejem magistrali....no i przyszla chwila na odpalenie , samostart w gardzielach , akum na maxa zaczynamy naqciskac starter, chwycil obrucil 2-3 razy i jak WALŁO !!![/color] Myslalem ze tlok szczelił !!!! Motor zgasl , wglad wizualny , wyglada ok , to znow zapalay , zapalil , gasze zgaslo ok ,Spuscilem paliwo z gaznikow i znow zaczynam zapalacobraca walem , ssa paliwo , puszczam starter (jeszcze nielapie) i zas to DUPNIECIE!!! doslownie taki metaliczny dzwiek jakby zaby sie zazebily , wrucily i wypluly klucz wrzucony meiedzy owe zeby, albo jakby lancuch szczelil i w cos udezyl ....CO JEST GRANE ????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 27 Stycznia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2005 SILNIK PO ZAPALENIU PIEKNIE DZIALA , ODGLOS JEGO PRACY JEST PRZEPEIEKNY !!!! A Z TYM WALENIEM TO MZOE NEICH pIOTREK DOKALDNIE NAPISZE ,JA PO KRUTKO POWIEM ZE TO COS NIBY , ALBO CHYBA Z GAZNIKAMI oto co zobaczylem po wykreceniu swiec :cylinder 1,2,4 swiece wygladaja jednakowo , elektroda taka kawowa, czarna ... swiece na 3 cylidnrze , jest zupelnie inna , elektroda bleciutko zaczerniona , w odniesieniu do tych z 1,2,4 to jest metaliczna jak sruba ze sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi