bronx Opublikowano 1 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 W pompie jest nowy O-ring i zimering (ten czarny co jest na bolcu)Niema juz tak duzego wycieku jak przedtem ...aleale po sciagnieciu pompy znalazlemw niej otwor ...8O fabryczny!!I zapewne tym otworem silik lekko sie poci... - mozliwe to jest wogule??Moze ten otwor to jest wykozystany przy np zbyt wysokim cisnieniu wody i piszcza....Niema jak tam dojsc zby wykukac co jest grane:/Narazie pokrywa sprzegla na nowej uszczelce jest , czyli 1 wyciek zlikwidowany :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 Bronx nie denerwuj się bo osiwiejesz szybciej niż ja.Ten otworek w pompie to dziurka przelewowa i jak tak kapie albo co gorsze cieknie ciurkiem w czasie pracy silnika to znaczy że nadszedł czas pomyśleć o wymianie reperatury pompy wody.Masz skręta to zajaraj a ja sprawdzę cenę.Albo nie pal bo to zabija. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 1 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 Ja i tak juz jestem martwy :)Wlasnie powiedzialem swojej milej o planowanym zakupie skutera snieznego lub qada ... 8)Z tamtad mi olej cieknie a nie woda (przynajmniej jeszcze)Zobaczymy co jutro zwojuje narazie wycilem uszczelke pod sprzeglo (0.8 mm , bez silikonu) i na dzien dzisiejszy wyciekow niewidac.Zzucenie miski dzis niewypalilo , miejmy nadzieje ze jutro sie powiedzie.Ale ciagle nieumie sie zdecydowac czy dawac silikon pod miche czy nie heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 2 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 Skrecam miche , uszczelnic czyms srubki ? czy dokrecac na tzw wyczucie :|) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 2 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 Piotrkowi chodziło chyba o zawór spustowy w ukłądzie smarowania. Jeśli z tamtąd cieknie to albo masz za duze ciśnienie :(, albo spręzyna niewydaje...albo jakaś nieszczelność:). Jak kontrolka gaśnie to czym się martwisz? Zrób pomiar ciśnienia oleju i zapomnij. Normalnie Bronx osiwieje ;P Ps. Po co chcesz uszczelniać śruby? Jak już to uszczelkę sylikonem z dwóch stron i fin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 2 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 Mi chodzilo o dziurke w pompie wodnej , z ktorej ciekl olej . Jutro bedziemy odpalac i zobaczymy.A teraz najlepsze , uszczelka wycieta (piekna robota:) ) na silikonie w misce srubki wsadzone. Silnik odkrecony od 11 stal i ciagle czyscilem z oleju i innych syfow krawedzie silnika , zakrecam miche 6h puzniej ,podokrecane , kontrola z uzyciem lampki:)i co widze OLEJ!!!!.... gdzie sie dostal i wyszedl z silikonem... na ch... taka robota:/Jedyna nadzieja iz uszczelka nowa byla i silikon w tamtym miejscu niebedzie potrzebny p.s tez tak macie ze jak cos piescicie jak jajka pod prysznicem :) (bez skojarzen ! )to sie cosik z peaw Murph`ego wydarzy?? A uczeslnila,em to jakims niemieckim wynalazkiem o nazwie .... elring czy jakos takniby mozna stosowac zamiast uszczelek , nawet nisalo ze nadaje sie do silinkow motocyklowych, zakres trm do 180 chyba starczy co?A wlasnie jaka tam tem moze byc max?? Bo w jednym sklepie mowili , tylko czerwony bo to on do 350st jest, a ja sie oytam a skad tam taka temperatura , chyba jak se opalarka bede grzac :( i wyszedlemAcha 3mac kciuki jak jutro bede to odpalac (tak ok 18) zeby nic niecieklo:)Pisze ze wartstaw 2mm ma czas schniecie 24h, 2mm tam to niema , ale poczekam ;) uff ale sie rozpisalem , nonono ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 2 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 Czolem! Bronx, tobie na uspokojenie chyba jest potrzebna taka dawka, jak pod brama w Rybniku ze strozem :lol::lol::lol:. 3mam kciuki, wszystko bedzie cacy :). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 3 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Zrobione , niecieknie nic z miski , pokrywy sprzegla , chlodnicy oleju ni wody , rurek z tych chlodnic , i inych laczen w99% , bo wyszed jeszcze jeden wyciek :)jedna kropelka na ok 10min - JA TEZ ZLIKWIDUJEMY ;)w normalnych warunkach to by zostalo ale jak juz robir to od poczatku do konca to zero wyciekow oto moj slogan wyborczsy :("precz lewicy co na kapanie oleju sie chwyci" - ale bezsens ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 He he he, widzsz Bronx dzięki temu,że masz obsesje na pukcie wycieków z silnika, nie bedziesz szkodził Naszemu czystemu środowisku, no i nie bedziesz plamek na drodze zostawiał:) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 3 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 zeby niebylo za kolorow pojawila sie plamapekniecie misko olejowej w miejscu wejscia srubyco robic spawac lub nowa szukac? pozatym wydaje mi sie ze wraz z dokrecaniem sruby pekniecie sie powieksza... http://www.forum.motocyklistow.pl/album_pa....php?pic_id=117 niewiem czy zalapiecie , ale juz niemam nawed ochoty zdjecia robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 5 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 Na jakie komplikacje moge sie natknac rozbierajac rozrusznik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 5 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 Co do miski to do spawania!!! Niech spawacz dobrze obszlifuje i zrobi nacięcia w miejscach spawania, aby nie robić tego z wierzcu tylko wbić się w głąb materiału, potem na argon i będzie grało. Obszlifować i miska jak nowa! Tylko niech jej nie przegrzeje! Poco chcesz rozbierać rozrusznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 6 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2005 Przez rozrusznik wycieka olej. A z taka miska trzeba postapic w taki sposob :przeswietlic pekniete miejsce i oceniec rozmiar uszkodzeniawybrac metode :a) wyciac i nadlac noweB) zaspawacJako ze jesto to w miejscu gdzie przychodzi sruba i odgina sie to w momencie dokrecania srubki , na 99% bedzie trzeba wycinac i nadlewac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Idaho Opublikowano 6 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2005 Rentgen napewno niebędzie taki tani...mógłbyś w sumie sprawdzić, to na defektoskopie ultradzwiękowym, lub takim środkiem w spray, który dyfunduje w głąb...potem sie go ściera i posypuje środkiem higroskopijnym, który wyciąga go z najmniejszych szczelin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 6 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2005 z tad cieknie , rozrusznik to czy alternator ?http://www.forum.motocyklistow.pl/album_pa....php?pic_id=121 a oto miejsce pekniecia miskihttp://www.forum.motocyklistow.pl/album_pa....php?pic_id=122 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi