Staszek_s Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Zephyr już był u autora tematu, a ma być coś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Staszek to może Ty się skusisz? Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol1977 Opublikowano 22 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 25 minut temu, Tommo napisał: To jest piękny klasyk https://www.otomoto.pl/oferta/kawasaki-zephyr-zr-550-niemcy-bezwypadek-1-reka-100-oryginal-kultowy-klasyk-ID6DDbt8.html#4848861b9e tak miłem 750 i ten bardzo ładny jest reż , znam to ogłoszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Tommo, jak znajdę 750ccm na szprychach. Ale wolałbym W650 jak już, mój nr 1 neoklasyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernestZL Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Ja teraz wracam do dawnych czasów i za grosze kupiłem dwa Eliminatory. 250 i 600. Ale najdłużej szukam mojej kochanej estrelli 250. Biały kruk. A sprzedałem ją za wartość kasku. Cytuj Od wojny, głodu, TVN-u i Platformy, zachowaj nas Panie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Estrella fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Drogi Karolu, mialem ten motocykl w innej budzie i jak pisalem wyslalem do Polski gdzie dalej jezdzi ( a bylo to w latach 90 tych ). Motocykl ze zdjecia jakos mi sie nie widzi, wydaje mi sie ze to model L ( softchopper ) do ktorego ktos wsadzil maszynerie z tego modelu: W ddatku dodal ta straszliwa kanape i rure z tylu. Wroc, sprawdzilem jednak to oryginal mysle ze model L na rynek amerykanski. Wydawalo mi sie ze ladowali do nich silniki 2 zaworowe, ale okazalo sie ze 4 zaworowe rowniez. Co cie interesuje na jego temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol1977 Opublikowano 22 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Czyli że zdjęć oryginał? Kanapę można przerobić na prostą Kierownice można zmienić Tez A jak silnik prosty w obsludze? Na co zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 22 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2021 Kanapa wydaje sie oryginalna, rura ja okalajaca jest rura podstawy tego bagaznika, dlatego wydaje sie taka duza. To motocykl wiekszy niz XJ i bedzie bardziej pasowal do twego wzrostu i wagi. Silnik to prosta konstrukcja, tyle ze wal na lozyskach tocznych, wiec praktycznie bezobslugowy ( jesli ktos nie zapomnial o wymianach oleju ), DOHC ale z regulacja srubowa zaworow, wiec wygodniejsza niz plytki, ale za to trzeba ja sprawdzac raz w roku. 4 zaworowa glowica, wiec troche roboty jest. 5 biegowa skrzynia i wielotarczowe sprzeglo mokre, to wszystko powinno dalej dzialac bez poblemow, naped pierwotny kolami zebatymi. Silnik jest dosc chalasliwy, ale warto sprawdzic w jakim stanie jest lancuch rozrzadu i slizgi. Pokazane jest to w watku o wymianie slizgow w Suzuki GS 550. Jesli wlasciciel cos robil to powinien przedstawic rachunki, same zapewnienia to za malo. Zawieszenia i hamulce kiedys uwazalo sie za "state of the art", teraz sa ledwie dostateczne, ale dalej o niebo lepsze ( rama tez ) niz Kawa Z1. Tak ze czynnosci obslugowe to zawory raz w roku ( w przypadku twojej jazdy to moze raz na 2 lata ), olej raz w roku, filtr powietrza w zaleznosci od potrzeby, swiece w zaleznosci od potrzeby. Zaplon jest elektroniczny, nie przestawialny, gazniki jesli motor jest stale uzywany powinny byc OK, jezeli nie to moze trzeba je przeczyscic i ustawic. Motocykl ma 70 KM i chodzi do 200 km/godz, na jazde ktora planujesz zupelnie wystarcza. Jedna rzecz ktora moze byc problemem to instalacja ladowania, warto sprawdzic miernikiem na chodzacym silniku czy dziala poprawnie, jesli nie to naprawa jest dosc prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol1977 Opublikowano 4 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Witam zostala w sumie ta yamaha 75x , i może najpewniej było by ją kupić , dwa oglądane radiany są w kiepskim stanie dwa inne się sprzedaży . Zaciekawił mnie też ten model https://www.otomoto.pl/oferta/yamaha-xv-yamaha-virago-750-bardzo-zadbany-zapraszamy-klasyk-ID6DFfsG.html#d4ce97b74b czemu wygąda inaczej niż klasyczne virago ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol1977 Opublikowano 7 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Ma ktoś doświadczenie z suzuki gsx550e? Jest do kupienia bardzo zadbane z 86. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 no ja 🙂 i dostawała srogie baty 😛 Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol1977 Opublikowano 7 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Warta zainteresowania model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 7 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 (edytowane) lepsza gl1000 albo cb750four 😛 motocykl jak motocykl - jak się podoba, w dobrym stanie i w dobrej cenie to bierz. z kwestii eksploatacyjnych to np. wujowy rozmiar ogumienia - 18" z tyłu i 16" z przodu edit . na fotkach wygląda ładnie, ale piątala to bym za to nie dał 😛 dla mnie to warte (mimo sentymentu) 3-3,5kzł Edytowane 7 Marca 2021 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol1977 Opublikowano 7 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2021 Stan wizualny ładny do tego porobionew Oststnio wymiana świec, oleje/filtry, nowy zestaw napędowy zębatki/łańcuch, gaźniki po czyszczeniu ultradźwiękowym i synchronizacji, nowy zestaw naprawczy kranika oraz gaźników(zaworki/gniazda). Cena 5tys cena ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi