Dandan Opublikowano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Ale bardziej chodzi mi teraz o tego tps dlaczego górny zakres nie idzie do góry wraz z dolnym jak powinno być. I jak sprawdzić prawidłowe obroty .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 17 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Obroty sprawdza się obrotomierzem podpinanym do przewodu zapłonowego.Bez tego nawet nie powinieneś dotykać TPS'a. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandan Opublikowano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Yhmm ok zajarzylem możesz polecić jakiś obrotomierz bym mógł zakupić i ustawić dobre obroty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 17 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Niestety nie mogę nic polecić, ponieważ mi wakuometr wyświetla obroty, ale myślę, że np. taki powinien być ok:https://shop.olekmotocykle.com/promx-licznik-motogodzin-indukcyjny-z-obrotomierze,3,1377,100649 Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 W dniu 14.09.2020 o 21:10, jonaszko napisał: Jak wystygla, to ruszyła, czy ja stopiles na amen? Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka Ruszyła, nie grzałem jej na full, mam opalarkę z regulacją temperatury. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotrebor Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 Witam, mam taki sam problem z moim zabytkiem gpz1000rx. Gazniki przeczyszczone 2 razy,zmienialem cewki,nawet moduł zapłonu i dalej to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenixxx Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) W dniu 13.09.2020 o 19:55, Dandan napisał: Napisze o swoim doświadczeniu nie miłym. Jeżdżę kawa er6n, które ma dziwny problem. Po odpaleniu chodzi idealnie, po przejechaniu z 20 km jak moto się porządnie rozgrzeje zaczynaja się problemy.. zaczyna szarpać jak by mnie chciał zrzucić z siodła.. zaczyna przerywać, szarpać po dodaniu gazu aż wyrywa z siodła.. po chwili jazda ok i zaraz znowu.. postałem dzisiaj po przejażdżce z ziomkiem na przystanku z 20 minut i jedziemy dalej było ok, po przejechaniu z 8 km znów to samo.. masakra.. wyregulowalem zawory,świece wymienione na nowe, po regulacji zaworów ładniej chodzi itp. Ale z szarpaniem nic się nie zmieniło.. ktoś cos miał podobnego ?? Moto na wtrysku itp.. Cześć kolego. Czy mógłbyś rzucić okiem na mój temat i zobaczyć czy nasze usterki się pokrywają? Dzieje Ci się coś takiego jak u mnie? Dodałem sporo filmów, rzuć okiem proszę. Może jakoś sobie pomożemy prędzej czy później. Pozdrawiam. Obserwuje i 3mam kciuki. Edytowane 20 Września 2020 przez Fenixxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandan Opublikowano 24 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Dobrze mi radzili bym nie kupował kawasaki.. hehe ale w sumie fajnie się jedzie gdyby nie ten problem który pozostaje nie rozwiązany. Zakupiłem licznik motogodzin jak i obrotów. Nie działa. Niby prosty montaż ale i tak nie działa.. chciałem to wyregulować i dupa. Dodam ze obroty delikatnie podskakują na wolnych obrotach. Po podłączeniu wakumetrow jedna z przepustnic nie reaguje jak ta druga, na waku pokazują na jałowym taka sama prawie wartosc lecz po dodaniu gazu jedna tak jak by schodzi wolniej itp. Dzisiaj nawet mi z niej strzeliło. Dziwna sprawa.. może to jednak wtryski.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Nie schodzenie z obrotow to raczej przecieki powietrza w systemie, sprawdz wszystkie weze czy nie sa luzne, moze rowniez warto wymienic oringi uszczelniajace wtryskiwacze. Ogolnie to wyglada na jakis drobiazg, ktory po rozgrzaniu silnika sie uaktywnia. Normalnie obstawial bym cewki, lub cewki zbierajace sygnal z walu ( pick up coils ) w instalacji zaplonu, mozna je sprawdzic ohmomierzem. To samo radze zrobic koledze Sotrebor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotrebor Opublikowano 28 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Witam,cewki juz wymieniłem a nawet moduł zapłonu i nic to nie dało. Te impulsatory co są pod lewym deklem mierzyłem i oba pokazują takie same wartości na zimnym jak i na ciepłym .Tak myślę może ustawić wieksze luzy na zaworach,choć raz juz ustawiłem tak jak w instrukcji ma być Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorek Opublikowano 28 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 W dniu 24.09.2020 o 21:00, Dandan napisał: Dobrze mi radzili bym nie kupował kawasaki.. hehe ale w sumie fajnie się jedzie gdyby nie ten problem który pozostaje nie rozwiązany. Zakupiłem licznik motogodzin jak i obrotów. Nie działa. Niby prosty montaż ale i tak nie działa.. chciałem to wyregulować i dupa. Dodam ze obroty delikatnie podskakują na wolnych obrotach. Po podłączeniu wakumetrow jedna z przepustnic nie reaguje jak ta druga, na waku pokazują na jałowym taka sama prawie wartosc lecz po dodaniu gazu jedna tak jak by schodzi wolniej itp. Dzisiaj nawet mi z niej strzeliło. Dziwna sprawa.. może to jednak wtryski.. nie ma znaczenia jakiej marki motocykl masz, ten kto Ci radził powiela opinie wyrobiona w latach 80-tych, ja osobiście sie z nią nie zgadzam, znam osoby które jeżdza kawasaki po kilkanascie lat i wszystko jest wporządku, zawsze musi być jakas przyczyna lub kilka ze sobą powiązanych pozostaje kwestia odnalezienia tej lub tych przyczyn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandan Opublikowano 3 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Wyregulowalem wszystko, chodził elegancko wiec myśle poskładam i się przejadę, żeby sprawdzić czy na 100 % chodzi dobrze. Ubrałem się wyprowadziłem moto i muka.. odpaliłem żeby pochodził, zagrzał się. Odpalił elegancko ale po chwili zaczął przerywać patrzę na niego a tu taka sytuacja.. już rozkładam siły do tego sprzęta.. nie miałem tyle problemów z innymi motocyklami co z tym a mam go dopiero 3 miesiąc. A już mi zbrzydł.. załączam film.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandan Opublikowano 6 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Temat do zamknięcia, poradziłam sobie z problemem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 47 minutes ago, Dandan said: Temat do zamknięcia, poradziłam sobie z problemem.. to może napiszesz jak, tak gdyby ktoś miał podobny? TIA jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandan Opublikowano 7 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 Po ustawieniu prawidłowych obrotów biegu jałowego, ustawiłem tps jak i zrobiłem synchronizację przepustnic. Dodam iż po synchro i ustawieniu wszystkiego , przejechałem się jakieś 70 km trzymając go właśnie w tych wadliwych obrotach czyli 4-5 tysięcy.. i nie było żadnych przerwań w pracy silnika.. moto jest teraz żywsze i mniej nawet drży na kierownicy.. dodam ze tps jest przej**any do ustawienia.. haha bo musiałem korygować go ze 4 razy .. żeby wartości były serwisowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi