F.I.P. Berek Opublikowano 27 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Zmiana uchwytu kierownicy. Wprawdzie ten z brązu jest sam w sobie bardziej interesujący, to umiejscowienie kierownicy bardziej mi pasuje przy tym aluminiowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.I.P. Berek Opublikowano 3 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 W zasadzie to tu kończy się ta historia... Boardtrackera sprzedałem mniej więcej rok temu.Przez kilka miesięcy poprzedzających decyzję, nie posunąłem się w pracach - zastój miałem też w zakupach części do Esencji - z założenia sprzedaż jednego projektu miała wspomóc drugi (i tak też się stało). Miałem też zaplanowaną przeprowadzkę do nieco mniejszego metrażu... Boardtrackera kupił ode mnie Rene Nijdam - parę jego motocykli prezentowano w BigTwinie, a w 2010 roku jego projekt triumfował w europejskim AMD Championship. Ostatnie zdjęcia do aukcji i nowy właściciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 No to żeś nas tu skołował. Ja myślałem, że to "relacja na żywo" i aż dziwiłem się, że tak szybko postępuje do przodu. A tu okazało się, że to "nostalgiczne wspomnienie". Jak bym wiedział nie wyskakiwał bym z radami i uwagami. Szkoda, że nie zobaczymy sprzętu w ruchu. Następnym razem uprzedź, że coś jest ciągle w realu a nie już w wirtualu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.I.P. Berek Opublikowano 4 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Sorry - ale tak właśnie myślałem, że jak napiszę, że projekt już nie w moich rękach to żadnych komentarzy nie będzie... Tak, że dzięki właśnie za uwagi 🙂, bo jakoś na tym forum motocyklowym (jak by nie było) dyskutowanie o motocyklach jakoś mało popularne jest (taka obserwacja 😕). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Rzeczywiscie, a wynika to z tego ze o motocyklach zesmy sie tu nadyskutowali przez te kilkanascie lat do syta. Jak dla mnie i niektorych innych "uzyszkodnikow" to w tym roku minie 18 lat pobytu i dyskusji na forum, gdzie przez pierwsze 15 lat wypowiadalem sie prawie wylacznie w tematach technicznych. Od 3 lat to sie dla mnie zmienilo, bo i ilosc tematow technicznych powoli sie zmniejszyla, a moje zainteresowania motocyklowe juz od dawna zwiazane sa tylko z motocyklami i historia angielskiego przemyslu motoryzacyjnego, glownie z historia konglomeratu BSA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.I.P. Berek Opublikowano 4 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 "Do syta" powiadasz Adamie... No to szkoda... Tu jeszcze link do innego podobnego projektu - również z Holandii https://silodrome.com/revatu-pea-shooter/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Wyglada ten projekt swietnie i dokladnie wpisuje sie w konstrukcje z lat 20 tych, jezdzace na torch drewnianych w Stanach i Europie. Ma dla mnie jedna zasadnicza wade, brak jakiejkoliek wartosci uzytkowej bo zniknal sport ktory te motocykle wykorzystywal a motocykl ( moze nieprawidlowo ) pozostal dla mnie przede wszystkim sprzetem uzytkowym, czyli musi byc zdolny do jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F.I.P. Berek Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Trafiłem na prawie identyczny prędkościomierz jaki miałem w opisywanym projekcie ( tyle, że wyskalowany tylko do 60 km/h)... Napęd na pasek, zerowy przebieg, lata 30te... Kupiłem - na razie na półkę (może kiedyś temat powróci)... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi