Pawel92b Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Witam Mam problem - Pacjent Road King 2005. Mialem przeciek oleju na uszczelniaczu walka zdawczego od strony sprzęgła . Wymieniłem uszczelniacz, tuleje na której się ślizga, dla pewności uszczelniacz rozrusznika. Po złożeniu dalej cieknie. Ponowna wymiana na nowy uszczelniacz ( dwie wargi ) ..... dalej cieknie .... podpowiedzcie co się dzieje ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konrad1f Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 jesteś pewien, że tam właśnie cieknie? mam również wyciek z tamtych okolic ale celuję w wałek wychodzący ze skrzyni na dźwignię zmiany biegów Quote Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel92b Posted May 29, 2020 Author Share Posted May 29, 2020 (edited) Również tam wymieniłem, jednak ewidentnie olej zbiera się w kole napędzającym pas, a tam bezpośrednio jest uszczelniacz o którym pisałem 😞 Edited May 29, 2020 by Pawel92b Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek96 Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Może jest luz na wałku? Wtedy wymiana uszczelniaczy nic nie da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel92b Posted May 29, 2020 Author Share Posted May 29, 2020 Próbowałem ruszać/ szarpać wałkiem ale jest sztywny. Chyba, ze jest jakiś inny sposób na sprawdzenie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Ciezka sprawa, bo trzeba by rozebrac skrzynie i sprawdzic czy sam walek nie jest wyrobiony w miejscu uszczelniacza. Ale jeszcze jak wyglada uszczelnienie od strony silnika, bo to ze zbiera sie pod kolem pasowym sprzegla to tylko dlatego ze to najnizszy punkt pokryw przelozenia pierwotnego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel92b Posted May 29, 2020 Author Share Posted May 29, 2020 Panowie zmieniłem oleje na dwa o różnych kolorach i okazuje się, ze olej pochodzi ze skrzyni a nie ze sprzęgła. stawiam, ze padł uszczelniacz od strony skrzyni. Proszę o info jak się do niego dobrać (jeszcze nigdy go nie robiłem) od strony sprzęgła, po zrzucenia napędu paska czy Od strony skrzyni. Jeżeli od sprzęgła to ktoś może wie jaki jest rozmiar nakrętki na kole napędu ( bardzo duża :)). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts