Limo Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Hej, proszę o opinię co może powodować stuki/tyrkotanie po gwałtownym dodaniu gazu? Jak się stopniowo zwiększa obroty to nic takiego nie występuje. Mam swój typ ale nie chcę niczego sugerować :). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R6 2001 Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Miałem bardzo podobnie w yamaszcze okazało się, że wałki głowicy były już powycierane, na początku obstawiałem panewke ew kosz sprzęgłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 17 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2020 Rozrząd robiłeś? Może to być nierówno wyciągnięty łańcuch. Gorsza opcja - sworznie tłoków. Bez rozbierania raczej nie zdiagnozujesz. Osłuchaj skąd to dochodzi może? Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Sworznie tłokowe najbardziej słychać przy odpuszczaniu gazu. Mi to wygląda na początek panewki. Przy gwałtownym przyśpieszeniu pompa nie zdąży napompować ciśnienia na łożyskach a rośnie mocno obciążenie i zaczyna pukać. Obym się mylił. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Może to być panewka, ciężko powiedzieć na odległość. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 15 hours ago, Bimbak said: Rozrząd robiłeś? Może to być nierówno wyciągnięty łańcuch. Gorsza opcja - sworznie tłoków. Bez rozbierania raczej nie zdiagnozujesz. Osłuchaj skąd to dochodzi może? Rozrząd nie był robiony. Będzie pewnie to albo panewka. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croowab Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 -Puk puk - kto tam?? - to ja, panewka;) stetoskop jakis taki prowizoryczny pozwoli Ci okreslic okolice pochodzenia tego “puk puk”. Cytuj Damian85: ,,Łapy mają być luźne i mają sobie "dyndać", tj. wisieć jak flaki.” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Wróżycie z fusów, Panowie. Bez rozbiórki pieca nic nie będzie wiadomo. Fajne tematy-"coś mi stuka w silniku, co to może być" 🙂 Nie ma co osłuchiwać za pomocą kijka i go męczyć, bo im mniej będzie męczony, tym większa szansa, że da się jeszcze coś uratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 37 minutes ago, grizzli said: Fajne tematy-"coś mi stuka w silniku, co to może być" 🙂 Ciebie może to śmieszy, luzik :). Ale znalazł się gostek na fejsie który napisał że miał identyczne objawy i u niego był to rozrząd. Cały zamysł tego tematu był taki żeby znaleźć kogoś z tymi samymi objawami, nie żeby postawić diagnozę. Tak że dzięki za wszystkie sugestie, jak kupię szpeja to będę grzebał. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Rozrząd czyli co? 😄 To nie rozrząd, tyle wiem. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 13 godzin temu, Limo napisał: Ciebie może to śmieszy, luzik :). Mnie to nie śmieszy, Emil, ale dziwi, że Ty, który jesteś niezle ogarnięty technicznie, wstawiasz jakiś film z pukającym silnikiem i szukasz w necie odpowiedzi, co stuka 🙂 Słuchając stuku przy motocyklu może uda ci się zlokalizować, czy to góra, czy dół silnika, ale z pewnością bez rozbiórki się nie doliczysz, który to dokładnie element. A z filmu nie wynika nic poza tym, że coś puka 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Grzesiu sorry ale troszeczkę się przypierdalasz 😙 Każda dodatkowa informacja przed rozbiórką może wiele pomóc. Choćby po to, żeby wiedzieć czego szukać i na co szczególnie zwrócić uwagę. Rozrząd? Krzywki wytarte? Stukają pięknie także na wolnych obrotach i dość łatwo je namierzyć w okolicach pokryw rozrządu. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 44 minutes ago, grizzli said: Mnie to nie śmieszy, Emil, ale dziwi, że Ty, który jesteś niezle ogarnięty technicznie, wstawiasz jakiś film z pukającym silnikiem i szukasz w necie odpowiedzi, co stuka 🙂 Słuchając stuku przy motocyklu może uda ci się zlokalizować, czy to góra, czy dół silnika, ale z pewnością bez rozbiórki się nie doliczysz, który to dokładnie element. A z filmu nie wynika nic poza tym, że coś puka 🙂 Nie wiem czy jestem ogarnięty czy nie ale na co dzień nie mam styczności z takimi dźwiękami, a to z bardzo prostej przyczyny, bo nie jestem mechanikiem i robię tylko przy swoim sprzęcie. Powtórzę jeszcze raz, chciałem zobaczyć czy znajdzie się na forum ktoś kto miał takie same objawy. Jeśli Tobie te stuki niczego nie przypominają to nie krępuj się i zignoruj ten temat :). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grizzli Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Godzinę temu, Tommo napisał: Grzesiu sorry ale troszeczkę się przypierdalasz 😙 Każda dodatkowa informacja przed rozbiórką może wiele pomóc. Choćby po to, żeby wiedzieć czego szukać i na co szczególnie zwrócić uwagę. Rozrząd? Krzywki wytarte? Stukają pięknie także na wolnych obrotach i dość łatwo je namierzyć w okolicach pokryw rozrządu. Tomek, może się przypierdalam, ale uwierz mi, że jedyna informacja, która jest potrzebna, to ewentualnie taka, z której strony zacząć rozbierać silnik. A nie znam geniusza, który to wywnioskuje z filmu 🙂 48 minut temu, Limo napisał: Jeśli Tobie te stuki niczego nie przypominają to nie krępuj się i zignoruj ten temat :). Mówisz, masz 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 19 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 1 hour ago, grizzli said: Mówisz, masz 🙂 Dzięki. Nie mam nic do Ciebie ale robisz niepotrzebną gównoburzę. Jak nie możesz pomóc to przynajmniej nie przeszkadzaj 😉 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi