Tomek Kulik Opublikowano 12 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2005 Jak nie powali biegami, huku nie narobi, to się nie nauczy. Tylko wnioski trzeba wyciągać, żeby za długo nie walić, bo skrzynia tego nie lubi.Jeżeli nie stuka, nie wali, nie zgrzyta - jest okej. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quake Opublikowano 12 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2005 Witam w moim K4 do góry idzie jak złoto rewela na wszystkich obrotach zaś w dół tak sobie i w dół postanowiłem ze sprzęgiełkiem łagodniej jest. Powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyrmaz Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 Powiem wiecej - wczoraj przejechalem przez pol miasta caly czas piszac SMSa lewa lapa (z zatrzymaniami na skrzyzowaniach wlacznie) Ruszałeś ze stopu bez sprzęgła? jak to możliwe (zmiana biegow podczas jazdy-o.k. ale z luzu na jedynke? ze stopu? musialo niezle szarpac, chyba ze z piachu ruszałeś...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 Ruszałeś ze stopu bez sprzęgła?Takjak to możliwe (zmiana biegow podczas jazdy-o.k. ale z luzu na jedynke? ze stopu? musialo niezle szarpac' date=' chyba ze z piachu ruszałeś...)[/quote']Normalnie z betonu - ruszanie jest rownie plynne jak kazde inne - zero szarpania :DKumpel mi nie wierzyl, ze tak sie da i teraz jestem bogatszy o szesciopak :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 Taaa... w cezecie gdzie jest automat sprzęgła to się da... Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen Angel Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 Jeżeli coś by padło np linka czy brak płynu ... jest możliwe ruszenie z miejsca i to bez sprzęgła ale warunek:furka musi mieć rozrusznik :Dchyba nie muszę tłumaczyć o co chodzi :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 Taaa... w cezecie gdzie jest automat sprzęgła to się da...Juz myslalem' date=' ze nikt sie nie kapnie ;) furka musi mieć rozrusznik Moja nie ma :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 mozna nawet w innych sprzetach. może wyglada śmiesznie ale wiecie już mówię jak to sobie widze. czekamy na światłach na luzie. Kiedy zapali się żółte to rozpędzamy się nogami ( w przypadku cięzkich i wysokich sprzętów będzie trudno) i kiedy osiągniemy zadowalającą prędkośćm wbijamy jedynke i moto powinno pociągnąć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 Zrob kiedys test to pogadamy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Engels Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 Kiedy zapali się żółte to rozpędzamy się nogami ( w przypadku cięzkich i wysokich sprzętów będzie trudno) i kiedy osiągniemy zadowalającą prędkośćm wbijamy jedynke i moto powinno pociągnąć U mnie na jedynce idzie do setki więc mógłbym długo pchać te ćwierć tony (tyle bydle waży...)... :mrgreen: A tak bardziej serio... To nauczyłem się tego patentu zmiany biegów bez sprzęgła, dość szybko i to jako świerzy kierowca... Po dosłownie paru próbach wychodziło już całkiem dobrze... Teraz w czasie jazdy biegi w górę zmieniam bez sprzęgła... Przy redukcjach używam sprzęgła, choć potrafię i bez, ale jakoś bez sprzęgła to brzydziej wychodzi... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 13 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2005 rozpędzamy się nogami W niektórych sprzętach tak trzeba startować, bo niemają siły. Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 Ostatnio kumplowi sie zablokowalo sprzeglo odsrodkowe w skuterze, tak ze mial ciagle "na biegu" :-D Fajnie wygladalo jak co swiatla pchal zeby ruszyc ;) Cale szczescie ze skutery sa lekkie i nie bylo problemow z odpaleniem na pych :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsiekHonda Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 To mnie nauczcie wciskać sprzęgło bo za cholere nie moge sie tego nauczyc. Od początku jeździłam na scigaczach bez sprzęgła a teraz robie prawko i instruktor kazał mi ze sprzegłem ale ja nie moge tak. Dobrze ze tego nie widzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallen Angel Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 Dokładnie tak można zrobić z lekkimia co do cięższych to już rozrusznik załatwia nam sprawę :Ppoprostu odpalamy na pierwszym biegu z rozrusznika ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zierek Opublikowano 14 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2005 A jak tak bez sprzęgła przełącza się biegi, to skrzynia nie padnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi