joyjoy Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Witajcie. Mam ową Hondę i problem z kręgosłupem - muszę maksymalnie ją zmiękczyć - zrobić komfortową, bo nie daję rady na poprzecznych nierównościach. Motocykl nie ma regulacji przedniego zawieszenia, tył mam maksymalnie zmiękczony, kupiłem nową kanapę i dałem do wymiany pianek i dodanie żelu. Już myślałem nad sprzedażą i zakończeniu kariery moto, ale moto kupiłem nowy 2 lata temu i trochę szkoda. Po pół roku właściwie przestałem jeździć.Czy są jakieś zamienniki tylnego amortyzatora? Czy wlanie innego oleju do teleskopów dużo zmieni? Będę wdzięczny za wszelkie pomysły, nawet pozornie najgłupsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Myślę że problem leży gdzie indziej, tzn. możesz się garbić podczas jazdy i stąd problemy z kręgosłupem. Ja przynajmniej tak miałem. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joyjoy Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Myślę że problem leży gdzie indziej, tzn. możesz się garbić podczas jazdy i stąd problemy z kręgosłupem. Ja przynajmniej tak miałem. No nie jest tu idealna pozycja, zmieniłeś motor czy styl siedzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Zmieniłem moto na sportowe. Pochylona pozycja wymusza proste plecy. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommo Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Zmieniłem moto na sportowe. Pochylona pozycja wymusza proste plecy. Raczej odwrotnie. Wszystko wisi na pochylonym kręgosłupie. Cytuj Audi Sport Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Nic nie wisi jeśli umie się trzymać moto. Wyciągnąłbyś swój z poczekalni od czasu do czasu to może miałbyś okazję się przekonać. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 30 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2018 Dla mnie rozwiazaniem byl zakup starego BMW K75 - przeplywa nad nierownosciami bez problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joyjoy Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 No to lekarz mnie dobił: kupić rower, sprzedać motor. Albo sprzedam, albo zostawię na sporadyczne przejażdżki. Szkoda tylko utraty wartości i aku. Macie jakiś patent jak zadbać o aku jak się jeździ raz na 2 mies.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zacznij chodzić na rehabilitację to ból pleców się zmniejszy. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joyjoy Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zacznij chodzić na rehabilitację to ból pleców się zmniejszy.Czekam na termin. Morał jest taki: http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/184205-honda-nc750x-2016r-5tys-przebieg/ Jak się nie sprzeda to zostanie na wycieczki wokół trzepaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 To nie lepiej poczekać ze sprzedażą? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Czekam na termin. stać Cię na motocykl, to zainwestuj parę stówek w swoje zdrowie i poszukaj sensownego terapeuty za własną kasę. czekanie na termin (czyli jak rozumiem państwowa służba zdrowia) to pełny olew, a zakres świadczonych usług, jak i ich jakość niestety są na tragicznym poziomie; przerabiane przez Sihaję No nie jest tu idealna pozycja, (...) dupa tam, a nie idealna: całkowicie niemal wyprostowany kręgosłup, żadnego podparcia pod nim, bo podnóżki z przodu. popatrz sobie jak wygląda dla porównania pozycja na stareńkim (miałem) bmw r1100rs: http://cycle-ergo.com/ - lekko pochylony, kręgosłup nie jest "bity" od dołu na każdej nierówności, a dzięki podparciu stóp pod środkiem ciężkości łatwo jest wszystko amortyzować. mój kręgosłup też jest daleki od ideału, ale na tym byłem w stanie przejechać w ciągu dnia spod wolina do krakowa bez problemów. ergonomia na motocyklu to coś innego, niż się ludziskom często wydaje (mnie kiedyś też)jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joyjoy Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 To już nie pierwszy terapeuta - szukam dalej - prywatnie. W zeszłym roku właściwie nie jeździłem, bo się odechciewa. Może pedały dorobię do Hondy :)A żeby było śmieszniej to przed nc750 miałem DRZ400 - enduro które sprzedałem bo chciałem komfort se poprawić. Z każdym rokiem wartość moto maleje więc nie ma co czekać. No chyba że ktoś coś jednak wymyśli bo trochę szkoda. Ech, ach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zacznij od poprawnej pozycji i nauki trzymania baku kolanami. To absolutna podstawa. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Dwa tygodnie temu jeździłem NCX-em podczas jazd testowych. Powiem tak- fajny, poręczny motocykielek.Ale potem wsiadłem na swoje Varadero i pomyślałem: tu się jedzie wygodnie. ;) Może zamienić NCX-a na jakiś turystyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi