WSR Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Jak ciśniecie w korku i dojeżdżacie do skrzyżowania zwolnijcie chociaż i zobaczcie czy akurat ktoś nie nie jest wpuszczany na główną przez stojące auta, na prawdę szkoda zdrowia i sprzętu na te 3 zaoszczędzone sekundy, to samo polecam robić przed przejściem dla pieszych. Wczoraj niewiele brakowało, a taki kamikadze boski wiatr na sporcie, który wyleciał nie mając pojęcia o sytuacji przed sobą (której nie mógł widzieć zza stojącego busa, tira i kolejnego busa) jakieś 60-70 na skrzyżowanie "T" przeleciałby przez moją maskę, miał szczęście, że to ja jechałem i miał szczęście, że się go spodziewałem, bo sam tamtędy często omijam korek, z tą różnicą, że jak dojeżdżam do tej krzyżówki, to albo się zatrzymuję i patrzę czy mogę przeskoczyć albo czekam chwilę i skrzyżowanie przejeżdżam razem z puszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian85 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Drogi przyjacielu, bezmózgi na sportach i gównażeria na 2oo tego i tak nie załapie. ; ) Jednego dnia taki głąb rozjedzie pieszego na pasach i ucieknie, a drugiego będzie pier***, że kierowcy osobówek nie patrzą w lusterka. ; ) Hipokryzja ludzi nie zna granic, mówię to z perspektywy 30+ latka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 3 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2018 Ja ze swojej strony dodam, że mimo iż warto o tym mówić, to mnie dopiero nauczka nauczyła pamiętać o tym na drodze. Na szczęście po masce przeleciałem jadąc na rowerze, więc poza drobnymi obcierkami obyło się bez obrażeń. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_tomasz Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 no a dzisiaj na stronie TVN24:https://www.tvn24.pl/pieszy-wychodzi-na-pasy-mija-go-rozpedzony-motocykl,842668,s.html Cytuj Instruktor nauki jazdy A,B - Poznańhttp://szkola-motocyklowa.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Patrz post nr. 2 Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bimbak Opublikowano 5 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Hahaha ale ten pieszy to myślał że go ręką zatrzymie? Brak wyobraźni to chyba jakaś zbiorowa przypadłość. Fakt jednak pozostaje ze to motocykliście zabrakło jej najbardziej. Cytuj http://bikepics.com/members/chudy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akio Opublikowano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2018 (edytowane) Jak ciśniecie w korku i dojeżdżacie do skrzyżowania zwolnijcie chociaż i zobaczcie czy akurat ktoś nie nie jest wpuszczany na główną przez stojące auta, na prawdę szkoda zdrowia i sprzętu na te 3 zaoszczędzone sekundy, to samo polecam robić przed przejściem dla pieszych. Wczoraj niewiele brakowało, a taki kamikadze boski wiatr na sporcie, który wyleciał nie mając pojęcia o sytuacji przed sobą (której nie mógł widzieć zza stojącego busa, tira i kolejnego busa) jakieś 60-70 na skrzyżowanie "T" przeleciałby przez moją maskę, miał szczęście, że to ja jechałem i miał szczęście, że się go spodziewałem, bo sam tamtędy często omijam korek, z tą różnicą, że jak dojeżdżam do tej krzyżówki, to albo się zatrzymuję i patrzę czy mogę przeskoczyć albo czekam chwilę i skrzyżowanie przejeżdżam razem z puszkami.Ale Ci co są grzecznościowo wpuszczani też powinni się upewnić czy coś nie nadjeżdża a większość ma to w 4 literach. Edytowane 7 Czerwca 2018 przez Akio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WSR Opublikowano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2018 Oczywiście że tak, zawsze jak się ma ograniczoną widoczność należy sprawdzać kilka razy przed dalszym ruchem. Trzeba jednak rozróżnić stłuczkę przy 5 km/h, a wjechanie sprzętem w maskę puszki przy 70. Generalnie ja na drodze nie ufam nikomu, chociażby nie wyjeżdżam z podporządkowanej, dopóki nie upewnię się, że ten z lewej, sygnalizujący skręt w moją uliczkę faktycznie skręca, a nie po prostu "włączył mu się" kierunkowskaz. Największe szanse na przeżycie mają ci, którzy założą, że każdy chce ich trafić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi