żużu77 Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Jak chcesz tanie w eksploatacji, niezniszczalne, mało palące i dobre dla twojego wzrostu to pomyśl nie o K12 (bo jest drogie w serwisie) ale o R 1150.Boxer, mało pali, z rozrządu tylko regulacja, suche sprzęgło, pancerna skrzynia, wał i przekładnia główna lepszej konstrukcji jak w 1200... Żużu77, R12RT '05, Cieszyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Jak chcesz tanie w eksploatacji, niezniszczalne, mało palące i dobre dla twojego wzrostu to pomyśl nie o K12 (bo jest drogie w serwisie) ale o R 1150.Boxer, mało pali, z rozrządu tylko regulacja, suche sprzęgło, pancerna skrzynia, wał i przekładnia główna lepszej konstrukcji jak w 1200... Żużu77, R12RT '05, Cieszyn Zgadza się. Jeździłem kilka sezonów 1150 RT, sprzedałem z przebiegiem około 125 tys km. Rozrząd? Nawet palcem nie dotykałem. Spalanie w trasie z full bagażem (3 pełne kufry i rolka 50 litrów z tyłu) do 5,5 litra /100 km przy normalnej jeździe. Pilnować jedynie oleju i zaworów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Napisz w jaki sposób pilnowałeś zaworów skoro nawet palcem nie dotknąłeś rozrządu :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Ja bym się w ogóle nie zastanawiał nad wyborem jeśli moto ma być użytkowane jako turystyk. K1200GT nadaje się do tego zdecydowanie lepiej. Zakładam jednak, że za te same pieniądze CBF1000 będzie dużo młodsze a tym samym z mniejszym przebiegiem. Poza tym tak jak ktoś wyżej wspomniał CBF zapewne tańsza w eksploatacji. To praktycznie jedyne atuty CBF. Nie myślałeś nad FJR albo kawą GTR? Pozdr.F. GTR spoko fajny sprzęt. Ja osobiście mając 5 cm mniej potrzebowałem tylko zmiany szyby. Seria, jak by jej nie ustawić, powodowała w trasie nieznośny huragan i chęć popełnienia seppuku ;) Ale po zmianie i dodaniu deflektora sprzęt perfekcja... Tutaj początki seryjne:https://www.fotosik.pl/zdjecie/e4a4bd80992c00f3 Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 GTR spoko fajny sprzęt. Ja osobiście mając 5 cm mniej potrzebowałem tylko zmiany szyby. Seria, jak by jej nie ustawić, powodowała w trasie nieznośny huragan i chęć popełnienia seppuku ;) Ale po zmianie i dodaniu deflektora sprzęt perfekcja.Moge tylko potwierdzic ta wypowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 No a GTRa chyba w okolicach 20 tysi da się kupić? Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Napisz w jaki sposób pilnowałeś zaworów skoro nawet palcem nie dotknąłeś rozrządu :)Nie widzę związku opowiadaj ;) GTR niezły, szybki. Dla mnie mniej wygodny niż K 1200 / 1300. Pozycja za sterami nie pasi mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 A jaki gabaryt masz?Bo ja praktycznie taki jak Kolega... i ten motocykl jest bardzo wygodny... Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) GTRa zrobilem juz w jednym kawalku okolo 1400 km ,oczywiscie z malymi przerwami na zatankowanie itp.Przecietnie 10min przerwy.Po dotarciu na miejsce i rozbiciu namiotu tj.okolo 1 godz. zrobilem sobie jeszcze wycieczke turystycznokrajoznawcza po Mazurach , tak ze ja nie moge powiedziec ze ten sprzet jest niewygodny. Edytowane 16 Maja 2018 przez Taurus 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 18 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Bo nie jest... ja z Kobitą robiłem trasy po tysiąc dziennie (ponad) i jakoś ani ona, ani ja nie narzekaliśmy na niego... Szczególnie jak kufer z tyłu był przypięty i nie musiała mi wisieć na plecach ;).Mówię, jak nie lubię kredensów, tak GTR mi strasznie odpowiadał. Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekw1 Opublikowano 19 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Obiektywny nie będę bo nie znalazłem lepszego dla siebie choć próbowaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 19 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 A tutaj wyszukałem coś takieg: https://www.motocykl-online.pl/testy/BMW-K-1200-GT-vs-Honda-Pan-European-vs-Kawasaki-GTR-1400-vs-Yamaha-FJR-1300-A,3511,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quanti86 Opublikowano 19 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Do 20 tysi idzie wyrwać GSa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
good_day Opublikowano 19 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Do 20 tysi idzie wyrwać GSa?? GS-a do 20tys raczej na pewno nie znajdziesz. Gdybys chciał FZ8 to zapraszam https://www.olx.pl/oferta/yamaha-fazer-fz8-bogate-wyposazenie-CID5-IDu2mjP.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekw1 Opublikowano 19 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Do 20 tysi idzie wyrwać GSa??Swojego bym za tyle nie oddał, zresztą co mógłbym kupić zamiast. Skoncentrowałem się na tym co kupić a nie za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi