marioo_1984 Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Przy ukladzie z dwoma cewkami dwuiskrowymi nie ma to znaczenia.Raz iskra jest jednoczesnie na 1 i 4 cylindrze, nastepnie w 2 i 3.Gdy iskra pojawia sie w cylindrze 1 w suwie sprezania pojawia sie jednoczesnie w 4 w suwie wydechu.Analogicznie z cylindrami 2 i 3. Wyprzedzenie zaplonu przy 1000 obr/min jest dla obu silnikow identyczne i wynosi 10 stopni przed GMP, czali w trakcie uruchamiania silnika nic sie nie zmienia. Roznica pojawia sie od srednich obrotow, ale nia az taka aby uniemozliwiala prace silnika. W 1200 na obrotach od 6000 zaplon jest troche pozniejszy.Ja bym w pierwszej kolejnosci zmienil swiece na nowe, chociaz intuicja podpowiada , ze przyczyny nalezy szukac w zasilaniu paliwem. Silnik dostaje go za duzo.Hej. Świeczki kurcze co prawda maja kilka lat, (przeleżały w silniku) wygrzałem je nad palnikiem przed zamontowaniem ale i tak po chwili pływały w beznynie... Czyli zacząć od gaźnków? są tam gniazda iglicowe z oringami i iglicami, które odcinają dopływ paliwa do gaźnika jak pływak osiągnie wysokość max. na jenym był oring zniszczony więc wymieniłem, reszta została, dysze główne wlądowały w myjce a gaźniki na czyszczeniu preparatem i powietrzem. Wiem, że napewno te gaźniki stały długo bez paliwa.. śruby skladu mieszanki nie ruszałem. co prawda przed rozebraniem gaźników przy próbie odpalania wyrzucał paliwo w gniazda świec a po chwili przewodem do filtra powietrza, po czyszczeniu nie wywala paliwa do filtra ale i tak świece pływają po chwili... strzrela w gaziory przy ssaniu. dziękuję za wszystkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 O ile pamietam, 1100 ma otrzejsze walki wysłane ze smyczy Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Ja bym jeszcze sprobowal podmienic gazniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Ale świeczki to się wygrzewało w simsonie, no bez jaj :) Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioo_1984 Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Ja bym jeszcze sprobowal podmienic gazniki.Nie mam z 1100 niestety ... Ale świeczki to się wygrzewało w simsonie, no bez jaj :)Racja, to była akcja po zalaniu kilkukrotnym, po "wygrzaniu" iskra była na każdej. Dowiedziałem się, że może być problem z zaworami iglicowymi w gaźniku i za dużo daje paliwa na świece O ile pamietam, 1100 ma otrzejsze walki wysłane ze smyczyA tego nie wiem, mam silnik w częściach, ten który kupiłem ma lekko ponad 23000 przebiegu więc miło by było żeby zagadał ... z 1100 silnik dopadła panweka przy przebiegu prawie 96000 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Ja na 1200 zrobilem kilkadziesiąt tysięcy i nigdy żadnych problemów. Pozdrawiam Herdiwww.motojama.pl wysłane ze smyczy Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioo_1984 Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Ja na 1200 zrobilem kilkadziesiąt tysięcy i nigdy żadnych problemów. Pozdrawiam Herdiwww.motojama.pl wysłane ze smyczyJa 1100 uwaliłem z głupoty, poziom oleju mi nagle spadł, miałem wyciek jakiś i go nie zauważyłem, no i po powrocie z trasy coś zaczęło dzwonić w silniku ot nieszczęsna panewka .. kontrolka od ciśnienia oliwy nawet nie mrugnęła Szukam w sieci zestawów naprawczych do gaziorów i takie mi się coś znalazło ... https://zestaw-napedowy.pl/zestawy-naprawcze-gaznika/5482-m-line-cab-k11-zestaw-naprawczy-gaznika-5901219447745.html Cena dość w porównaniu z allegro, ciekawe co z jakością... ?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Nie łatwiej najpierw sprawdzić/wykluczyć prostsze rzeczy?Ale co kto lubi. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioo_1984 Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Nowe świece DENSO zamówione jutro będą, zacznę od tego ... a tak wyglądają już po ponownym czyszczeniu w myjce zaworki iglicowe : chyba wymiana .. ? i pytanko tańsze zestawy na cały gaźnik M-line https://zestaw-naped...1219447745.html czy iść w droższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żużu77 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Chciałbyś być leczony tanim a zatem niedokładnie zbadanym niepewnym lekiem? Albo przez lekarza, co dyplom ma po znajomości? Im bardziej zadbasz, tym dłużej posłuży bezawaryjnie. Żużu77, Cieszyn, R12RT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioo_1984 Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Chciałbyś być leczony tanim a zatem niedokładnie zbadanym niepewnym lekiem?Albo przez lekarza, co dyplom ma po znajomości? Im bardziej zadbasz, tym dłużej posłuży bezawaryjnie. Żużu77, Cieszyn, R12RTNo chyba raczej nie ;) hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Nie widze dlaczego ten zaworek mialby byc wymieniony.Nie podobaja mi sie te strzaly w gazniki, czy aby rozrzad nie jest przestawiony ?W opowiesci sprzedawcow ze podczas wypadku nic sie nie stalo wierze w 100% alewszystko sprawdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marioo_1984 Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Nie widze dlaczego ten zaworek mialby byc wymieniony.Nie podobaja mi sie te strzaly w gazniki, czy aby rozrzad nie jest przestawiony ?W opowiesci sprzedawcow ze podczas wypadku nic sie nie stalo wierze w 100% alewszystko sprawdzam.Witam. Dziś wrzucę nowe świece, jak się coś nie poprawi / bądź nie odpali zobaczę co z rozrządem... ten zaworek na swojej powierzchni jest przytarty, dlatego pomyślałem o wymianie. Strzały w gaźniki są tylko przy załączonym ssaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabokow Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Wyprzedzenie zaplonu przy 1000 obr/min jest dla obu silnikow identyczne i wynosi 10 stopni przed GMP, czali w trakcie uruchamiania silnika nic sie nie zmienia. Roznica pojawia sie od srednich obrotow, ale nia az taka aby uniemozliwiala prace silnika. W 1200 na obrotach od 6000 zaplon jest troche pozniejszy.I myślisz, że jeśli w serwisówce danego motocykla jest napisane 10 stopni przed GMP, to po przełożeniu modułu z tego motocykla do każdego innego będzie tak samo?Niestety to tak nie działa. Cytuj https://www.youtube.com/watch?v=4bOYumujA_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambi Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 I myślisz, że jeśli w serwisówce danego motocykla jest napisane 10 stopni przed GMP, to po przełożeniu modułu z tego motocykla do każdego innego będzie tak samo?Niestety to tak nie działa.Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi