Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'problem z odpalaniem'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Motocykle
    • Motocykle
  • Mechanika motocyklowa
    • Mechanika Motocyklowa
  • Fora główne
    • Grupy Motocyklowe
    • Szkoła jazdy, stunt, wypadki
    • Sport Motocyklowy
    • Warsztaty, salony, sklepy, komisy...
    • Rynek Motocyklowy - co, jak i gdzie kupić dla motocyklisty i motocykla
    • Przy Piwie
    • Nie tylko 2 koła
    • S.O.S. - pomagamy innym
    • Humor
    • Chwalę się!
  • Zloty
  • Galerie
  • Prawo
  • Skradzione / Podejrzane
  • Giełda Motocyklowa + gielda.motocyklistow.pl
  • Informacje i sprawy techniczne

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Gadu-Gadu


Telefon


Skype


Strona www


I like


Skąd


Motocykl


Antyboot

Found 5 results

  1. Witam wszystkich Mam problem z odpaleniem hondy MTX 125r ma chęć odpalać ale kicha w gaźnik i gaśnie co to może być?
  2. Witam. Mam problem z moją yamahą. Kiedy chcę ją odpalić z rana zimną nie mogę odpalić od kopa, na ssaniu i bez ssania. Z pychu odpala odrazu. Gdy się nagrzeje odpala ładnie od strzała, ale jak postoi chwilę i ostygnie znowu trzeba pchać. Wczoraj jak jechałem też mi przygasła na chwilę ale odpaliła jak zredukowałem bieg. Problem jest jeszcze jeden bo wczoraj zgasiłem ciepłą Yamahę na dosłownie 1 minutę i nie chciała odpalić z kopki, z pychu odpaliła. Czyściłem gaźnik i filtr powietrza, nic to nie dało. Problem pojawił się kiedy wyjąłęm gumkę z air boxa bo chciałem sprawdzić czy coś to da i założyłem spowrotem. Jest to Yamaha DT 80 lc2 53v 1992r. Jest odblokowana na zapłonie i ma nałożony dyfuzor i tłumik sportowy gianelli. Dodam jeszcze, że wcześniej nie było problemów i o każdej porze odpalała od kopa zimna ciepła, ssanie trzeba było zaciągnąć przy niskich temperaturach około 0°C
  3. Witajcie :) Z góry sorry, że ominąłem przywitalnie, ale musiałem złożyć nowe konto, bo do starego nie mogę się zalogować :( a potrzebuję pomocy kogoś sprytnego :) Sytuacja wygląda następująco: Kupiłem silnik do Kawasaki ZZR 1200 z 2002r silnik kompletny z osprzętem i gaziorami, sprzedający mówił, że moto do wypadku jeździło bez problemu (moto z UK). Ile stał nie odpalany nie wiem u mnie z miesiąc, zanim wsadziłem go w ramę od ZZR 1100. Wszystko poskładałem, wymieniłem olej, płyny. Pierwsze uruchomienie nie powiodło się "walił" paliwem w komore spalania jak szalony a po chwili wylewał benzynę rurką do filtra powietrza. Wyjąłem gaźniki i rozebrałem w pierwszej komorze pływakowej uszkodzony był mały oring w gnieździe w które wchodzi zaworek igliciwy - wymieniłem go wyczyciłem dysze w myjce ultradźwiękowej, gaziory umyłem i przedmuchałem. Po złożeniu i włożeniu do moto, co prawda przestał wyrzucać paliwo do filtra i do komory spalania ale i tak nie odpala, tzn. próbuje ale strzela w gaźniki i w wydech, zalewa świece. Co sprawdziłem do tej pory: -kompresja ok 10,2 bar na wszystkich (na pierwszym była przez chwile 8 ale jak już kilka razy pokręciłem rozrusznikiem wyszło 10 z hakiem) -Napięcie do cewek: LEWA 11,79V prawa daje iskrę po zmasowaniu świecy ale nie ma stałego zasilania jak lewa, przy dołożeniu dodatkoej masy pokazuje napięcie 12,04 V -paliwo podaje (sprawdzałem na krótko, pompka działa) -Sprawdziłem masy na ramie i idące do modułu -Nie wiem czy powinno być stałe napięcie na drugiej cewce PRAWEJ nr 8 na schemacie, czy załączane jest modułem, ze schematu wynika żę masa idzie bezpośrednio do modułu kabel green, sprawdzałem przejście i jest... No i pytanie może ktoś ma jakiś pomysł jak to ugryść ???? mi już ręce opadają :( Filmik z próby odpalenia :) https://www.youtube.com/watch?v=l_40tIL_UFQ&feature=youtu.be pozdrawiam i z góy dzięki :)
  4. Witam!. mam problem z moją kawaską otóż problem tkwi w tym że nie da się jej odpalić na kickstarter ani też na popych , kompresja jest tak duża!. tylko jest jeden moment ułożenia tłoka że zrobił jeden obrut i koniec znowu to samo stawałem na kopce całą wagą a waże 90kg i ani drgneło. tak więc moje pytanie jest takie jaka przyczyna może być że kompresja jest taka duża
  5. Witam, jestem nowym użytkownikiem forum i z góry proszę o wyrozumiałość. Mam niestety problem z odpalaniem zimnego silnika w moim en450 ltd rocznik 1989. Mianowicie gdy silnik jest zimy słychać, że coś przeskakuje i tak można próbować z 8-9 razy zanim załapie i odpali . Gdy silnik jest ciepły to ten problem nie występuje. Z ojcem miałem już rozebrany rozrusznik gdyż to była pierwsza diagnoza, ale tam okazało się, że rozrusznik i wszystko w nim jest ok. Teraz niedawno otworzyliśmy pokrywę alternatora aby sprawdzić łańcuszek rozruchowy, który okazał się też dobry, ale zastanowiło nas właśnie to sprzęgło rozrusznika jak i zębatka która odpowiada za rozruch wałka rozrządu. Po zębatce i bieżni łańcuszka nie widać zużycia (mimo 96 000km przebiegu maszyny) ale widać, że sprężynki są ściśnięte, a tuleje lekko wyrobione. Rozciągnęliśmy sprężynki i widać lekką poprawę (teraz zapali tak za 3 razem). Ale wiemy, że bez wymiany tego sprzęgła rozrusznika się nie obędzie. I tu moje pytanie, czy wymiana tego sprzęgła; czyli sprężyn, popychaczy i tulejek pomoże, czy jeszcze może będzie trzeba wymieniać tą zębatka na której zaciska się to sprzęgło. Liczę na waszą pomoc, może ktoś to już wymieniał.
×
×
  • Create New...