zalmen3 Opublikowano 10 Września 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2004 Dziekuje za odpowiedzi:) Zamowilem zestaw Castrola (Chain cleaner i Chain Spray) zobaczymy jak beda sie sprawowac... chociaz biore pod uwage rownierz wskazowki na temat benzynki ekstrakcyjnej (w moim przypadku czystego n-oktanu, bo do niego mam nieograniczony dostep :twisted: ) i pedzelka... wszystko mysle, ze wyjdzie w praniu ;) Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 10 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2004 Z lancuchem walcze tak: - czyszczenie - pedzel+rozpuszczalnik, Hej Młody, to jak czyścisz łańcuch rozpuszczalnikiem, to nie wróżę mu długiej żywotności. Najpierw wyżre(czyt.uszkodzi) oringi, a później dostanie się do środka rolek i po łańcuchu. Jak już to polecam naftę :mrgreen: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADU Opublikowano 10 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2004 Najlepszym środkiem do mycia łańcucha jest właśnie ropa ON, głównie ze względu na to, że nie uszkadza oringów w łańcuchu a poza tym skutecznie radzi sobie ze szlamem.Najgorsze jest pierwsze mycie, wywala się cały nagromadzony przez jakiś czas syf który kolekcjonował poprzedni właściciel.Ja u siebie myję łańcuch za pomocą pendzelka, myje każdą stronę a następnie przecieram łańcuch i zębatkę prawie do sucha (idealnie nigdy sie nie da). Robię to praktycznie przy każdej cotygodniowej kąpieli mojej małej. Jak podjeżdżam pod 2OO to wszyscy zazdroszczą mi błyszczącego łańcucha, lakieru i plasticzków ;) ;) ;) Cytuj Tylko głupiec ma na wszystko gotową odpowiedź :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 11 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2004 Z lancuchem walcze tak:- czyszczenie - pedzel+rozpuszczalnik, wzglednie teraz wd40, ktorego jestem posiadaczem w wiekszej ilosci :mrgreen: nastepnie wazne jest przejechac sie z takim wyczyszczonym lancuchem - sila odsrodkowa wyzuci pozostalosci specyfikow, no i upieprzy tez motor, ale czyszczenie stosuje raz na 2000km Ciekawe czy kolega wie z czego ma zrobione oringi i jak działają rozpuszczalniki i podobne środki na materiał z którego są one wykonane :?:Łańcuch się myje specyfikami do tego przeznaczonymi, ew. naftą tudzież olejem napędowym. Ja osobiście staram się myć łańcuch możliwie jak najrzadziej. Czemu :?: Ano przekręćcie kołem po jego myciu to usłyszycie jak chrzęści kurz który się dostał do środka podczas mycia. Jesli go smaruję to tylko w m-scach jego pracy, a pozostałe wycieram szmatką. Wadą jest długi czas trwania takiego smarowania i czarne jak święta ziemia łapska.Do smarowania używam Arala. Nie przykleja się do niego syf tak jak do innych specyfików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 11 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2004 Hej Młody, to jak czyścisz łańcuch rozpuszczalnikiem, to nie wróżę mu długiej żywotności. Najpierw wyżre(czyt.uszkodzi) oringi, a później dostanie się do środka rolek i po łańcuchu. Jak już to polecam naftę Ciekawe czy kolega wie z czego ma zrobione oringi i jak działają rozpuszczalniki i podobne środki na materiał z którego są one wykonane Łańcuch się myje specyfikami do tego przeznaczonymi, ew. naftą tudzież olejem napędowym. Bije poklony, ale to byl JEDYNY specyfik, po ktorym lancuch przestal strzelac i zaczely sie zginac ogniwa bez grzania. Jezeli chodzi o oringi, to jest po zawodach ;) bo lancuch z racji tego ze byl zapieczony to sie mocno grzal i guma jest nie pierwszej jakosci - poprzedni wlasciciel myslal chyba, ze ma kardan :mrgreen: i nie smarowal lancuch zbyt czesto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SajGoN Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 Ropa moze i OK ae.... przyciaga bród i kurz, bo jest tłusta, dlatego nie uzywam w ogóle ONu do moto tylko 95Pb. A jak to robi na oring ???? Tego nie wiem, niech ktos zajmie w tej sprawiam glos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 Tak samo jak rozpuszczalnik.Ogolnie zapomnij o benzynie pb jako srodku myjacym.Nie tylko niszczy gume, ale jeszcze sam sie trujesz.Chyba ze juz teraz zdecydowales ze w przyszlosci nie chcesz miec dzieci, to no problemo. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 16 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2004 Do smarowania używam Arala. Nie przykleja się do niego syf tak jak do innych specyfikówtez go polecam a lacucha nie myje bo nie jezdze po blocie :mrgreen: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SajGoN Opublikowano 18 Września 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2004 Dzieki Adamie ! Przejde na naftę-zrobie to dla mojego przyszłego syna ! :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi