timo23 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Od przyszłego roku MotoGP będzie przyjeżdżać do Tajlandii: https://wyscigimotocyklowe.blogspot.com/2017/08/motogp-grand-prix-tajlandii-od-2018-r.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
type-r Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Ciekawie, się zapowiada przed Misano, oj ciekawie :icon_mrgreen: ... Go DesmoDovi.... P.S. Honda... wybuchła....? To niemożliwe jest.... :icon_razz:Nie niemożliwe, ale mało prawdopodobne....w końcu to przywilej zarezerwowany głównie dla Ducati :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Ehhh to tylko plotki... ja tam nie widziałem, też tylko słyszałem... ale ja się nie znam, w końcu ma się 4 Ducati , a z Ducatami w zasadzie od 1993 roku... to co ja tam wiem hehehehe :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
type-r Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ehhh to tylko plotki... ja tam nie widziałem, też tylko słyszałem... ale ja się nie znam, w końcu ma się 4 Ducati , a z Ducatami w zasadzie od 1993 roku... to co ja tam wiem hehehehe :icon_razz:Strasznie jesteś spięty kolego, z tym włoskim cudem inżynierii :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 No nie ja się wcale nie spinam, pokazałem tylko język dla rozluźnienia atmosfery... a cud inżynierii, no cóż ja już od dawna nie widziałem japońskiego motocykla, który rzuciłby mnie na kolana - jak np. KZ 1300, CBX 1050, RD 500, RC 30, RC 45, SP01/02, NR 750 i powiem Ci kolego, że tego mi brakuje, bo oprócz fanem motocykli Ducati, lubię też japońską myśl techniczną... Kwak H2-ten na turbinie się nie liczy , bo u brata na wsi taki gupek kilka lat temu, zrobił opla vectrę 502 KM i zdobywał nim jakiś puchar na 1/4 mili... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
type-r Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 No nie ja się wcale nie spinam, pokazałem tylko język dla rozluźnienia atmosfery... a cud inżynierii, no cóż ja już od dawna nie widziałem japońskiego motocykla, który rzuciłby mnie na kolana - jak np. KZ 1300, CBX 1050, RD 500, RC 30, RC 45, SP01/02, NR 750 i powiem Ci kolego, że tego mi brakuje, bo oprócz fanem motocykli Ducati, lubię też japońską myśl techniczną... Kwak H2-ten na turbinie się nie liczy , bo u brata na wsi taki gupek kilka lat temu, zrobił opla vectrę 502 KM i zdobywał nim jakiś puchar na 1/4 mili... :icon_mrgreen:Poza tym, że to kompresor, wszystko się zgadza :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 :lalag: Hehhehe... masz rację, nie sprecyzowałem myśli, oczywiście kompresor hhahahahha :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songoku Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) jannikiel... jak to się mówi "to se ne wrati" kolego... Twój sentyment do wymienionych motocykli wynika właśnie z .... sentymentu. One nie tylko reprezentują jakiś tam poziom myśli technicznej i rozwiań inżynierskich. Czy tego chcesz czy nie one dla Ciebie mają pewien ładunek emocjonalny. Każdy kiedyś wzdychał do motocykli, o których tylko mógł pomarzyć... Niedawno słuchałem pewnej dyskusji o wskrzeszaniu "kultowych" pojazdów. Przykładem są samochody, ale można to w prosty sposób przenieść na grunt motocykli. Przykładem niech będą tu 2 klasyczne sportowe pojazdy: Honda NSX i Toyota Supra. Oba wisiały u niejednego z nas na plakatach w pokojach. Nowy NSX już jeździ. Jaki efekt? Choć maszyna nie jest zła to nie spełniła oczekiwań. Dlaczego? Bo wszyscy chcieli mieć/dostać to samo co kiedyś tylko lepiej/więcej. Tak po prostu się nie da. To są już zupełnie inne czasy. Kiedyś NSX totalnie zamiótł konkurencję. Dzisiaj nie ma na to szans. I Honda jest w innym miejscu i konkurencja też nie ta sama co kiedyś. Supra? Jeszcze jej nie ma. Dopiero jakieś pogłoski chodzą, pierwsze spy zdjęcia/filmy się pojawiają. Ale z przecieków wynika, że to też będzie tylko odgrzanie nazwy marketingowej bez sukcesu. W motoryzacji sequele wychodzą gorzej niż w Hollywood a czasu nie cofniesz. Inna sprawa to w latach 70/80 było jeszcze dużo niezbadanych obszarów inżynieryjnych. Było miejsce na eksperymenty i śmiałe konstrukcje. Teraz już wszystkie śruby są mocno dokręcone. Pocieszeniem jest to, że chyba jesteśmy/będziemy świadkami przejścia na elektrykę i tu też pojawia się "green field" nie uprawiany jeszcze przez wielkie korporacje. Patrz Rimac - mała firma, a technologię ma opracowaną, że chcą od nich kupować najwięksi giganci przemysłu motoryzacyjnego. Pytanie tylko czy elektryki będą wywoływały u Ciebie emocje porównywalne do KZ 1300. Bo w to, że technicznie będą lata świetlne z przodu chyba obaj nie wątpimy :) Z tym przydługim postem zostawiam Was do poduszki. Pozdro! Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez songoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 A tymczasem Rossi złamał nogę :P Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Songoku... masz rację :notworthy: No i co ten Rossi zrobił? Choć nie mój idol, to Misano bez niego to nie to... :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el homer Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 A tymczasem Rossi złamał nogę :Pno po prostu nie chce się wierzyć...jprdl, qrva mać i szereg innych różnych słówek... :/i teraz 10ty majster wpisdu, a w przyszłym roku, to już wgl nie wiadomo. Cytuj "Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, to byśmy nigdy niczego nie mieli." kwa, kwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el homer Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) piszczel, i ta druga kość(?), z przemieszczeniem.ja tam ortopedą nie jestem, ale to zdaje się konkretny gruz.a i gdzieś czytałem, że parę żeber.wiec ze dwa miechy nieobecny, jak nic. dla mnie dramat.dla Vale pewnie też... :Pwgl to sytuacja podobna do Kubicy.liczysz na goscia, obserwujesz z nadziejami, a tu jakieś poboczne motorsporty ruinują wszystko.ja bym im zabronił pewnie, bo jak ostatnie miesiące pokazują, to i na rowerze można stracić życie. Edytowane 1 Września 2017 przez el homer Cytuj "Gdybyśmy przyjęli założenia czysto moralne, to byśmy nigdy niczego nie mieli." kwa, kwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Ostatnia szansa na majstra była 2 lata temu i więcej nie będzie. Teraz co najwyżej może prześcignąć Agostiniego (jak jeszcze z dwa sezony pojeździ) i emeryturka. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Wg mnie ma szansę wygrać w kolejnym sezonie. Cały czas jeździ w ścisłej czołówce i wychodzi na to, że spośród ścisłej czołówki wygrywa ten, który popełni najmniej błędów, nie da się ponieść emocjom i ma najmniej pechowych sytuacji. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolnemiasto Opublikowano 1 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 http://wrc.net.pl/wypadek-rossiego-wloch-w-szpitalu klops Cytuj meble biurowefotele obrotowekrzesła obrotowekrzesła konferencyjnewww.alias.org.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi