Vayamos Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 To może ja dołączę się do pytania bo nie chce zakładać nowego tematu. Szukam turystycznego Endura które mało pali paliwa i oleju :) i wałem kardana. PS jak sprawdziłby się boxer w quadzie? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vayamos Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 A no Tak gs 1200 chłodzony powietrzem to nie wypali w quadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyntrol Opublikowano 24 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Jakie turystyczne Enduro pali najmniej? Nie licząc tdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 W miarę oszczędne są 2 cylindrowe BMW, ale mistrzem jest tu chyba BMW F 650 GS - miałem taki to wiem- , na zbiorniku( 17 litrów) zrobiłem 500 km... nawet przy ostrej jeździe nie spalił mi więcej niż 5/100 km, tylko ten motocykl ma swoje ograniczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyntrol Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Tylko ta moc w gs650... jakieś inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 No kurczę nie da się pogodzić wykluczających się rzeczy żeby była śmoc musi być spalanie...ale z reguły ( ale nie zawsze) moto na wtrysku mniej spala, lub inaczej- dokładniej miesza - wypuszcza mieszankę paliwo- powietrze, i je dokładniej spala.... Dlatego lepiej szukać czegoś na wtrysku... podobnież ta nowa Honda Africa Twin 1000 jest niezła..... może takie cudo? Bo mnie np. przeraża masa Yamahy i Triumpha jak miałbym pokonać jakąś śliską/ błotinistą łączkę na trasie dojazdowej...a jak chcesz moto z ogniem to nie ma wyboru KTM Superenduro 950 tylko o oszczędnym spalaniu zapomnij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyntrol Opublikowano 26 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Africa 1000 pali 6-7 litrów a tdm jedynie 4.3 a moc mają porównywalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 nie napisałeś, czego konkretnie szukasz - w jakim zakresie cenowym czy rocznikowym. nie mam pewności, ile realnie pali bmw r1100/1150gs, ale ten sam silnik w moim starym r1100rs na trasie kraków-eger spalił jakieś 4.5l/100km, a w normalnych trasach na południu kraju ca. 5.5. to do porównania, jak będziesz dalej analizował ;)jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 R 1150 pali od 4,5 do 5,5 zależy jak śmigasz, bagaż i tak dalej. Ponoć silniki biorą do motolotni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyntrol Opublikowano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 A czy choppery mają "dobry dół" bo przecież to a sumie V? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 O ile to nie będzie pojemność 125/250 to tak, taki średni typowy czop dajmy na to H-D Road King, ma dobry dół i jest oszczędny, ale ma swoje wady, masa, słabe osiągi, i słabe hamulce...( zresztą to cech prawie każdego czoppera- no może oprócz Ducati Diavel).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyntrol Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 A coś trochę mocniejszego od xt 660 o i dwoma kominkami? Tak do 16 tyś? I jeśli chodzi o gabaryty to my bo choppery sa za duże jeśli chodzi o gabaryty I żeby przejechało te 100 tyś km bez remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadeo Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 XJR 1300 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyntrol Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Chłodzenie powietrzem w terenie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FestinaLente Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Polecam Triumpha Streeta lub Speeda. Silnik rzędowy, trzycylindrowy robi świetną robotę. Miałem okazję pojeździć jednym i drugim. Oba maja bardzo fajny dół, przednie koło ciagle w górze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi