michoa Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 jedyne co pamiętam ze skody 105L to to, że w środku robiło się w miarę ciepło dopiero po przejechaniu wchuj kilometrów. Kompletnie skopane ogrzewanie. napewno nie termostat ? owszem tam jest 100km węży i 2 cysterny wody w układzie ale w libero jest to samo i grzeje ślicznie No właśnie nie. Z garbatego czy z kaszlaka trajkę zrobisz bez problemu, a z fortepianu będzie dostawała wzwodu nawet jak piachu w przednie koło nasypiesz. No chyba że te dwa worki kartofli wyjmiesz z bagażnika i będziesz woził na widelcu. zyga błagam , jak już izo zwrócił chyba uwagę w temacie samochodów masz pojęcie jak michoa o podrywaniu kobiet , odpuść :D robiłeś kiedyś trajkę z malana w najprostszym wydaniu ? bo u mojego kumpla stoji taki ulep , ze mną w fotelu z 3 biegu wstaje na koła z źle ustawionym zapłonem i nie kręcąc na obroty , każdy trójkołowy pojazd z silnikiem za tylnią osią będzie miał ten problem czy to zaporożec czy garbaty czy malan czy skoda, chyba że na kierownicy będziesz woził żonę rzala i bula, nawet te frędzle dla hydraulików gdzie przód jest od czopka a z tyłu alumy i całość ma długość autobusu przegubowego to idę z tobą o zakład że to nie skręca jak dołożysz w palnik ....... Popatrz sobie na amerykańskie rail buggy to jest klepane na bokserach 1.6 z garbatego i jego rurowej ramie , ma dwa koła z przodu i jest cholernie długi i lata na gumie jak oszalały a ile ten piec może mieć nawet na maksa wysterydowany ? 100KM ? Z malana jak się robi buggy z sensownym rozkładem masy to silnik odwracasz o 360 stopni , w skrzyni odwracasz dyfer i wtedy masz sensowny rozkład masy bo silnik jest przed tylnią osią..... barracuda czy piranha to inna bajka bo tam są silniki motocyklowe to raz a dwa że w prawidłowym wykonaniu silnik jest nad tylnią osią a nie za.......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 zyga błagam , jak już izo zwrócił chyba uwagę w temacie samochodów masz pojęcie jak michoa o podrywaniu kobiet , odpuść :DŚmiem twierdzić, że na samochodach znam się jednak dużo lepiej niż Ty na babach. :)Myślisz że pisałbym o tym, gdybym nie uczestniczył w procesie twórczym takiego pojazdu? Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Śmiem twierdzić, że na samochodach znam się jednak dużo lepiej niż Ty na babach. :) narazie to dajesz popis jak ja na podrywie po pijaku :D Myślisz że pisałbym o tym, gdybym nie uczestniczył w procesie twórczym takiego pojazdu? zyga no pomyśl na logikę bo piszesz takie bzdury że sie w pale nie mieści a idziesz w zaparte że wiesz lepiej Jak pojazd trójkołowy który ma na tylnią osią silnik ma nie wstawać na koło ? ile musiałby przód ważyć ? jakie to musiałobybyć długie ? no pomyśl na logikę :D to nie jest wada tylko silnika skody to jest wada każdego pojazdu 3 kołowego z silnikiem za tylnią osią , u mnie kumpel miał frędzla z silnikiem zaporożca tam przód był ciężki bo tona armatury długie jak autobus przegubowy i samochodowe koło z przodu i strzał ze sprzęgła i przed pionem ratował go fakt że to było niskie i silnik uniemożliwiał zrobienie świecy bo wystawał i robił strzał w glebę .... fabryczny 126p trochę wody , albo śniegu i nie skręca ( przecież mam jeżdżę widzę ) a jak się dobrze uprzesz i zapierdolisz porządny strzał ze sprzęgła to ustaw sobie kamerę na glebie i patrz na przód , nie zrobi świecy ale wierz mi podniesie przednie koła i dlatego nie skręca , i tam przód porównując z trajką z przodem wsk czy krosa to jest ku**ewsko ciężki a ty twierdzisz że trajka przodu nie podniesie :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 zyga no pomyśl na logikę bo piszesz takie bzdury że sie w pale nie mieści a idziesz w zaparte że wiesz lepiej Jak pojazd trójkołowy który ma na tylnią osią silnik ma nie wstawać na koło ? ile musiałby przód ważyć ? jakie to musiałobybyć długie ? no pomyśl na logikę :D to nie jest wada tylko silnika skody to jest wada każdego pojazdu 3 kołowego z silnikiem za tylnią osią , u mnie kumpel miał frędzla z silnikiem zaporożca tam przód był ciężki bo tona armatury długie jak autobus przegubowy i samochodowe koło z przodu i strzał ze sprzęgła i przed pionem ratował go fakt że to było niskie i silnik uniemożliwiał zrobienie świecy bo wystawał i robił strzał w glebę .... fabryczny 126p trochę wody , albo śniegu i nie skręca ( przecież mam jeżdżę widzę ) a jak się dobrze uprzesz i zapierdolisz porządny strzał ze sprzęgła to ustaw sobie kamerę na glebie i patrz na przód , nie zrobi świecy ale wierz mi podniesie przednie koła i dlatego nie skręca , i tam przód porównując z trajką z przodem wsk czy krosa to jest ku**ewsko ciężki a ty twierdzisz że trajka przodu nie podniesie :DMisiu, kolega spawał trajkę ze skody i zrezygnował, bo przy długości na pograniczu rozsądku (zarówno właściwości jezdnych jak i wyglądu ) przednie koło ledwo dotykało gleby. Kombinowaliśmy jak konie pod górkę i ch*j to dało. Zmienił koncepcję i wziął silnik z kaszlaka - zrobił i to jeździło. W skodzie jest dłuższy silnik, dłuższa skrzynia i przede wszystkim półosie są dużo bardziej z przodu. Nie jestem żadnym ekspertem, ale z dupy tej wiedzy też nie wziąłem.A dyskusja na temat właściwości jezdnych takich konstrukcji nie ma sensu, bo to są wymysły do paradowania a nie do jazdy.Pozdrawiam serdecznie :) Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Ja kiedyś zrobię traje z hondy civic! Podobno pomimo fatalnej deski rozdzielczej ma fajny silnik, więc nadaje się na dawcę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Ja kiedyś zrobię traje z hondy civic! Podobno pomimo fatalnej deski rozdzielczej ma fajny silnik, więc nadaje się na dawcę :)Mam jedną na sprzedanie jakby co :wink: Akurat buda brzydka i poobijana, to nie żal będzie pociąć :) Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Remis! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Niech Ci będzie :) Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Misiu, kolega spawał trajkę ze skody i zrezygnował, bo przy długości na pograniczu rozsądku (zarówno właściwości jezdnych jak i wyglądu ) przednie koło ledwo dotykało gleby. Kombinowaliśmy jak konie pod górkę i ch*j to dało. Zmienił koncepcję i wziął silnik z kaszlaka - zrobił i to jeździło. W skodzie jest dłuższy silnik, dłuższa skrzynia i przede wszystkim półosie są dużo bardziej z przodu. Nie jestem żadnym ekspertem, ale z dupy tej wiedzy też nie wziąłem. na przyszłość przywieźcie mi ten silnik i ja wam zrobię :D ja miałem tak wizje 1.0 od 105 i przód od moto ale nie mam miejsca żeby to postawić ale jak zrobię to sie pochwalę :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Ja już z trajek wyrosłem. Z resztą po ch*j to spawać jak i tak nie zarejestrujesz? Jak się silnik trafi to Ci dam i rób se co chcesz. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 a na h*j to rejestrować ? zespawać i dzida w pole a nie :D Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 6 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 motocykl chyba w to nie wejdzie? no może supermociak ze zdjętym przednim kołem :) Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 motocykl chyba w to nie wejdzie? do libero xr600 i cr 250 wchodziły w całości ale trzebabyło po ukosie i xr 600 bez lusterka , fotel przedniego pasażera na maxa w przód żeby się klapa zamknęła , podobno daihtasu dł€gośc ta sama.......... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 ale wchodziły jednocześnie? Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 razem nie próbowałem :D bez lusterka , szorując kierownicą o podsufitkę przy załadunku ( jak cr 250 ziomka ładowałem to musiałem ją wpuścić w lagi bo za wysoka była ) i potem nadrzucnie dupy żeby urwać te brakujące centymetry żeby się klapa zamknęła , gąbka pod błotnik bo zapierał się o szybę , kwałki suporexu i stanęła na stopce potem pas za uchwyty po ostatnim rzędzie siedzeń , pas między silnik a gaźnik i doscisnąć francę z czuciem , zamknąć klapę żeby w tył nie dygła i 70-80 km można było jechać, z tym że ja samochodem jeżdżę jak pedał , nawet jak zapatrzę się za 12 cm kozakami na szpili i za kolano to i tak opcji na gwałtowne hamowanie nie ma bo on że tak to wyjściowo nazwię ma bardzo skuteczny ABS :D lepiej się trajkę ładowało , bez pasa bez niczego po prostu wrzucił klapę zmknął i jazda :D przy Xr sporo mordowania było ......... z cr250 był problem bo nie ma stopki bocznej , skończyło się na postawieniu na typowym stołku mx ( taki najtańszy podnośnik do crossów ) i też gnieceniu pasami do niego i podłoża oba naraz pewnie by wlazły ale napewno by się klapa nie zamknęła, a na klapie jest rejestracja i łysy mógłby podjąć próbe obrzezania :D hijet czy carry mają ten plus że mają płaska podłogę i bliżej gleby niż libero........... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi