alikwot665 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Cześć :)mam problem z moją Cebulką.Dziś po przerwie ok. 2 miesiące chciałem go odpalić żeby sprawdzić czy wszystko ładnie chodzi, jednak pojawil sie znany mi juz problem a mianowicie nie chcial zapalic. Po pewnym czasie zaczął jakby mruczeć ale na mój słuch na jeden garnek a w takich warunkach odpalić raczej cięzko wiec zaprzestalem prób z wnioskiem ze znowu jedna swieca zalana.W czym problem?A no w tym, ze przyczyny tego zalewania ni chu nie wiem. W zeszlym sezonie w trakcie normalnego uzywania zalalo mi 2 razy i raz swieca byla czyszczona i dzialalo a za drugim wymieniona i tez dzialalo. Czyli dzialo sie to w trakcie normalnego jezdzenia.Na poczatku tego roku natomiast jak nie bylo sniegu odprowadzilem moto do mechanika zeby porobil kilka rzeczy w tym regulacja gaźników, ktora jak sie spodziewalem miala zakonczyc moje problemy z zalewaniem. Jak wiazlem mu CB to silnik odpalil bez problemu, on tez silnik odpalal do regulacji i bylo ok. 2 tygodnie nastepne nie byl palony i jak przyszedlem odebrac maszyne to znowu to samo - zalane. Swiece wymienilismy i znowu dzialalo. Od tamtego czasu minely ok 2 miesiace, motor nie byl palony ani razu az do dzisiejszej proby i znowu cholera swiece wziela. Czyli mimo, że nie byl przez ten czas uzywany dzieje sie to samo i caly czas jeden (ten sam) garnek mi wysiada.Ma ktos moze pomysl w czym problem i jak sobie z tym poradzic? Z góry dzieki za podpowiedzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Może się pływak topi , lub zaworek traci szczelność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alikwot665 Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Zaworki tez byly sprawdzane i wszystko z nimi bylo ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogger Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 W takim razie sprawdź wtyczkę zasilania cewki, czasem robi się tam patyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełVTR Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Może pływak się przycina, wypusc paliwo z tego gaznika, ustaw motocykl w pionie i zalej gaznik. Ewentualnie poszukać w gaznik. A nóż pomoze Postukac* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 W zeszłym tygodniu mój brat przywiózł motocykl swego znajomego z podobnym problemem, a świeczki są małe- łatwe do zalania, zaczernienia....dłubania było na cały dzień, sprawdzone gaźniki, rozrząd ect... a sprawa była całkiem prozaiczna: - zapchany - niedrożny wężyk od odpowietrzenia gaźników.... Sprawdź najpierw ten wężyk, a dopiero resztę... Pozdr. J-999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyWilk22 Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Czy nowe świece zostały odpowiednio wygrzane po pierwszym odpaleniu, czyli czy była zrobiona dość dynamiczna przejeżdżka min 15-20km? Bo samo pogazowanie w garażu można o kant d... rozbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linka Opublikowano 19 Stycznia Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia Mam to samo Membrana się zacinają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Stycznia Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia Nie, to na pewno nie membrany tylko cieknacy zaworek komory plywakowej gaznika, brak odpowietrzenia gaznikow czy trudnosci iglicy zaworka z poruszaniem sie z powodu osadow z paliwa. Czyszczenie gaznikow w myjce ultradzwiekowej + sprawdzenie odpowietrzenia zalatwi sprawe, jesli same iglice i ich gniazda w tych zaworkach nie sa zuzyte. Jesli sa zuzyte to trzeba je wymienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi