stachu1722 Posted July 1, 2015 Share Posted July 1, 2015 Witam Otóż jestem posiadaczem Yamahy XJ 600 Diversion z 97(jeszcze przed liftem) i mam z nią problem otóż czasem jak dam po manetce to mi słabnie w pewnym momencie i coraz słabiej idzie i zaczyna palić na 2 gary i cięższa reakcja na manetkę ale to występuje nie tylko przy mocniejszym dodaniu gazu ale też ot tak (jadę normalnie i nagle słabnie , nierówno chodzi i gaśnie ) i muszę czekać aż przejdzie mu to i to czasem po 20 minut :( .Nie wiem co jest przyczyną ;/ sprawdzałem pompę gaźniki i nic niepokojącego nie było . Więc myślę że to wada pompy i przymierzam się do zmiany na elektryczną z wersji poliftowej i czy dużo pitolenia z tym jest ? Kolejne pytanie czy dużo czasu zajmuje Wymiana uszczelniaczy lagów na przednich teleskopach ? I jakie by były w przybliżeniu koszta przeróbki na Nakeda (ciężko znaleźć używki) więc może ktoś ma jakieś stronki z używanymi częściami których nie znam . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esz Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Pobrzmiewa jak problem z elektryką, tzn. kable/fajki/świece/cewki itd. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limo Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Sprawdż ładowanie. P.S. częściowy lift był w 96 i dali między innymi elektryczną pompę. P.S. 2 sam przerobiłem Skę na nakeda, wystarczy kupić lampę z mocowaniem i zegary. Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qadrat Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Raczej zbyt niski poziom paliwa w gaźnikach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limo Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Jeśli słabnie też przy jednostajnej jeździe to nie. Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
makumba Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Hej. Miałem kiedyś taki motocykl i podobne objawy. U nie to był załamany przewód odpowietrzający zbiornik paliwa. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stachu1722 Posted July 2, 2015 Author Share Posted July 2, 2015 kiedyś było tak że dałem mu po garach i od razu zdechł zatrzymałem się i po ojca zadzwoniłem żeby mnie do domu odholował , w dommu rozebrałem ją i pompa była sucha a kranik był otwarty na priv , złożyłem poczyściłem i nic nadal , dopiero jak psiknąłem samostartu do filtra powietrza to zaczął ciągnąć powoli paliwo ale i tak trzeba było czekać . :( I ja mam wersję z 97( w papierach rok produkcji jest ) i to jest przedliftówka lekko zaokroąglona lampa i bez dzielonego bocznego plastiku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limo Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 To masz składaka. Quote Why... So... Serious Link to comment Share on other sites More sharing options...
stachu1722 Posted July 2, 2015 Author Share Posted July 2, 2015 (edited) może ale i tak nie o tym problem :PPS.Może ktoś jeszcze wie w czym jest problem i czy dużo problemów jest ze zmianą pompy na elektryczną ? Edited July 2, 2015 by stachu1722 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stachu1722 Posted October 6, 2015 Author Share Posted October 6, 2015 Up ! :) zna ktoś odpowiedź czy są problemy ze zmiany pompy paliwa na elektryczną ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts