Skocz do zawartości

Jak najkorzystniej zezłomować auto ?

Romek125
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam auto które nie opłaci się już naprawiać. W urzędzie zasugerowano mi złomowanie. Takie auto sprawne szacowane na giełdzie około 14k zł. Za takie jakie jest obecnie autokasacja oferuje około 500zł. To jest jakieś chore. Za samą lampę weźmą 2 razy tyle nie mówiąc o instalacji LPG i innych podzespołach. Zeby nie płacić OC muszę uzyskać papier z autokasacji bo inaczej ani rusz do tego opłaty OC. Dodam że auto muszę dostarczyć w całości mimo że jest uszkodzone to z akumulatorem, na kołach, kluczykiem, szybami itp bo inaczej odejmą mi 1 zł za każdy brakujący kilogram. Przecież to MOJA WŁASNOŚĆ a ja dostaje za to grosze i nawet nie mogę sprzedać pojedynczych części co w jakimś stopniu zwróciłoby mi koszty. Dlatego rzucam pytanie, jak na takim interesie wyjść najkorzystniej ze zwrotem kosztów pojazdu?

Edytowane przez Romek125

a ja poproszę, przynajmniej publicznie, o nieudzielanie porad w kierunku łamania prawa (janosik)

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

To sprzedaj go znajomemu z Białorusi lub Ukrainy . Znajomy napisze oświadczenie że nie zamierza kontynuowac OC i masz problem z głowy . Przerobione na własnej skórze i przyklepane przez ubezpieczalnie i WK .

Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D

nic odkrywczego nie napisałem, także o niczym nielegalnym ;)

najprościej wyjąć z auta to co jest coś warte i szybko pójdzie a resztę (włącznie z papierami) normalnie sprzedać korzystając z serwisów ogłoszeniowych lub aukcyjnych za odpowiednio niską ceną

Edytowane przez konrad1f

Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090

nic odkrywczego nie napisałem, także o niczym nielegalnym ;)

najprościej wyjąć z auta to co jest coś warte i szybko pójdzie a resztę (włącznie z papierami) normalnie sprzedać korzystając z serwisów ogłoszeniowych lub aukcyjnych za odpowiednio niską ceną

To po co bawic sie w pw ?

Trza bylo napisac od razu na forum.

zaraz ktoś by pisał, że przecież na pewno kupi ktoś aby przeklepać numery na nielegalnym aucie :D

poza tym na priv bardziej chodziło mi o zorientowanie się w temacie co to za auto i ile chce w całości :P

Edytowane przez konrad1f

Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090