Ropsbi Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Hej, muszę kupić jakiś zapas dobrych żarówek na przód. Czy lepiej brać H4 czy H7? Słyszałem, że któreś z nich dają więcej światła, to by mnie satysfakcjonowało. Jakiej firmy najlepiej kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Jak widać nie masz pojęcia o czym piszesz. H4 i H7 to dwie różne żarówki (sposób osadzenia, bańka i odległość żarnika od podstawy) a nie stopniowanie modelu.Musisz kupić takie do jakich jest lampa przystosowana. A co do ilości swiatła...no cóż, każdy producent wypisuje różne rzeczy na opakowaniu i miedzy innymi ile procent niby mocniejsze światło jest. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ropsbi Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Rozumiem. Jak czytałem artykuły musiałem coś źle zrozumieć tą kwestię. U mnie będą h7. Co do firmy, to najchętniej sięgnął bym po osram bo używam ich żarówek w domu. Rzeczywiście, też są różne procenty podane poziomu oświetlenia, np te mi wpadły w oko night breaker unlimited, 20% bielsze światło niż w halogenach standardowych i 110 więcej światła na drodze. Chyba dobre parametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Mleczko Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Jak lubisz przepłacać to bierz w ciemno. W testach żarówek zwykle zwyciężają te +40%/+70% z dolnej półki cenowej - tyle, że markowe - opakowane w tekturkę i bez reklam w TV. Szczególnie, że lepiej jest zmienić żarówki na nowe wcześniej, niż jeździć aż się przepalą - bo jasność świecenia spada z wiekiem - więc pod każdym względem lepiej kupić kilka tańszych niż raz droższe (które i tak się szybciej przepalą - za dużo %%). Cytuj - dziennik kosztów na spritmonitor.deMoja Honda CB250N na Autocentrum.pl - ZAPRASZAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nem tudom Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 To 20% bielsze światło nie weźmie się znikąd. Ceną za nie będzie mniejsza (i podejrzewam, że o ponad 20%) trwałość żarówek. A nic tak nie cieszy, jak zdechnięcie reflektora podczas jazdy po ciemku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 W starym Mercedesie - kaczorze założyłem żarówki 100W to kostki były do wymiany co 2 miesiące, lamp nie ruszało bo były po prostu pancerne. W motocyklu takich eksperymentów bym się nie odważył zrobić. Kolega z kolei w skuterze zamiast zwykłej żarówki 35W wsadził zwykłą H4 (przerobił mocowanie) to po 15km takiej jazdy przyjechał do mnie bo "światła z kilometra na kilometr co raz słabsze" - jak dostaliśmy się do lampy to tam wszystko było po prostu stopione, lampa na śmietnik (plastikowa). Kiedyś w Almerze skusiłem się na H4 plus ileś tam procent, firmy Philips. Droższe 4x od standardowych H4, wytrzymały miesiąc, spaliła się jedna, 3 dni później druga (zwykła H4 potrafiła wytrzymać ponad rok). Zgadza się, była lekka różnica na plus ale w nocy często auta z naprzeciwka mi mrugały długimi mimo że lampy prawidłowo ustawione - światło na pewno było bardziej białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 żadne +20% czy ileś tam, najtańsze w motoryzacyjnym, osram, philips, narvajak będzie niesprawna lampa to nawet zenon nie pomoże Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Ja w samochodzie miałem h4 + ileśtam świtła i rzeczywiście było widać różnicę a więc z mojej strony polecam. Do sprzedaży auta się nie przepaliły (ponad rok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taurus 61 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Ja w moim mopliku zalozylem Philips-H4-X-treme-Vision-100.duzo lepsza widocznosc na nich w porownaniu co do standardu.Obecnie przejechane maja okolo 14tys.km.Polecam.Na tanich (no name) ktore zalozylem w puszce przejechalem okolo 700km :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Posprzątałem.O ile kwestia pakowania 100W żarówek jest bezdyskusyjna (głupota i nic więcej) to opcjonalnie jak ktoś lubi lub sprawdził skuteczność żarówek + ileś tam % to już indywidualna sprawa. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 W DRZ jest kiepskie seryjne światło. Po założeniu Philps xtreme +130% była bardzo widoczna różnica i sporo się poprawiło. Na razie mam na nich jakieś 500 km zrobione więc o żywotności niestety nie mogę się wypowiedzieć.http://www.kolegaberlin.pl/product-pol-5212-Philips-H4-X-treme-Vision-130-Set.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ropsbi Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 Rozumiem. U mnie jest taka sytuacja, że więcej jeżdżę w nocy, więc bardziej zależy mi na tych co mocniej świecą. Trudno kupię dwie paczki od razu. Jak wyliczyć po ilu dniach, czy miesiącach wymieniać żarówki? Standardowe szacowanie? Czyli z tego co widzę to np X-TREME VISION albo Night Breaker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikijazz Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 H7 to jedno wielkie g...o. Kup sobie od razu kilka najtańszych. Częstotliwość wymiany to średnio co ok pół roku bez względu na producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi