darjerz Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Art 55 ust 3 PoRD i wszystko jasne . Nie masz co się szarpać ewidentnie Twoja wina najechałeś na tył centralnie - nie zachowanie szczególnej ostrożności i bezpiecznego odstępu od poprzedzającego pojazdu. Gdyby to było zajechanie jak piszesz nie uderzyłbyś centralnie w tył a raczej w lewy bok. Cytuj Praevenire melius est quam praeveniri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRASS Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Jest jeszcze jedna opcja - Ty jesteś winny kolizji, natomiast zachowanie L-ki może EWENTUALNIE zostać potraktowane jako wykroczenie. Cytuj nie M.G.S. - jesteśmy otwarci jak inkunabuł w gablocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Jak to zadne? Przciez wg KSa 100 procentowe. Przeciez nikt lepiej od niego, nie zna porda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Nikt z kolegów z Mazowsza nie zna dobrego radcy prawnego wartego polecenia? Radcowie zyskali uprawnienia do obrony w sprawach o wykroczenia bodajże od lipca tego roku. Jeśli więc szukać obrońcy to adwokata. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Mongor, PoRD'u nie znam prawie wogole, co nie znaczy, ze brakuje mi wiadomosci na temat przepisow z ruchu drogowego oraz logiki. Swiadek zezna a sad rozsadzi, Jezeli Autor tematu napisal prawde, to bedzie na jego. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eurotarget Opublikowano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Panowie, myślę że zaszło tutaj jakieś nieporozumienie. Sądzicie, że zajmuję komuś czas wymyślając jakieś bzdury i szukając potwierdzenia dla wydumanej teorii. Jeżdżę 29 lat bez wypadku i punktów karnych i rozpocząłem ten temat, szukając rady i pomocy kolegów, którzy mają podobną pasję a i podobne doświadczenia w kolizji z puszką. Ja ich nie mam mimo lat spędzonych na drodze.Starałem się opisać możliwie jak najbardziej wiernie całą kolizję, może jechałem więcej niż 30 km/h ale ustawiłem się prawidłowo zgodnie przepisami i zdrowym rozsądkiem ale skręcił tak szybko, że nie miałem szans zareagować. Czy takie zachowanie to przejaw braku szczególnej ostrożności i braku odstępu od poprzedzającego pojazdu. Przecież pisałem już wcześniej, że byłem od niego dobrych kilka metrów.Co do pomocy prawnej to jestem umówiony na czwartek z Jakubem Wende z Warszawy. Ciekawy jestem co mi doradzi. W czwartek rano zapoznam się również z aktami sprawy i doprawdy ciekawy jestem zeznań instruktora oraz kursantki bo naoczny świadek do tej pory nie został przesłuchany mimo złożenia wniosku z przesłuchania świadka i kopii tego zdjęcia, które Wam przedstawiłem.Do lukasz-aprilla, dziękuję za info. Jest koniec września, czy to oznacza że to zbyt mało czasu na uruchomienie takiego radcy? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Niestety wygląda na to że trochę Ci się manetka odwinęła za mocno. Ale nie pisz ile jechałeś bo to może zostać wykorzystane przeciwko Tobie w sądzie. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 To teraz czekamy co powie mec. Wende i na wyrok sądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Sądzicie, że zajmuję komuś czas wymyślając jakieś bzdury i szukając potwierdzenia dla wydumanej teorii. Bynajmniej, ja rozumiem twoje rozgoryczenie... Nie żartowałem pisząc żebyś wpisał w google "najechanie na tył pojazdu" i znajdziesz setki przypadków z których na pewno wyłowisz coś dla siebie. Tak czy siak, daj znać co Ci powiedział radca... Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darjerz Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) Oj tam niech się sądzi bo jak mówi klasyk niezbadane są wyroki boskie i sądów rejonowych :D Edytowane 24 Września 2014 przez darjerz Cytuj Praevenire melius est quam praeveniri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Co do pomocy prawnej to jestem umówiony na czwartek z Jakubem Wende z Warszawy. Ciekawy jestem co mi doradzi. kurde, ja żartowałem... ta hienia cmentarna, za wybronienie od kary mordercy motocyklisty (z zeznań świadka: po wyjściu z samochodu, nad trupem zabitego przez siebie motocyklisty, jego klient powiedział "tylko go chciałem nastraszyć" - kary NIE PONIÓSŁ w zasadzie ŻADNEJ!) powinna być objęta wiekuistym ostracyzmem wśród motocyklistów...jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredo Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 No i właśnie takiego człowieka potrzebuje autor tematu, człowieka od spraw beznadziejnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 kurde, ja żartowałem... nie uwazam, raczej nalezaloby sie zastanowic jak dzialal pokrzywdzony. adwokat ktory wyciaga klienta spod sciany zawsze moze liczyc na moje uznanie.w tej sprawie, pewnie jak i w wielu innych, powodem takiego a nie innego rozstrzygniecia mogla byc praca organow scigania, ktore jak wiemy, sa jakie sa.... Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4jku Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Co do pomocy prawnej to jestem umówiony na czwartek z Jakubem Wende z Warszawy. No i co powiedział? Cytuj Heartstone. Link do założenia konta z nagrodą za aktywację :) https://battle.net/recruit/SGD6NTGVLV?blzcmp=raf-hs&s=HS&m=pc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Że dupa blada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi