Wertyder Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 A nie przypadkiem jeżeli chce ominąć wykłady teorii to: 1. Badania2. PKK3. WORD egzamin teoretyczny4. Kurs - jazdyPrzecież tak ci napisałem. Czytasz w ogóle to co piszemy ;)...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsDe Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Przecież tak ci napisałem. Czytasz w ogóle to co piszemy ;)...... Czytam tylko ty napisałeś wcześniej, ale już wiem wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 6 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Czytam tylko ty napisałeś wcześniej, ale już wiem wszystko.Wiesz nie chcę wychodzić na zrzędę ;) ale jak z równą uwagą i zrozumieniem będziesz czytał pytania testowe to się nabiegasz do tego wordu ;)...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KsDe Opublikowano 7 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Wiesz nie chcę wychodzić na zrzędę ;) ale jak z równą uwagą i zrozumieniem będziesz czytał pytania testowe to się nabiegasz do tego wordu ;)...... Spokojnie teorie na kat. B zdałem za pierwszym podejściem, każdemu może coś umknąć. Nie jesteśmy robotami aby się nie mylić. Ja się nie przejmuje kogoś zdaniem bo wiem, że czasami jestem tak zabiegany i nie myślę co piszę :) Edytowane 7 Stycznia 2018 przez KsDe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejson86 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Witam, historia jakich pewnie wiele jednak każdy ma trochę inne predyspozycje i warunki, dlatego proszę o pomoc profesjonalistów :wink: Zamierzam w przyszłym sezonie zakupić używany motocykl 125 cm, ktorym będę jeździł na kat b. Ma mi służyć do wdrożenia sie, nauczenia podstaw jazdy, poruszania się po mieście i wycieczek na średnim dystansie. Jeśli mi się spodoba zrobię kat A i być może zakupie coś większego. Chciałbym kupić używany egzemplarz za ok 5 tys. Chciałbym móc poruszać się tym bez większego problemu 90-100 km, nawet 120, żeby nie blokować ruchu na ekspresówce. Zastanawiam się pomiędzy honda cbr125r, cbf 125 i Yamaha ybr 125. Mam 170 cm i 70 kg. Z góry dzięki za odpowiedź i wesołych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Jedna jedyna rada kup cos z ABS'em Oszczedzisz sobie moze duzo problemow ze zdrowiem :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 kolejny któremu szkoda czasu na szukanie .Po ch..... szukać lepiej napisać i niech inni piszą - ja se przyjdę na gotowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pejson86 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Słuchaj panie dobrą rada (killer), gdybym nie szukał to by mój post brzmiał tak:"jaki motocykl polecacie na kat b". Natomiast jeszcze kilka dni temu moja wiedza była na ten temat zerowa, a jak widzisz teraz przynajmniej mam już jakieś 3 typy. W tym czasie kiedy mogłeś mi konkretnie odpisać (o ile w ogóle masz jakąś wiedzę na ten temat) Ty wolales pobawić się w szeryfa. Ciekawe ile z tych Twoich 1433 postów tak wyglądało, pozdrawiam Jedna jedyna rada kup cos z ABS'em Oszczedzisz sobie moze duzo problemow ze zdrowiem Dzięki za odpowiedź.a coś konkretnego z absem polecasz? :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 (edytowane) Witam, historia jakich pewnie wiele jednak każdy ma trochę inne predyspozycje i warunki, dlatego proszę o pomoc profesjonalistów :wink: Zamierzam w przyszłym sezonie zakupić używany motocykl 125 cm, ktorym będę jeździł na kat b. Ma mi służyć do wdrożenia sie, nauczenia podstaw jazdy, poruszania się po mieście i wycieczek na średnim dystansie. Jeśli mi się spodoba zrobię kat A i być może zakupie coś większego. Chciałbym kupić używany egzemplarz za ok 5 tys. Chciałbym móc poruszać się tym bez większego problemu 90-100 km, nawet 120, żeby nie blokować ruchu na ekspresówce. Zastanawiam się pomiędzy honda cbr125r, cbf 125 i Yamaha ybr 125. Mam 170 cm i 70 kg. Z góry dzięki za odpowiedź i wesołych. w zależności od Twojej wagi 100km/h to 125tki lecą w porywach. o 120 możesz zapomnieć ;)cbr125 to dobry sprzęt, sprawdzony również w wyścigach (puchar) gdzie latały po kilka sezonów.o ybr też nie napisze nic złego - twardy zawodnik - pod kursantami (raczej ciężkie życie) może zrobić i ponad 70kkm Edytowane 26 Grudnia 2018 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Ja bym jednak radził nie pchać się na 125 w autostrady czy ekspresówki tylko wybierać zwykłe drogi. Jazda z prędkościami rzędu 90 / max 100 kmh prawym pasem i patrzenie w lusterka non stop czy jakaś rozpędzona osobówka się nie zagapi i nie wiedzie w dupę nie jest ani komfortowe ani bezpieczne. A weź spróbuj zabrać się za wyprzedanie ciężarówki i wyskocz na lewy pas, gaz do oporu a tam ledwie co stówkę przekracza. Zaraz pojawi się osobówka co pogania i miga długimi. Albo co gorsza jakiś palant jadący 200 kmh i strzał w dupę. Raz w tym sezonie wjechałem Dukiem 125 na autostradę A2 i powiedziałem sobie, że nigdy więcej. Da się jechać ale jednak bezpieczeństwo ważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Quadrat Ci napisał wszystkie ważna rzeczy... 1/8 litra fajne moto na miasto i okolice, ale bez dróg typu ekspresy czy nie daj autostrady...Z tego co napisałeś na CBFie najłatwiej będzie Ci się nauczyć w miarę prawidłowo jeździć... I będzie najwygodniej z racji pozycji... A tak do 5 k... To i tak nie masz co liczyć na szał... I musisz mieć odłożone trochę na nieplanowane wydatki... I kupować to "coś" z kimś kto ma pojęcie.... A jak nie masz kogoś takiego, to równie dobrze możesz rzucić monetą ;-) Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Słuchaj panie dobrą rada (killer), gdybym nie szukał to by mój post brzmiał tak:"jaki motocykl polecacie na kat b". Natomiast jeszcze kilka dni temu moja wiedza była na ten temat zerowa, a jak widzisz teraz przynajmniej mam już jakieś 3 typy. W tym czasie kiedy mogłeś mi konkretnie odpisać (o ile w ogóle masz jakąś wiedzę na ten temat) Ty wolales pobawić się w szeryfa. Ciekawe ile z tych Twoich 1433 postów tak wyglądało, pozdrawiamwystarczy poczytać moje posty i sam sobie odpowieszjest np ten temat i na bank jest jeszcze 534342433 tematów o 125 i tez o tych które typujesznatomiast kiedy zakładałeś ten temat byleś obecny na forum przez aż 10 minut więc siłą rzeczy nie byłeś wstanie przejrzeć chociażby 1/100 tego co zostało napisanemogłem ci odpisać tylko po co jeśli na forum jest wszystko dokładnie opisane - wady/zalety /ceny itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 26 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Witam, historia jakich pewnie wiele jednak każdy ma trochę inne predyspozycje i warunki, dlatego proszę o pomoc profesjonalistów :wink: Zamierzam w przyszłym sezonie zakupić używany motocykl 125 cm, ktorym będę jeździł na kat b. Ma mi służyć do wdrożenia sie, nauczenia podstaw jazdy, poruszania się po mieście i wycieczek na średnim dystansie. Jeśli mi się spodoba zrobię kat A i być może zakupie coś większego. Chciałbym kupić używany egzemplarz za ok 5 tys. Chciałbym móc poruszać się tym bez większego problemu 90-100 km, nawet 120, żeby nie blokować ruchu na ekspresówce. Zastanawiam się pomiędzy honda cbr125r, cbf 125 i Yamaha ybr 125. Mam 170 cm i 70 kg. Z góry dzięki za odpowiedź i wesołych.Jeśli przygoda z 2oo ma się dla Ciebie dobrze skończyć, to zrób odwrotnie:- Najpierw kurs w dobrej szkole i egzamin na A.- Później zakup czegokolwiek powyżej 125 ccm. Dlaczego:- Lepiej się uczyć na cudzych błędach i korzystać z cudzego doświadczania. Na motocyklu głupia stłuczka może się skończyć kalectwem lub śmiercią. To jednak nie samochód.- Ze względu na przepisy 125-ki są nieracjonalnie drogie i gro z nich to zajechane padła po takich "motocyklistach" co im się nie chciało prawa jazdy robić, albo ich stać nie było. Tak samo jak na dbanie o stan techniczny moto.- Motocykle o pojemnościach 250 czy 500 nie mają jakiejś zabójczej mocy która nie wybacza błędów kierowcy, ale mają zawieszenia i hamulce zdecydowanie bardziej efektywne przy prędkościach około 100 km/h. Da się nimi również wyprzedzać przy takich prędkościach.- Sprzęty powyżej 125 ccm są relatywnie tańsze w zakupie. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wertyder Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Witam, historia jakich pewnie wiele jednak każdy ma trochę inne predyspozycje i warunki, dlatego proszę o pomoc profesjonalistów :wink: Zamierzam w przyszłym sezonie zakupić używany motocykl 125 cm, ktorym będę jeździł na kat b. Ma mi służyć do wdrożenia sie, nauczenia podstaw jazdy, poruszania się po mieście i wycieczek na średnim dystansie. Jeśli mi się spodoba zrobię kat A i być może zakupie coś większego. Chciałbym kupić używany egzemplarz za ok 5 tys. Chciałbym móc poruszać się tym bez większego problemu 90-100 km, nawet 120, żeby nie blokować ruchu na ekspresówce. Zastanawiam się pomiędzy honda cbr125r, cbf 125 i Yamaha ybr 125. Mam 170 cm i 70 kg. Z góry dzięki za odpowiedź i wesołych.Za poprzednikami - o tych 120 km/h na 125 to wszędzie piszą ale realnie jest to już trudno osiągalne, a od 80 km/h przyspieszenie jest delikatnie mówiąc słabo zauważalne ;). Są moto 125 które teoretycznie rozpędzają się do nawet większych prędkości ale trzeba na to kilometrów płaskiej drogi i jazda z taką prędkością jest ogólnie mało komfortowa (choćby ze względu na mały ciężar 125). Pierdami o tym że już coś było się nie przejmuj. Wszystko już było i jakby tak traktować forum dyskusyjne to trzebaby je zamknąć, bo przecież wszystko można znaleźć w archiwum :D.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIGGI Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Za poprzednikami - o tych 120 km/h na 125 to wszędzie piszą ale realnie jest to już trudno osiągalne, a od 80 km/h przyspieszenie jest delikatnie mówiąc słabo zauważalne ;). Są moto 125 które teoretycznie rozpędzają się do nawet większych prędkości ale trzeba na to kilometrów płaskiej drogi i jazda z taką prędkością jest ogólnie mało komfortowa (choćby ze względu na mały ciężar 125).Kończy się era 2t, ale niektórzy pamiętają :wink: Tylko teraz to już nie te sprzęty i faktycznie 120+ na 125, pozostaje w sferze wspomnień i legend. Cytuj Destruction of the empty spaces is my one and only crime Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi