omt579 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Jak w temacie chciałbym pozbawić moja xj chłodnicy oleju ponieważ-cieknie jeden holenderek z racji uszkodzenia chłodnicy;-rama nie jest przystosowana do chłodnicy-oryginalnie motocykl nie posiadał chłodnicy tylko z racji wymiany silnika na nowszy typ poprzedni właściciel ją zamontował-mimo iż szukam nie mogę znaleźć chłodnicy. Proszę mi powiedzieć czy wystarczy odkręcić przewody olejowe i zaślepić miejsca skąd wychodzą? czy trzeba coś jeszcze przerabiać w podstawce filtra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 jeśli już to musisz zrobić bypassa. 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omt579 Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) bypassa? w sensie połączyć przewody? jeśli jest dużo przeróbek to z tego co się dowiedziałem wystarczy dokupić podstawę filtra od starszego silnika... Edytowane 28 Lipca 2014 przez omt579 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Musisz puścić olej z otworu do otworu, to jest bypass. Nie możesz zaślepić otworów. lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omt579 Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 skoro tak to wole kupić tą podstawkę pod filtr od silnika który nie miał chłodnicy. Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 skoro tak to wole kupić tą podstawkę pod filtr od silnika który nie miał chłodnicy. Dziękuję za pomoc. A nie zastanawiałeś się w jakim celu producent dołożył chłodnicę oleju do nowszego modelu ? Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hipolfs Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 jeżeli fabrycznie Japończyk dal chłodnice oleju to zapewne nie zrobił tego dla kaprysu i wywalanie jej bo cieknie to głupota która może mieć przykre konsekwencje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 poszukaj szczelnej chłodnicy albo daj do naprawieniato nie jest jakiś gigantyczny koszt transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omt579 Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Z reguły jeżdżę spokojnie, odcięcie silnik widzi u mnie może ze 3 razy w sezonie, z jednej strony dołożyli chłodnice z drugiej skasowali ja pomiędzy starsza a początkiem produkcji nowszej wersji xj600. Znajomy motocyklista ma xj600 bez chłodnicy i mówi ze nigdy jakiegokolwiek problemu z nią nie było. Poza tym tak jak pisałem moja rama nie posiada uchwytów na chłodnicę, dorobić uchwyty które nie będą przeciążały przewodów olejowych, będą odpowiednio tłumiły drgania których jak mi się wydaje podkładki miedziane nie lubią to chyba nie łatwa sprawa. Tak czy inaczej postanowiłem juz... pozbywam się chłodnicy czekam tylko na części i składam maszynę. Co do zakupu chłodnicy to mimo wszystko bardzo trudno ją dostać do rocznika powyżej 91. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Spokojna jazda nie świadczy o temperaturze . Przykład jade sobie 50 na godzinę mam 90 C jade 160 Kmh mam 78.CRobisz błąd z ta chłodnicą ale jeśli już postanowiłeś... RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 przewody elastyczne - nowe dorabianie zamkną się w 60zł oba, + sprawna chłodnica max 100zł, kwestia zrobienia konkretnego uchwytu transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr R1 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Załuż chłonice, bo nie była bez powodu, jak nie możesz kupić takiej to może dopasuj od innego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Kolega już podjął decyzję. Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi