foresst Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Siemka30 czerwca śmigam z żonką na kilka dni do Duszników, polecacie jakieś miejsca w pobliżu które są warte odwiedzenia ??Do Pragi mamy 170 km tak że na pewno jeden dzień tam spędzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Droga Radków-Kudowa Zdrój, po drodze wejść po schodach na Szczeliniec, można odwiedzić Błędne Skały, choć jak jesteś z brzuszkiem to nie ma sensu, można się zaklinować, ale ogólnie jest super. W Błędnych Skałach cholernie uważać. Ze znajomym kiedyś pomyliliśmy szlak i wyszliśmy ponad 10 km od parkingu, koleżanka płakała :( , na szczęście wszystko dobrze się skończyło :) Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudinozor Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 klasztor w Henrykowie :) www.henrykow.eu mam tam rodzinkę, mogę Was oprowadzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chorcio Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Złoty stok - kopalnia złota, wpadnij tez na Jamrozową Polane możesz tam wypożyczyć skaiki lub rower. Cytuj <p>była mz - była xj600s - była vn800 - była vl 800 - był Road King 1550 - był Fat Boy TC 96 - była Electra TC - był Night Rod - był Heritage Softail TC jest Electra i Softail Springer - malina. :wub: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Droga Radków-Kudowa Zdrój, po drodze wejść po schodach na Szczeliniec, można odwiedzić Błędne Skały, choć jak jesteś z brzuszkiem to nie ma sensu, można się zaklinować, ale ogólnie jest super. W Błędnych Skałach cholernie uważać. Ze znajomym kiedyś pomyliliśmy szlak i wyszliśmy ponad 10 km od parkingu, koleżanka płakała :( , na szczęście wszystko dobrze się skończyło :) Błędne skały odwiedzę na 100% :) koszule kupuję slim fit a moja żona waży niecałe 50 kg tak że problemu nie będzie :Dwygoglowałem sobie też Szczeliniec i wpisuję go na miejsce które musimy odwiedzić :) klasztor w Henrykowie :) www.henrykow.eu mam tam rodzinkę, mogę Was oprowadzić :) Adi super :) możemy się jakoś zgadać :) Złoty stok - kopalnia złota, wpadnij tez na Jamrozową Polane możesz tam wypożyczyć skaiki lub rower. A można wejść do tej kopalni :D:D? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Można wejść a nawet łódką popływać. A jak Złoty Stok to i w Kamieńcu można zamek zobaczyć. A ze Złotego drogą na Lądek Zdrój się przejechać, w dużej części wymienili asfalt i jest bajecznie. Z Lądka - Stronie Śl - Bystrzyca Kłodzka, w dużej części fajna droga. W okolicach Kletno i jaskinia niedźwiedzia... Jest jeszcze twierdza Kłodzka, po drodze na Duszniki w Ząbkowicach krzywa wieża, i tam można odbić na Srebrną Górę, urocze miasteczko(opinia subiektywna, bo tam prawie mieszkałem tak fajnie) i koniecznie zwiedzić w Srebrnej fort.Jeśli to by nie było w niedzielę to nie zostawiać moto na parkingu a podjechać pod sam fort, nigdy nikt się nie czepiał. W schronisku po drodze, można też dobrze czas spędzić - strzelanie, wspinaczka, jazda konna, zjazdy na linie ze starego wiaduktu... Edytowane 12 Czerwca 2014 przez spiwor Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 http://www.skalnemiasto.dbv.pl/viewpage.php?page_id=2http://www.twierdza.klodzko.pl/ Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Robi się ciekawie :) mnóstwo tam miejsc do zobaczenia :)Błędne skały + Szczeliniec można obskoczyć w jeden dzień prawda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) I jeszcze mnóstwo czasu zostanie. Szczeliniec szybko się robi, polecam po schodach się nie zatrzymywać. Na czworaka iść, ale iść :) , na górze jest schronisko, tam kupuje się bilety i przez coś podobnego, jak Błędne schodzi się na dół. To jest coś podobnego do Błędnych ale w Błędnych trzeba być bardziej wygimnastykowanym i chudszym ;) Nie wiem jak teraz, byłem w zimie, ale do Błędnych była dość długa droga żeby dojść, ale fajna. Podejrzewam, że w lecie można bliżej podjechać, bo była tam droga. Tak p.s. na kotlinę kłodzką, tydzień na zwiedzanie to mało :) , a jeszcze dochodzą okolice :) Edytowane 12 Czerwca 2014 przez spiwor Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Nie wiem jak teraz, byłem w zimie, ale do Błędnych była dość długa droga żeby dojść, ale fajna. Podejrzewam, że w lecie można bliżej podjechać, bo była tam droga. Czyli rozumiem że można najpierw podjechać na Szczeliniec i z buciorka dojść do Błędnych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Nie, coś jak zwykle zamieszałem :) Szczeliniec jest fajny bo wchodzisz przy parkingu i wracasz całkiem inną drogą znów przy parkingu, takie przejście jednokierunkowe.Potem trzeba podjechać do Błędnych bo to jest dość daleko, ale blisko, nie wiem jak to powiedzieć :) . Warto, naprawdę warto :) Wiem co zamieszałem - do Błędnych jest dość daleko od asfaltu, dobrze dojechać górską drogą jak czynna w lecie. Edytowane 12 Czerwca 2014 przez spiwor Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 A niedaleko czeskie Skalne mesto, droga stu zakrętów ... ;) Forrest czemu nie było parady ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 A niedaleko czeskie Skalne mesto, droga stu zakrętów ... ;) Forrest czemu nie było parady ???lysy76 podrzucił już link do strony na temat skalnego miasta :) wygląda ciekawie :) jakiej parady :D?? Nie, coś jak zwykle zamieszałem :) Szczeliniec jest fajny bo wchodzisz przy parkingu i wracasz całkiem inną drogą znów przy parkingu, takie przejście jednokierunkowe.Potem trzeba podjechać do Błędnych bo to jest dość daleko, ale blisko, nie wiem jak to powiedzieć :) . Warto, naprawdę warto :) Wiem co zamieszałem - do Błędnych jest dość daleko od asfaltu, dobrze dojechać górską drogą jak czynna w lecie. Na pewno odwiedzimy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Jak to jakiej - ślubnej ! Opijemy w Toruniu we wrześniu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foresst Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 a można powiedzieć że taka mała była ;)15 sprzętów z Torunia podjechało i narobili trochę hałasu :)a później ładnie odprowadzili mnie do lokalu blokując przy tym wszystkie skrzyżowania po drodze żebym mógł ładnie i bez przeszkód przejechać :)Co do opijania w Toruniu to bardzo chętnie :D Nawet coś postawię ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi