Lidkus Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 to 4t czysta etylina :P Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 czasem Ci nie za na gaża świec ? od za bogatej mieszanki biegu jałowego ? w yzf426 i 450 pilot na 2.5 obr ustawiałem i było ok, świeca colortune to potwierdziła. Nie o tych silnikach jest mowa w tym poście Kupowałem w Olek Motocykle, dostałem B8EG, ta ponoć odpowiada w katalogu. Owszem odpowiada ale Piotr zalecił Tobie Irydową i też bym tak zrobił tak z ciekawości, jaką mieszankę lejesz ? jakość oleju oraz proporcje będą miały jak najbardziej znaczenie na długowieczność świec to 4t czysta etylina :P 2T Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszczyk Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Tak, jeżeli ktoś nie kojarzy modelu do jest 2t, mieszanka 1:40 Castrol power racing 2t, nie byle jaki. Pytałem o tą świece B8EGV i Pan był bardzo zdziwiony, nie słyszał o takiej. Pytałem i irydową to podał mi całkiem inny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 poszukaj u wujka google pod hasłem "ngk b8egv cross reference" a nnie rozmawiej z przygłupim handlarzem buraków cukrowych :banghead: Podaj publicznie namiary na tego pana aby nikt więcej do niego nie trafił :banghead: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 ciekawy tematpierwszy raz się spotkałem z tą stroną "crossreverense"ale widzę że tylko to pójdzie z numerami z serwisówek, sam symbol świecy nic nie daje btw b8egv według mojej książki jest do porsche 924 :rolleyes: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Ja tam na 2 suwach sie nie znam ale czy takiego objawu i zaolejenia swiec nie spowoduje walniete uszczelnienie karterow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Ja tam na 2 suwach sie nie znam ale czy takiego objawu i zaolejenia swiec nie spowoduje walniete uszczelnienie karterow ? ale on nie napisał, że ubywa mu oleju ze skrzyni biegów Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 bo może nie sprawdził.... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszczyk Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Płyny w normie, ani płynu chłodniczego ani oleju z silnika nie ubywa. Motocykl nie kopci, tylko przy rozruchu, wiadomo.Chciałbym zwrócić uwagę, że na świecy nie ma śladów nagaru ani oleju. Ma idealny kolor, i jest tylko mokra od benzyny, jak ją kopałem 10 minut to musiała się zalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Nie wiem dlaczego ale święcie byłem przekonany że w temacie i opisie było yzf250 zamiast yz250, sorry wielkie.Fajka, Kabel WN, Cewka WN, CDI do sprawdzenia wg service manual itd itp.PS sprawdź jak chodzi sprzęt na irydowej, zwykła świece zalejesz i może już być po niej. Irydówki to koszt ok 60 pln a już pewnie więcej wydałeś na zwykłe. Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Nie wiem dlaczego ale święcie byłem przekonany że w temacie i opisie było yzf250 zamiast yz250, sorry wielkie.Fajka, Kabel WN, Cewka WN, CDI do sprawdzenia wg service manual itd itp. PS sprawdź jak chodzi sprzęt na irydowej, zwykła świece zalejesz i może już być po niej. Irydówki to koszt ok 60 pln a już pewnie więcej wydałeś na zwykłe. Masz jakąś obsesję na punkcie tych świec ?do tego typu silnika jest zalecana B8EGV przy spokojnej eksploatacji, B9EGV podczas zawodów a B105EGV do jazdy ekstermalnej aby wygrywać z konkurencją.Wiesz chociaż jaką moc generuje ten silnik?Do obsługi tego motocykla potrzebny jest profesjonalista od 2T a nie amator w przydomowym garażu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszczyk Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 To co radzicie? Czego to wina, co wymieniać lub sprawdzać? Na wolnych obrotach ją zalewa i przerywa, wysokie obroty idealne, Musi przejść przez niskie obroty z czym ma problem, jak się wkręci to na wysokich idzie jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 a zawór wydechowy masz sprawny ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaszczyk Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Tak, czyszczony 3mth temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) świeca pada bo dostaje przebicia, dostaje przebicia dlatego że się nie oczyszcza, temperatura spalania jest za niska żeby nagar na elektrodach się wypalal, nagar przewodzi prąd stąd przebicie, moim zdaniem musisz zubożyc mieszankę (nie chodzi mi o lanie mniej oleju do wahy tylko wymianę iglicy na nową razem z dyszami jakie podaje manual) bo to podniesie temperaturę spalania, oczywiście musisz zrobic to mądrze a jeśli nie potrafisz to oddaj do fachowca,poza tym takie "padanie" świec zdarza się nawet w super wyregulowanym 2T, te maszyny mają zaraz po rozgrzaniu dostawac w dupę, inaczej silnik i wydech się zasyfia, moto słabiej wkręca, zywotnosc spada ostatnio dosc szybko się ociepliło co dodatkowo wzbogaciło mieszankę, 2T są bardzo czułe na ppowietrze i temperaturę, mi exc 200 świrował w gorach za kazdym razem(inne ciśnienie powierza), a yz nie ma nawet termostatu... Edytowane 30 Marca 2014 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi