baba_zanetti Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 czyli normalna cena, widać że jest tam na to miejsce, można się pokusić. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 ... tylko te tulejki zassie do środka prędzej czy później. Prędzej jak dostanie dobrej temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stany89x Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Dlaczego tak myslisz przeciez to raczej jest wprasowane jakąś siła i chyba łatwo nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Dlaczego tak myslisz przeciez to raczej jest wprasowane jakąś siła i chyba łatwo nie wyjdzie Wytłumacz mi jak można na siłę wprasować tuleję w pęknięty cylinder? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stany89x Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Peknięcie jest na poziomie 0,5 cm , nie wiem jakto można zrobić nie robie tego więć nie powiem do końca co i jak :)Myślę jednak że młotkiem tego nie wbijają bo przecież by wypadło , kupić drugi silnik do r6 to ryzyko i znów może coś peknąć;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stany89x Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 dlaczego ? mieliście z tym styczność że sa niezbyt pozytywne opinie na ten temat?Tuleja wstawiana jest w kształcie litery T także opiera się na bloku z tego co zapamiętałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Ale o czym tu więcej debatować, wiesz jakie masz opcje to wybierz najlepsze wyjście dla siebie i działaj. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 dobrze zrobione będzie chodzić, ja się po prostu martwię o to dobrze zrobione, ostatnio widziałem dwie spartaczone tuleje, które trzeba bylo poprawiać, co prawda w singlach. Robił to stary sprawdzony warsztat- chyba już lecą tylko na renomie, jakość ich pracy mocno spadła, ale jeśli zrobi Ci to ktoś kto się przykłada i zdaje sobie sprawę, że nie ma do czynienia z dużym fiatem, to te tuleje jeszcze Cię przeżyją. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 baba - Woryna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stany89x Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 widzisz kwestia tuleji o to chodzi, dlaczego miałoby nie chodzić jeśli będą wstawione jak trzeba i się nie obsuną , nie wypadną itd. Co się stało w tych singlach że robota była popsuta? Mechanik który to robi twierdzi że nie ma możliowści żeby ona sie obsuneła bo jest w kształcie litery T robiona , zrobił 2 r6 jedną na starych pierścieniach druga na nowych i latają do dziś a ma już 6 tys nalatane i lata w pionie i na torze. Kupić coś dobrego to 2500zł plus regulacj zaworów , gazników plus zaraz włożenie to się robi około 3.5tys. za 2.5tyś mam ogarnięte moto z tulejami , zaworami i przejrzaną dwójką, uszczelką pod głowicą i pierścieniami. Jakby ktoś dał jeszcze gwarancję na tuleje że nie wypadnie i nie popęką lub nie wyrządzi żadnej innej krzywdy silnikowi to biorę to i mam zrobione moto na cacy./ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KARDAN-IN Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Osobiście nie jestem za takimi działaniami zwłaszcza w tego typu jednostkach napędowych. Ogólnie rzecz w tym, że tuleje mają nie tylko za zadanie być wstawione w blok cylindrów. Najistotniejszym procesem będzie prawidłowe osadzenie "tulei mokrych", i zapewnienie im prawidłowego uszczelnienia na styku tuleja-blok cylindrów, poza tym jakiekolwiek pęknięcia w bloku muszą zostać całkowicie usunięte- ponieważ pozostawione poskutkują dalszym postępowaniem tego pęknięcia pod wpływem drgań pracy silnika itp. Chcesz wykonać ten zabieg w swoim silniku, i w sumie możesz (nie namawiam) zaryzykować, bo w razie czego to "sobie" popsujesz silnik. Oczywiście przewiduje tutaj zastosowanie wyłącznie odpowiednich/odpowiednio przygotowanych tulei cylindrowych przeznaczonych do tego typu układów, a nie wytoczonych z kawałka rury, ostatecznie o tym czy udało się tobie poprawić konstruktorów... dowiesz się po zabiegu, o ile jest to w ogóle możliwe z punktu technologicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) myślę, że jego renoma to pewne powodzenie tej operacji, ale raczej też nie takie pieniądze jw. edit:Co było źle? Jedna tuleja była fatalnej jakości i widoczne były wżery, a druga została za płytko wciśnięta, zakład chciał zaoszczędzić na planowaniu cylindra. Edytowane 13 Listopada 2013 przez baba_zanetti Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stany89x Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 czyli co drogo uważasz jak za takie zabiegi ? samo tulejowanie 650-750zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 miałem na myśli że Woryna drożej wyceni swoją pracę. Zakład do którego oddaje robi 4 tuleje za 600zł, ale po tym jak ostatnio spier.. robotę, nie oddałbym im tego. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 W ostatnim roku miałem na warsztacie dwie R6 z wytulejowanym 1 cylindrem w pierwszej tuleja zeszła w dół o kilkanaście milimetrów w drugiej o kilka setek ale wystarczająco by puszczało ciśnienie. Obie były porobione "na sprzedaż" i fuck up-y wyszły zaraz po kupnie. W drugim przypadku sprawa poszła w sądy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi