Lidkus Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Okej spoko, to w takim razie nie zamykajcie tematu, w sumie dobrze.Gdy uwinę się z robotą i będę miał więcej czasu, dni będą dłuższe to wstawię dużą fotorelacje i opis z każdego piaskowania różnymi materiałami ściernymi.Każde foto przed i po i zdjęcie makro użytego ścierniwa :) Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Okej spoko, to w takim razie nie zamykajcie tematu, w sumie dobrze.Gdy uwinę się z robotą i będę miał więcej czasu, dni będą dłuższe to wstawię dużą fotorelacje i opis z każdego piaskowania różnymi materiałami ściernymi.Każde foto przed i po i zdjęcie makro użytego ścierniwa :)O, i to mi się podoba.Będzie można coś się pobawić ze swoimi pierdołami. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Ja czyniłem próby z sodą działa ale trzeba pokombinować z pistoletem to co wykombinowałem jest słabe, kompresor 100l poradził sobie wyśmienicie, ciśnienie stabilizowałem przed pistoletem 5bar, gaźnik ładnie wyczyściło. Sode kupiłem w sklepie typu wiejski "GS" mina babki jak brałem 1kg sody bezcenna :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Dużo taniej kupisz na alledrogo w opakowaniach 10 kg Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Pan Piotr ma rację większa ilość i z allegro jesli chodzi o sodę. To jest nic jak ja pytałem po hurtowniach o piasek do piaskowania to obsługa nie ogarniała tematu :) Już nie mówię o granulacie szklanym. Myślę że w przeciągu kilku dni dam foto i jakiś kosztorys mojego zestawu do piaskowania. Razem z wymiarami kabiny do piaskowania. Pozdrowionka Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Po sąsiedzku z moją jest firma która zajmuje się produkcją metalowych szafek, regałów itp. Oni mają taką komorę do piaskowania ale bez kompresora. Silnik napędza dysk z łopatkami. W osi jest rurka którą sypie się piasek (soda, orzeszki itp :) ) i jest odśrodkowo wyrzucany. Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 No wiadomo że większa ilość ale chodziło o to żeby wypróbować a najbliżej i najszybciej było kupić w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek_n Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 hmmm brakuje mi na tym forum działu "przywracanie do stanu pierwotnego" albo "renowacja". Szkoda zaśmiecać dział mechanika czyszczeniem błotnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Ja kiedys w szczecinie miałem okazje podziwiac efekt piaskowania suchym lodem , co prawda raczej malo znana u nas to jest technologia pewnie przez to ze sprzet do niej bardzo drogi a i sam suchy lod trudny w zdobyciu . Ale po calej operacji na podlodze zostaje nam tylko zerwana farba i zadnych innych zanieczyszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxma Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) Ja kiedys w szczecinie miałem okazje podziwiac efekt piaskowania suchym lodem , co prawda raczej malo znana u nas to jest technologia pewnie przez to ze sprzet do niej bardzo drogi a i sam suchy lod trudny w zdobyciu . Ale po calej operacji na podlodze zostaje nam tylko zerwana farba i zadnych innych zanieczyszczeń.Suchego lodu nie musisz zdobywać ;)Sprzęt do tego ma wytwornicę tego ścierniwa (zwykły dwutlenek węgla) p.s.Panie Piotrze ta technika jest osiągalna u nas w kraju ale jest sakramencko droga. Edytowane 7 Marca 2013 przez proxma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 (edytowane) A to oni mieli jakis inny model bo suchy lód ladowali z takiego wielkiego termosu , a reszta co im zostala tego lodu byla uzyta do chlodzenia wódy :) Edytowane 7 Marca 2013 przez ziomek30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Widziałem agregat do piaskowania zbudowany d dmuchawy odśrodkowej, która służyła pierwotnie do podtrzymywania palenia w jakimś piecu węglowym.Silnik 1,5 kW, turbina odśrodkowa, wąż fi 20, a na końcu zwężka i podawanie piasku do strumienia powietrza. Zrywało farbę, aż miło :)Jest to alternatywa dla kompresora i klasycznego sprzętu do piaskowania. Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 to jest dokladnie to o czym pisala Tamka Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Faktycznie... Dysk mnie zmylił...:) Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Metoda odśrodkowa jest mniej delikatna niż powietrze. Sprawdza się w innych dziedzinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi