Skocz do zawartości

Ile KW ?

<EnDriU>
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat
A jezeli ma wiecej to jest to falszerstwo dokumentow za ktore mozn adostac wyrok i miec w papierach do konca zycia przesrane i nawet nie mowie o odsiadce.

Idąc tym tokiem rozumowania powinienem zgłosić w wydziale komunikacji, że zmieniłem filtr powietrza, bo to podniosło moc.

Nie mam zamiaru robić tu jakiś wywodów o sumienności odnośnie tego tematu, ale nie porównuj błędu w papierach do gwałtów itd, mi to nie przeszkadza, dalej nie znasz mnie i nie wiesz jakie mam podejście do sprzedaży. Nikogo nie wwaliłem na minę i jeśli ktoś kiedyś przyjedzie kupić ten motocykl to o wszystkim zostanie poinformowany, tak jak z poprzednimi.

Odnośnie zmiany danych w dowodzie żaden szanujący się diagnosta bez wykresu z hamowni i opinii rzeczoznawcy nic nie zrobi, bo może wpieprzyć się w gówno wierząc na słowo.

Co do wypadków każdy zna swoje umiejętności i moc sprzętu, albo powinien znać, nie interesuje mnie to czy przyjedzie ktoś z prawkiem czy bez kupić motocykl jego prywatna sprawa, ja nikogo nie będę rozliczał, a jak zrobi sobie krzywdę to na własną odpowiedzialność o ile będzie wiedział wszystko na temat motocykla.

Marcin Walkowiak zdobył mistrzostwo Polski na 1000 cc nie mając prawka, a jestem w 100% pewien że jeździł motocyklem po ulicy nie mając uprawnień... i co to go dyskwalifikuje.

Spinacie się jak bym z 3 motocykli złożył 1 z pękniętą ramą, pospawał ją, przebił numer vin i próbował komuś wmawiać że jest z salonu.

Ewidentnie jest różnica mentalności i postrzegania niektórych tematów. Dziękuje dobranoc temat jak dla mnie wyczerpany. Dobrze podsumował to Sherman

Edytowane przez MrSebas

W dniu 20.12.2012 o 21:51, ks-rider napisał:

3. Misiu, jak na razie to za krotko tu jestes, aby cokolwiek o tym mowic.

Haha, zapomniałem że tutaj trzeba mieć przynajmniej 6000 postów i status "Profesjonalisty - demona prędkości" żeby móc się uważać za autorytet :D :D

Why... So... Serious

W moim dowodzie w ogóle nie była wpisana wartość kW.

Motocykl przejeździł 14 lat w Polsce.

Co roku dowód widział diagnosta i żaden nie poinformował policji, że bandzior przyjechał.

Ks, weź Snickersa

Bo u nas tak jest było i będzie. Heloł? I love Poland.

Skala takich "pomyłek" albo działań celowych jest chyba tak duża, że ludzie odpowiedzialni za to lub ludzie, którzy mają coś w tej sprawie do powiedzenia powiedzieli "wyj**ane w system".

'na zegarze trzysta nie znaczy o męstwie...'

W dniu 21.12.2012 o 13:57, Limo napisał:

Haha, zapomniałem że tutaj trzeba mieć przynajmniej 6000 postów i status "Profesjonalisty - demona prędkości" żeby móc się uważać za autorytet :D :D

W dniu 21.12.2012 o 21:23, Sherman napisał:

Już wiem czemu Rossi się nie wypowiada na naszym forum :icon_mrgreen:

Czy któryś z Was przeczytał na co Ks odpowiedział?

Ostatnio woziłem się po rzeczoznawcach z samochodem, bo w nowym dowodzie rejestracyjnym miałem zły numer VIN. Zamienione było U na V. Po otrzymaniu zaświadczeń od rzeczoznawcy, kobieta w urzędzie komunikacji pokazała mi stare papiery auta. Okazało się, że numer był zły od 14 lat, nie tylko w nowym ale i w starym dowodzie. Nigdy diagnosta na to nie zerknął na przeglądzie technicznym.

Obecnie mój Bandit ma w dowodzie masę własną 370 kg.

Trudno powiedzieć co by było, gdyby ubezpieczalnia zaczęła sprawdzać pojazdy w razie wypadku.

W dniu 20.12.2012 o 21:03, MrSebas napisał:

Po 1 ja nic nie zmieniałem w dokumentach, wiec nie sraj mi o fałszerstwie i straszeniu sądami. (...)

proszę o zmianę tonu wypowiedzi, to uwaga na przyszłość. to nie Twoje przedszkole, żebyś się takim tonem odnosił do ludzi

ab ovo: jeśli dane są niezgodne, możesz odpowiadać za posługiwanie się sfałszowanymi dokumentami. powinieneś docenić ostrzeżenie

po wtóre: czy teraz nie uczą w podstawówce czytania ze zrozumieniem? jeśli jest napisane, że masz prawo na a1 jeździć do 15KM, to takie masz prawo - pojazdy powyżej limitu mocy nie są dozwolone. ergo użytkując mocniejszy motocykl - łamiesz prawo i możesz ponosić tego konsekwencje

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Cytat
Ostatnio woziłem się po rzeczoznawcach z samochodem, bo w nowym dowodzie rejestracyjnym miałem zły numer VIN. Zamienione było U na V

Niewielka pomyłka, i tak chodzi o tą samą płytę podłogową vw/audi ;)

Moc rzędu 25-30KM mają 125 z silnikiem 2T (dwusuwowym).

Np. popularne Hondy NSR 125 czy Aprilia RS125

Jazda takimi motocyklami z kategorią A1 jest dozwolona po zablokowaniu mocy silnika do takiego stopnia aby mieściła się w wymogach danej kategorii czyli dla kat A1 jest to 15KM =11KW

Ale że jesteśmy w Polsce to takie ogarniczenie 90% motocykli ma tylko na papierze i wszyscy o tym wiedzą i jak narazie nikomu to nie przeszkadza.

Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS

W dniu 20.12.2012 o 21:03, MrSebas napisał:

Po 1 ja nic nie zmieniałem w dokumentach, wiec nie sraj mi o fałszerstwie i straszeniu sądami. Po 2 Co drugi sportowy sprzęt, i co któryś samochód ma więcej mocy niż jest w dowodzie, po przez wprowadzanie zmian czy strojenia tych sprzętów i nikt jakoś się oto nie spina i nikt po wyjeździe z hamowni nie udaje się do wydziału komunikacji aby zmienić kilka cyfr w dowodzie...

Z tego co widzę to najwięcej udzielasz się w tematach w których nie masz nic sensownego do powiedzenia i spinasz się o byle gówno.

Drobna uwaga do Twojej chamskiej wypowiedzi - dobre wychowanie o którym prawdopodobnie nie masz pojęcia zmusza nas do zachowania odpowiedniego poziomu podczas publicznych dyskusji startując z poziomu menela.

Zapominasz, że to czytają bardzo młodzi ludzie

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

W dniu 22.12.2012 o 14:52, Sherman napisał:

Niewielka pomyłka, i tak chodzi o tą samą płytę podłogową vw/audi ;)

Nie do końca ale blisko. Audi czy VW by sprawdzali a kiedy podjeżdżam czymś takim to najpierw przybijają piątkę, a potem dowód.