Skocz do zawartości

Yamaha YZF600 do wyceny

cycoh
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

dzwonił dziś do mnie jeden z kolegów że ma do oddania pilnie swoją Yamahę YZF600 z 99r.

problem taki że zaliczył rowa, plastiki połamane, tłumik , z resztą widać na zdjęciach, nie ma kasy na naprawę i chcę mi to sprzedać.

Powiedział mi swoja cenę a ja swoją :) ale chcę zaczerpnąć jeszcze wiedzy innych, mniej napalonych ode mnie :)

ile to wg was jest warte, i mniej więcej ile może kosztować naprawa:

na pierwszy rzut oka to do wymiany są wszytskie plastki, tłumik, zbiorniczek płynu, czacha, zegary są sprawne ale obudowa pęknięta, kierownica z lewej strony

post-42428-0-16453700-1355599392_thumb.jpg

post-42428-0-57241000-1355599405_thumb.jpg

post-42428-0-57851800-1355599415_thumb.jpg

post-42428-0-37070200-1355599436_thumb.jpg

post-42428-0-85238100-1355599466_thumb.jpg

Daj spokój, już jest dość pseudo stunt psów w tym kraju. Albo oryginał lub okolice albo niech odpuści. Wydatki na pewno będą spore. Jakimś cudem oprócz wydechu wygląda na zdatne do odratowania ale nawet zadupek jest zmasakrowany i przedni stelaż owiewki nadaje się na wieszak.

silnik chodzi dobrze, kompresja na garach po 13 atm, nie kopci, jak zimny, skrzynia biegów ok, nie zgrzyta, sprzęgło, też.

Na części to by było dobrze jakby rama czy lagi były walnięte, a one akurat są proste, jest też zarjstrowana to trzeba by później kombinować jak się pozbyć papierów.

tak części by ją naprawić na tip top to min 1500pln o ile dostanie się w tym kolorze.

ze złożeniem to nie ma problemu , samemu by się porobiło, na streeta nie ma sensu przerabiać bo jeźdzę dużo w trasie i owiewki są niezbędne.

Moim zdaniem, jak sobie sam porobisz wszystko to warto. Nawet jeśli po zakupie będziesz miał problemy z częściami, to zapewniam Cię że nie stracisz rozbierając ją na części.

Edytowane przez rafael