inter Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 (edytowane) W misce olejowej z zaznaczonego czerwoną strzałką miejsca wycieka olej.No może nie wycieka, a raczej poci się.Wygląda to na śrubę, na klucz imbusowy.Ktoś poradzi co z tym zrobić? I od czego ta śruba jest?Czy tam jest jakiś oring, lub uszczelka?W serwisówce nic nie znalazłem. Edytowane 30 Lipca 2012 przez inter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Śruba spustowa oleju .Wykręć mając podstawioną czystą miskę na olej , wyczyśc śrubę i gniazdo , wymień podkałdke miedzianą i powinno byc dobrze . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 I na wszelki wypadek nawiń trochę taśmy teflonowej na gwint (albo pakuły). Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 to nie jest śruba spustowa od oleju. Ona jest Prostopadle wkręcana do poziomu gruntu na dolnej ściance miski.Ta śruba jest na krawędzi miski olejowej i wkręcana równolegle do ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Co nie zmienia faktu że możesz ją uszczelnić tak jak napisane wyżej. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 chciałem poznać przeznaczenie tejże śruby.W wolnym czasie zajrzę do niej i uszczelnie.a czy teflon do instalacji wodnych może być? Czy musi być specjalny na wyższe temperatury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 przypuszczam że to śruba na magistrali olejowej do mierzenia ciśnienia oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 .W wolnym czasie zajrzę do niej i uszczelnie.a czy teflon do instalacji wodnych może być? Czy musi być specjalny na wyższe temperatury? Miałem kiedyś problem ze śrubą spustową oleju i zerwanym gwintem. Nie pomagały nowe podkładki miedziane ani płaskie ani "pompowane" Pomogły zwykłe pakuły z odrobiną pasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 przypuszczam że to śruba na magistrali olejowej do mierzenia ciśnienia olejudodam tylko, że tuż obok na przedniej ściance jest taka sama śrubazaznaczona na zdjęciu kolorem żółtym.Dokręciłem dziś obie śruby po ok pół obrotu. silnik pochodził ok 10 minut i nic nie zauważyłem.W wolnym czasie zrobię przejażdżkę i zobaczę, czy wyciek ustał, czy należy ją uszczelnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 No jak się odkręciły o pół obrotu to nie dziwne że ciekło. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 A tak baj de łej , jaki jest procent motocykli z kanałami olejowymi w misce które łączą się z karterem ? Z tego co pamiętam większość nie miala żadnego kanału wewnątrz odlewu miski łączonego z karterem . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 co do tematu - po dokręceniu wyciek ustał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi