korniKR Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Witam, Jako początkujący właściciel Kawasaki gpz 500 r.95 mam problem z odpaleniem po ściągnięciu baku i założeniu go z powrotem. Motocykl wcześniej palił od kopa, ładnie się wkręcał na obroty przy włączonym ssaniu a później równo chodził. Świece i akumulator są nowe, jest iskra. Próbowałem na pozycji kranika ON i RES i czasem zapala ale nie wkręca się w ogóle i gaśnie po chwili. Co mogłoby być tego przyczyną i jak można by temu zaradzić? Jakiś czas temu miałem to samo ale po jakimś czasie kręcenia zapalił jakby nigdy nić i wszystko było ok póki znowu nie zdjąłem baku. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Nie przygniotłeś żadnego wężyka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Dokładnie, sprawdź, czy się nie zagiął wężyk paliwowy, bo tak bywa po zabawach ze zbiornikiem. Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steve Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Albo zaworek podciśnieniowy, sprawdź czy podłączony jest wężykiem kranik z króćcem gaźnika. Cytuj Szkiełkowanie, piaskowanie, polgrid. Wrocław. Info PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korniKR Opublikowano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 oba przewody są podłączone z tym że paliwowy faktycznie trochę jest przygnieciony ale nie do tego stopnia żeby paliwo nie mogło się przelewać, z resztą próbowałem też 3 razy zapalić na podłączonym i podniesionym do gory baku tak by wszystko było wyprostowane. Wydaje mi się że może filtr paliwa się zapchał i paliwo dalej nie spływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 to omiń go na chwilę Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korniKR Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 stary wężyk podciśnienia nie był już pierwszej młodości więc zastąpiłem go nowym, filtr paliwa został usunięty a przewód już nie jest przygnieciony w żadnym miejscu i swobodnie opada w dól. Świece przy okazji zostały wyciągnięte przeczyszczone i wpuściłem kilka kropel benzyny do cylindrów. Zapalił pochodził chwilę i zgasł. Nalanie benzyny bezpośrednio do przewodu paliwowego powoduje zapalanie od kopa z tym ze słabo się wkręca na obroty wiec teraz pytanie brzmi czy to wina kranika, podciśnienia czy zupełnie czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Odłącz przewód zasilający gaźniki i włóż do butelki po czym zakręć rozrusznikiem. Jak paliwo nie będzie leciało to masz kranik do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Jezli masz w kraniku pozycje PRI to sprobuj odpalic go w tej pozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korniKR Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) niestety własnie tego brakuje, jedynie OFF,ON,RES wiec paliwo dochodzi jedynie przy odpaleniu - bynajmniej powinno Edytowane 3 Czerwca 2012 przez korniKR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 niestety własnie tego brakuje, jedynie OFF,ON,RES wiec paliwo dochodzi jedynie przy odpaleniu - bynajmniej powinnoNo to spróbuj czy tak się dzieje właśnie. Nic skomplikowanego :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korniKR Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Odłącz przewód zasilający gaźniki i włóż do butelki po czym zakręć rozrusznikiem. Jak paliwo nie będzie leciało to masz kranik do wymiany. czyli wypiąc dolną cześć przewodu paliwowego i próbować zapalić ?jeżeli nie poleci benzyna to kranik cały nowy czy wystarczy kupić dostępny na allegro zestaw naprawczy?pompy paliwa nie bierze się pod uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Dobra zrob tak: 1. odłącz zbiornik, nałóż wężyk podciśnieniowy na kranik i zassaj ustami - jesli leci benzyna to OK, jak nie to przełącz na rezerwe. (czasami w niektorych GPZ psuł się kranik i benzyna leciała tylko na RES.)2. jeśli wszystko w porządku z kranikiem to weź strzykawkę i nalej strzykawką benzyny do przewodu paliwowego. Załóż bak i spróbuj odpalić. Nie zapomnij o ssaniu. Jeśli nie odpala to zajrzyj do świec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korniKR Opublikowano 3 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 jak już wyżej pisałem,Dobra zrob tak: 1. odłącz zbiornik, nałóż wężyk podciśnieniowy na kranik i zassaj ustami - jesli leci benzyna to OK, jak nie to przełącz na rezerwe. (czasami w niektorych GPZ psuł się kranik i benzyna leciała tylko na RES.)2. jeśli wszystko w porządku z kranikiem to weź strzykawkę i nalej strzykawką benzyny do przewodu paliwowego. Załóż bak i spróbuj odpalić. Nie zapomnij o ssaniu.Jeśli nie odpala to zajrzyj do świec. świece jak i akumulator są nowe, a po wlaniu benzyny do przewodu paliwowego odpala od kopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 No to wszystko wskazuje na kranik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi