Skocz do zawartości

Co zrobić z tym polonezem?

marcin700
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedaj na papierze jakiemuś ukraińcowi . Pozbędziesz się OC i kwitów . A za pierdylion lat zarejestrujesz jako weterana .

Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D

Tak, Mulonez ma klimat, ale niekoniecznie GSI. Pamiętam jak mieliśmy Dużego Kfiata, kuzyn kupił Poldka tego z okrągłymi lampami w środku. Wsiedliśmy z nim, ojciec za kółko bo jako spec od polskich aut dokonywał oględzin przed zakupem. Wsiadamy, "ło qrva, ale luksus". Cicho, miękko, wszystko zabudowane. Szok normalnie. I tak skrzynia piątką, dynamika urywała dupę. Potem tatko do Fiata włożył silnik FSO 1600 i skrzynię 5-tkę. Wtedy to był pocisk. Wtedy takim autem 160km/h to było niesamowite doznanie, nawet Nasz pies, dobermann, trząsł się ze strachu bo jechał z nami. :biggrin:

MotorcycleStorehouse Dealer.

Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla!

Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę.

przeglądu nie musisz robić jak nim nie jeździsz jedyny ból OC...

4 tys to nikt ci nie da może za 10-20 lat ....złom da ci z 500zł(jak chcesz mogę spytać kuzyna on oddał na złom tylko ze jego już nie jeździł i musieli po niego lawetą przyjechać ale miał elpidżi :D ).....

daewoo ma zajebiaszcze silniki :D

nie wiem do mnie jakoś nigdy polonez nie przemawiał.......wielki mułowaty, legendy o jego paliwożerności to zna każdy (kuzyn miał w lpg to mniej niż 12 nie palił a w mieście koło 15 i instalacja wyregulowana prawidłowo......zima czasami 17 sobie łyknął :D ) gnijący jak tico czy matiz, wygląd do bani :D

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Wszyscy teraz psy wieszają na Trapezie tak samo jak kiedyś na 125 P....Tyle tylko,że 125 P zaczyna już osiągać niesamowite ceny.I z Trapezem będzie to samo.Ja na przekór wszystkim wypieprzyłem na zbity pysk Golfa i kupiłem Trapeza-rogal od ucha do ucha.A, i kupiłem najgorszą według niektórych wersję 1.6 mpi z 2000 roku.Wrażenia z jazdy-bezcenne :) Ludzie się oglądają(czasami) i uśmiechają,w szczególności Ci,którzy się na Trapezie wychowali...

W dniu 29.04.2012 o 11:47, DrPlama napisał:

pali Ci się? 1500zł uratuje Ciebie?

Z tego co pisal to mo stoi pod domem, miejsce zajmuje, oplaty i inne sraty.

Niech sprzedaje ..... :icon_mrgreen:

Czekam na pw

ISRA: 27062
SREU: 614

• 5 tygodni później...

poldek dobre auto , pamietam jak koles w 1.6 gsi palil gume pod baletami ( z 4 osobami na pokladzie) i w zakrety bokiem wchodzil - poldkowi nic nie bylo straszne :)

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

marcin 700 zgadzam się z tobą Poldków jest coraz mniej jak i maluchów czy dużych fiatów dla młodszych fiat 125p

ludzie tego już raczej nie kupują wola coś z zachodniej strony. Zauważ tez ze pojawia się coraz więcej osób chcących odrestaurować tego typu pojazdy. Nie mówię tu o wieś tuningu, bo to żenada i kompletne bezguście. Ale o kulturalnym odmalowaniu i poprawieniu pewnych wad jak np rdza.

Może nie już dziś ale za kilka, kilkanaście lat te samochody będą poszukiwane, w dobrym stanie. Zobacz na Niemcy, tam ludzie szukają starych mercedesów do restauracji bo wiedza ze jeszcze posiedzą u nich w garażu od 5 do 10 lat i będą mieli majątek. Nie mowie ze fiat to Merc ale czas na niego tez przyjdzie. Jak się to mówi, "cudze chwalicie, swojego nie znacie" i to jest moja odpowiedz do twojego tematu.

W dniu 30.05.2012 o 05:45, Felice napisał:

Ale o kulturalnym odmalowaniu i poprawieniu pewnych wad jak np rdza.

Rdza nie jest wadą. Przecież to dzięki niej to auto jest niepowtażalne. Nie wyobrażam sobie nie "biodegradalnego" poldka bo to już będzie nie poldek. :dry: To strupy i braki w karoseri wyżarte kwaśnymi deszczami nadają mu charakter jak z Czarnobyla.

Nawet nie wiem co to by wtedy o zgrozo było, ale było by ohydniejsze od opla czy VW. :wacko:

Jedyny "-" tego że gnije to to że ten proces sie nie zatrzymuje kiedy dosięga idealności, tylko postępuje dalej co niestety wykańcza autko :(

Edytowane przez Żurek

W dniu 30.05.2012 o 07:56, Żurek napisał:

Rdza nie jest wadą. Przecież to dzięki niej to auto jest niepowtażalne. Nie wyobrażam sobie nie "biodegradalnego" poldka bo to już będzie nie poldek. :dry:

Kurde racja Polacy wymyślili auto dzisiejszych czasów ECO sam się rozłoży po okresie gwarancyjnym. Cud, Miód i Malina. hehehe